Startsidan Blogg Fotoalbum LILLANS SIDOR Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


TILLBAKA EFTER LÅNGT UPPEHÅLL

Hej.

Inne lite snabbt för att skriva några rader, ser att det är 1 år sedan sist. Tala om att tiden gått fort. Tyvärr har det inte blivit så mycket skrivet under året som gått, men det har hänt en del här hemma som inneburit att livet har förändrats en hel del. Återkommer om det vid senare tillfälle.

Ja, nu är våren här och åter dags att börja pyssla inför sommaren. Har börjat pyssla en del ute i trädgården, men det tar tid eftersom jag ensam måste fixa det mesta. Sambon är nämligen sjuk och får inte hjälpa till med vissa saker. Men det löser sig nog ändå. 

Ni får ha det så gott och vi hörs snart igen. Nu ska jag försöka gå igenom mina bloggsidor, hemsidor etc och försöka få igång dem igen. 

Tjingeling, vi hörs.

Kram 

30 Mars 2017  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN NATT UTAN SÖMN

God morgon.

Här har ni en som kommit upp långt före tuppen. Inte sovit alls mycket inatt. Vaknade vid kl 2 och har sedan inte sovit. Har suttit i soffan med datorn och börjat uppdatera lite sidor. Himla tur man har något att göra när man inte kan sova. 

Idag är det då lördag. Idag blir det pyssel och fixande för att få iordning lite. Måste se till att få det klart i uterummet så jag kan börjar plocka in mina växter. Såg att inatt har det varit +2,6, så nu börjar de kalla nätterna komma. Och jag vill gärna få in växterna innan det blir frostnätter. Har rätt många växter som ska in. Så det vill till att sätta igång så det blir klart.  Måste också de närmaste dagarna rensa mellan växhusen och se till att de är klara inför vintern, även stora växhuset ska rengöras. Ska i år försöka mig på vinterodling också. Har sett på nätet hur man kan göra med försådder under vintern. Ja, så sysslolösa det lär jag inte vara.

Nu ska jag ta mig lite mer kaffe, och sedan fortsätta mitt skrivande. Rätt märkligt men på nätterna och tidigar mornar brukar det vara bäst när det gäller skrivande etc. Är väl så att när det är tyst och lugnt då flödar orden bättre, inget som stör etc. Ja, det lär nog bli till att börja som jag gjorde för några år sedan. Pyssla på dagarna, och skriver på nätterna...haha. Ja, sova lite mer förstås, när det går vill säga. Denna veckan är det lite svårt eftersom det är va fullmåne igår. Och under veckan då det är brukar jag alltid har problem med sömnen. Rätt märkligt att man kan bli så påverkad av månen. Hmmmm 

Ha det gott och sköt om er.

Kram heart

17 September 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
DET VA LÄNGE SEDAN

Hej på er.

Ja, då är jag här igen, va ett bra tag sedan. Men jag har under en tid nu inte hunnit med att uppdatera bloggar eller hemsidor. Anledningen är att min älskade sambo blivit sjuk, cancer. Så det har funnits annat som har varit viktigare än att sitta vid datorn. 

Sommaren den börjar gå mot sitt slut. Om en vecka börjar skolorna, i en vissa delar av landen börjar de väl redan denna veckan. Tala om att sommaren har gått fort. 

Jag får återkomma med mer skrivande. Ska nu kolla att allt funkar här på datorn, har nämligen lyckats rensa och få igång min gamla datorn. Yes, superglad att det lyckades, så nu slipper jag lämna in den. Känns skönt att kunna fixa saker själv och inte alltid behöva lämna in den till it-tekniker för hjälp. 

Ha det gott och vi hörs snart igen. 
Kram heart

16 Augusti 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN DAG

God förmiddag.

Som vanligt har det blivit hoppa mellan mina inlägg, jaja inget att göra, bara att börja om. Ska fr o m idag börja med att varje morgon ta minst en timme till att uppdatera social medier och dagböcker. På kvällara blir det en liten uppdatering via plattan på visa sidor. Skriva om vad jag gjort under dagen och vad som hänt etc. Att lägga mer tid på detta ska göras. 

Måste också försöka komma igång att uppdatera mina hemsidor, har en hel del foton som ska redigeras och läggas upp. Mer foton lär det också bli taget, ska försöka dokumentera hur det går med mina frösådder etc. Just nu har jag en dagbok där jag skriver ner allt jag gör när det gäller mina frösådder och odling. 

Idag var det en kall morgon, -7.2, nu har temperaturen stigit, är strax under nollan. 

Får se om jag orkar fixa lite med omskolning av frösådder idag. Måste göras nämligen, men frågan är om kroppen och knoppen vill samarbeta??? Vi får se hur det går under dagen. Just nu måste jag vila kroppen och försöka komma igång sakta men säkert.

Önskar er alla en fin onsdag, vi hörs kanske senare under dagen.

Kram/ Lillan ❤

24 Februari 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
REGNIG TISDAG

God morgon.

En regnig tisdag morgon, +3,2. Under eftermiddagen igår böjarde det snöa  menunder kvällen övergick det i regn. En del av  snön som kom igår har smält bort, tack o lov. Den snö som kom nu kunde vi varit utan, jag vill ha sol och barmark. 

Får se vad jag ska hitta på idag, funderar på att pyssla lite med försådder. Har redan försådder igång, årets odlingssäsong är alltså igång. 

Jag börjar denna dag med kaffe och nyhetsmorgon, skönt att kunna börja dagen i lugnt tempo. Värk som satan idag pga vädret, mår inte alls bra denna tiden på året då det ofta är stora skiftningar i vädret. 

Önskar er alla en trevlig och fin tisdag.  Sköt om er.

Kram ❤

2 Februari 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
REDAN MÅNDAG

God morgon.

Helgen gick fort, redan måndag morgon. En mulen dag och plusgrader, +1,5 när vi gick upp. Skönt att slippa kylan.

Under morgonen fått igång en maskin tvätt, lär bli mer tvättande under dagen. Tvättmaskinen och tumlaren ska få jobba en del idag. Har också lyckats plocka iordning lite så nu finns det lite tid att koppla av med en mugg kaffe. 

Båda barnen har kommit iväg till skolan, så om en liten stund ska jag köra igång bakmaskinen, behöver lite bröd. Lär nog bli att köra maskinen två gånger idag, ska nämlige testa att göra en limpa med lite grovt mjöl med. Ska bli intressant och se hur det blir. Jag är superglad över min bakmaskin, Förra veckan blev det bakat 2 limpor, och denna veckan lär det nog bli fler. Är superskönt att bara ladda maskinen och sedan sköter den resten, ett par timmare efter har man ett nybakat bröd. Mycket smidigt. 

Igår var vi iväg och hälsade på min mamma, Va roligt att träffa henne. Jag hjälpte henne med nya mobilen som vi hade köpt, och jag fick också vara lite "datasupport". 

I lördags fixade jag med försådder, två drivhus med krukor blev det. Ska idag också försöka så lite till i några kurkor. Vi får se om tiden räcker till för det också. 

Nehe, nu ska här bli kaffe och nyhetsmorgon innan jag sätter igång bakmaskinen.

Önskar er alla en trevlig och fin måndag.

Kram ❤

 

25 Januari 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LÖRDAG

God förmiddag.smiley

Idag har vi turen att det inte är så kallt som det varit under några dagar, "bara " -7,4. Under tors och fre har vi haft mellan -15 -  -20. Jag hoppas denna kylan försvinner. 

Idag blir de en ganska lugn dag. Kan vara skönt att bara  slappa och koppla av. 

Funderar på att ev under eftermiddagen fixa en frösådd till. Har ju redan 4 st igång. De två förssta som jag fixade den 9 jan har redan kommit igång. Roligt när man ser att fröna börjar gro. De andra två gjorde jag iordning den 14 jan Får se om jag har turen att även dessa fröna börjar gro. 

Det är en roligt tid nu när det gäller odling. Har i år börjat med mina försådder tidigare än jag brukar. Vill ha fram blommor tidigare. Vore kul att ha lite blommor till uteplatsen redan i maj månad. Har man tur kan man ju ha blommor där på dagarna. Jaja, vi får se om det lyckas.

Jag önskar er alla en trevlig och fin dag, 

Kram ❤

16 Januari 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN DAG

GOD KVÄLL!!

Ser att det hunnit gå några veckor sedan jag va inne. Men inget att göra åt. Nu är jag inne för att plocka bort "julen" här på sidan. Jag ska se om jag under kvällen eller i natt orkar göra lite mer uppdatering. Vi får se. Men det som har med julen att göra har jag i alla fall fått bort.

Idag har jag och sambon kunnat slappa och bara ta det lugnt. Är skönt att bara få va. Inte ofta vi har sådana dagar. Så man får passa på när tillfälle uppstår.

Nyss tittade vi på dessertmästarn på tv, ett roligt program. Jag bli imponerad över det de gör, de är superduktiga på att få ihop desserter. 

Nu ska jag ta mig lite kaffe och sedan blir det uppdatera lite daböcker, och tv. 

Hoppas ni haft en fin dag och får en fortsatt fin kväll.

Kram ❤

29 December 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
INNE OCH FIXAR SIDAN, ÄR 2:A ADVENT

God kväll.

Det va länge sedan jag va inne här. Men den senaste tiden har det varit mycket annat att fixa med. Nu har jag lite mer tid, är just nu förkyld och måste ta det lugnt. Passar då perfekt att sitta och pyssla med lite sidor och bloggar.

Idag är det andra advent, nedräkningen till jul är igång. Tänk va tiden går fort. Kommande veckor ska det fixar med lite av varje. Lite julmat, julklappar etc. Pyntninge är jag redan klar med. Brukar nämligen julpynta till första advent. Skönt att ha det gjort.

Nehe, nu ska jag ta mig lite kaffe och titta på tv en stund. Lär nog inte kunna sova inatt, så det får bli en natt med pyssel på datorn, plattan och mobilen. Tur det finns saker man kan göra om sömnen inte infinner sig.

Ha det gott, vi hörs snart igen.

Kram 

6 December 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
NU HÄR IGEN

God kväll.

Tittar in lite snabbt för att skrivan några rader. Det va ett tag sedan jag va inne här. Lämnar just nu en hälsning, ska fixa lite med foton etc en stund, men återkommer senare för att skriva. Lite av de foton jag ska fixa ska senare läggas upp här på min sida.

Hoppas ni alla haft en trevlig lördag. Här har det blivit en dag ute i trädgården, varit underbart väder. Sambon har hjälp mig i dag en hel del, jag klarar ju inte vissa saker själv pga min värk. Är superglad över att han vill hjälpa mig.

Nej, nu kaffe och fixa med foton, vi hörs.

Kram / Lillan 

28 Mars 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
FÖRSTA DAGEN PÅ ÅRET

God eftermiddag.

Ja, då är det första januari 2015. Nytt år och nu får man hoppas att det blir ett bra år. 

Idag bllir det en mysdag, bara koppla av och ta det lugnt. Börjat fixa lite med mina sidor. För mitt mål är att i år försöka skriva varje dag, nja får väl säga så ofta jag kan. Vi får se om jag lyckas ...haha

Idag blev det upp ganska sent, strax innan tio. Lite för sent för min del. Kroppen stel och värk, tyvärr inget att göra år, bara acceptera läget. Det har ju blivit väderomlag igen, dvs plusgrader, och det känner jag av direkt i kroppen. 

Nu ska här bli kaffe och sedan fortsätta med maten, ska idag bli lax med räk och vitvinssås i ugnen. Till det kokt potatis och broccoli. Ska bli gott.

Önskar er alla en fortsatt fin dag.

Kram 

1 Januari 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
MÅNDAG MORGON

God morgon.

Ja, då är det måndag igen, helgen den gick fort. Det är en kall, mörkt och klar morgon, -0,8 grader. Skönt att man inte behöver ge sig ut.

Under dagen idag blir det att uppdatera lite av mina sidor, även denna sidan. Lite advents och jultema kan ju passa lite bättre nu när vi är inne i december månad. T o m andra advent har ju redan passerat.

Önskar er alla en trevlig och fin dag, vi hörs senare under dagen.

Nu mer kaffe så man piggnar till 

Kram 

 

8 December 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
MÅNDAG MORGON

God morgon. 😀 smiley

Ja, då är det måndag igen, helgen den gick fort. Vädret här idag, en mulen morgon och temperaturen ligger just nu på +11,1 grader.

I lördags va vi på 50 års kalas, sambon kusin som fyller år nu under veckan som kommer. Va jättetrevligt och roligt att träffa alla. När vi kom hem blev det slappa i soffan framför tv:n. Hade otur att somna i soffan, kom in till sängen först kl halv 3 på natten. Men jag kunde inte somna, blev upp istället och va sedan vaken. Sambon somnade. 

Satt under natten och morgonen vid datorn och njöt av lugnet. Rätt skönt att få lite tid ensam också. 

Igår söndag blev det inte något gjort alls, nja sambon tömde fotänen och vi tog in pumpen och lamporna från den. Så nu är den klar inför vintern. 

Ja, inte mycket som hänt under helgen med andra ord. Idag blev det upp tidigt igen, lite senare än  vanligt, 5,40 va klockan. så det blev inte mycket tid tillsammans med sambon idag innan han skulle till jobbet. Jag började fixa frukost till barnen som skulle till skolan. 

Nu har jag det lugnt här hemma. Idag blir det åter en lugn dag, ska försöka få igång en maskin tvätt, får se om kroppen och knoppen vill samarbeta om en stund. Behöver nämligen köra en maskin med handdukar. Det är ju något jag kan fixa själv, eftersom de sedan ska tumlas. Ingen tvätt som behöver hängas. Resten får fixas när sambon kommit hem.

Nu kaffe och nyhetsmorgon.

Önskar er en fin dag.

Kram heart

 

 

29 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LUGN TORSDAG

God förmiddag.

Ja, då är det redan torsdag. Mulet och +15,3 grader. Blir en dag inomhus. Har under morgonen plockat i ordning lite och pysslat. Sitter här nu vid datorn och kopplar av. Ska under dagen bra slappa och ladda batterierna, kroppen behöver återhämta sig. Känns att hösten är här, värken blir jobbigare och stelheten värre. Höst och vinter är de årstider som är värst. Men bara att acceptera läget.

NU ta lite kaffe och vet i tusan om jag inte tar mig en bit äppelkaka. HMMMM får vispa till lite vaniljsås bara, för det måste jag ha till :)

Hoppas ni alla får en härlig och fin torsdag.

Kram 

11 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN DAG

Hej

Oj, ser att här var det ett tag sedan jag skrev. Inget att göra åt, bara att ta nya tag och börja på ny kula. Sitter idag och börjat uppdatera mina sidor. 

Tiden har gått fort, det är redan september månad. Hösten är här. Börjar bli mörkare för varje dag, och man ser att växeterna i trädgården börjar blomma över. Hösten är en fin årstid, men jag tycker även den är lite jobbig pga min värk bli värre. Häftiga väderomslag påverkar lederna direkt. Jaja, inget att göra åt, bara att fösöka acceptera läget.

Blev upp tidigt idag, strax innan halv 6 tilsammans med sambon. Vi fick ingen egen tid idag innan barnen skulle upp. Är annars rätt skönt att får dricka en mugg kaffe i lugn och ro på morgonen innan de ska upp. Men tyvärr blir det inte ofta så. 

Idag har jag unnat mig en slappardag. Känner att kroppen behöver vila och återhämta sig lite. Blivit för mycket den senaste tiden. Måste nu försöka komma igång igen. 

Jag får återkomma senare, tänkte ta mig lite kaffe innan barnen kommer från skolan. 

Önskar er en fortsatt fin tisdag.

Kram 

9 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
SEMESTERN ÖVER

God morgon.

Nu är jag tillbaka efter ett tags uppehåll. Varit semester och då har jag inte suttit vid datorn så mycket. Men igår började vanliga vardagen igen, sambon började jobba efter sin semester. 

För min del känns det väl inte så stor skillnad av semester eller vardag eftersom vi mest varit hemma under semestern, och jag går ju hemma heltid i vanliga fall. Men lite har i alla fall blivit gjort här hemma när sambon varit ledig. Vi har bytt ytterdörr och hallen blivit renoverad. Blev jättebra, är så nöjd. Nästa projekt som vi nu planerar är att göra i ordning i uterummet. Ska bli nytt golv bland annat. Ska om allt går som planerat börja med de senare denna veckan. Får bli då det är fint väder så alla växter och annat som nu står i uterummet kan stå ute. 

Idag regnar det och ska göra även i morgon enligt prognoserna. Skönt med regn, slipper vattna ute. Det blir dessutom lite svalare, för de senaste dagarna har det varit vamt och kvavt. 

Sitter nu och börjat uppdaterar mina bloggar, ska även fixa med mina hemsidor idag. Får varva sitta vid datorn och röja lite i uterummet inför kommande renovering där. Finns saker som ska slängas och annat som ska packas i lådor, blir lättare att flytta sakerna när vi ska börja.

Nu kaffe och om en liten stund ska jag väcka yngsta sonen, han är ju ledig. Så även att sambon och stora sonen jobbar så har jag det inte helt lugnt här hemma. Har sonen hemma som ska ha mat etc. Lila sonen åker på resa på torsdag, så fredag blir nog den enda dagen jag får det lugnt helt själv. Nästa vecka då sonen är borta, är den stora hemma istället, slutar nämligen sitt sommarjobb på fredag. Jaja, ingen rast och vila för min del inte.

Önskar er alla en fin dag.

Kram

5 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LITE UPPDATERAT

God kväll på er.

Ja,  nu äntligen har jag fått tid att sitta och uppdatera denna sidan. Den senaste tiden har det varit mycket pyssel med mina växter, i uterummet, i trädgården och i mina växthus. Är ju den tiden på året då mycket av det som odlats upp inomhus nu ska ut på sina platser. Det tar sin lilla tid...haha.

Har de senate dagarna börjat plocka i ordning växter till uteplatsen. Har ännu iinte fått ut alla växter dit, och har lite kvar att plantera vad jag ska ha i viss krukor. Vi får se om jag har turen att få klart det under veckan som kommer.

Uppe i växthuset har jag nu fått ut fler av mina tomatplantor, de är framdrivan från frön, har stått i vårt uterum. Men de var nu tillräckligt stora att få komma på plats i det stora växthuset. Underbart roligt.

Även flera av mina gurkplantor har fått flytta till växthuset, har fler men de lär nog få komma ut nästa vecka de också. 

Uppe i stora växthuset har jag också ställt ut flera paprika och chiliplantor, drivit fram dem inne från frön. Ska bli intressant och se om det blir något att skörda även i år. Ska så flera paprika och chilisorter nästa vecka. Alltid roligt att ha olika sorter. Och det är också bra att så en laddning nu, för de lär det blir skörd lite senare på hösten. Kan ju när det bli för kallt i växthuset ställe in dem och fortsätta odla i vårt uterum. 

Foto: ©Copyright Tina T P 2014

En bild från 20140506, hur det såg ut i uterummet med mina växter :)

Nej, nu ska här bli lite tv och koppla av en stund. Jag återkommer och berättar lite mer när orken finns.

Ha en fin lördag kväll.

Kram 

24 Maj 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
PÅSKLEDIGHETEN ÖVER

God morgon.

Nja, jag kan snart säga god förmiddag, har ju varit uppe sedan kl 4. Påskledigheten är över, idag blev det jobbet för sambon och barnen iväg till skolan. Sambon och jag va ju uppe tidigt som vanligt när han ska jobba, tog lite kaffe innan han skule iväg, åkte ca kl kvart i 5. När han kommit iväg tog jag det lugnt vid datorn innan barnen skulle upp. Nu har de båda kommit iväg till skolan. Har det lugnt och skönt. 

Sitter här och tittar på nyhetsmorgon samtidigt som jag pysslar här vid datorn. Ska under dagen försöka uppdatera lite av mina sidor. Ska även redigera foton etc. Roligt att få en lugn dag för mig själv och bara göra det jag känner för.

Jag hoppas ni alla haft en trevlig och fin påsk. Vi har haft ett lugnt firande, varit mest hemma. På påskdagen hade vi sambon mamma här på fika, och igår var vi hos min äldsta dotter med familj. Min ena son var också där tillsammans med sin flickvän. Va jätteroligt att träffa dem alla. Och som vanligt njöt jag av att få träffa mitt älskade barnbarn, tala om charmtroll. 

Vi blev bjudna på lunch och fika hos dottern, och vi var också ute och lekte med lille barnbarnet. Blev spela fotboll och leka på lekplatsen. Min barn skrattade rätt gott kan jag säga, för jag kunde ju inte låta bli att gunga när barnbarnet gjorde det...haha. Skönt att man har barnasinnen kvar när man är mormor. Ja, det blev många härliga skratt. 

Nej, nu får det bli en kaffepaus innan jag fortsätter med mitt skrivande.

Önskar er alla en fin tisdag.

Kram 

 

22 April 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN MORGON

God morgon smiley

Vi kom upp tidigt även idag jag och sambon, redan kl 4. Blev lite kaffe tillsammans innan han skulle till jobbet, åkte runt kvart i 5. Efter det har jag suttit här vid datorn och börjat uppdatera lite bloggar. Är lugnt just nu eftersom barnen sover, de behöver ju inte gå upp så tidigt när de har lov. 

Vi har en klart och kall morgon, -4,3 grader. Lite synd att det fortfarnade är så kallt på nätterna. 

Under gårdagen lyckades jag omskola lite plantor, petunior som jag drivit upp från frön. Skönt att ha det avklarat. Såg att min frösådda hängpelargoner också måste skolas om, får se om kroppen och knoppen vill samarbeta idag. Vore kul om det också blir klart. Måste också en dag ta lite sticklingar av några plantor. Vissa petunior och fuchsior måste nämligen klippas lite. Får se när orken finns för det. Höll på att glömma, mina frösådda sommardahlior måste ju omskolas med...haha. Jaja, vi får se när jag kan fixa det med. Är en hel del pyssel med mina växter inför sommaren, men det är såååå roligt. Tur jag har någon hobby jag kan hålla på med även att jag har min värk. 

Nu ska här bli lite mer kaffe innan jag fortsätter med mina bloggar.

Önskar er alla en fin onsdag.

Kram 

16 April 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
UPP TIDIGT

God morgon.

Kan  nästan säga god förmiddag, har ju varit uppe sedan kl 4. Lär bli upp så tidigt på vardagarna några veckor framåt, beror på att sambon har längre resväg till det jobb han är på just nu. Ja, bara att försöka vänja sig även att det är trist som attan. Blir ju att man måste lägga sig kl 21 för att komma upp. 

Sitter här nu och börjat uppdatera bloggar, har det lugnt eftersom barnen sover de har ju påsklov. 

Får se om jag under dagen kan få kroppen och knoppen att samarbeta, skulle nämligen behöva omskola lite plantor. Får se hur det blir under dagen.

Nu mer kaffe så jag piggnar till.

Önskar er alla en fin tisdag.

Kram 

 

15 April 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
VECKORNA GÅR FORT

God morgon.

Ja, nu är vi redan inne i februari månad, tala om att veckorna går fort. Roligt tid nu, dax att börja fixa med blommor och fröer inför vår och sommar. Igår började jag lite. Eller nja, har ju fixat med mina pellisar i uterummet ett tag, börjat väcka dem till liv lite mer. Igår började jag ta lite nya sticklingar av dem, så nu hoppas jag de tar sig. Lite nya plantor vill jag gärna ha inför sommaren.

Detta med jord till sticklingar, provar nu något nytt. Köpt cocosfiberblock på IKEA, dessa lägga i vatten och finfördelas och vips har man jord. Ska bli intressant och se om det lyckas. Mer sticklingar ska jag ta under veckorna som kommer, blir både av pellisarna men även av inomhusväxterna. Omplantering av inomhusblommor började jag med igår, så nu tar jag några i taget i den takt jag orkar. Har ju ingen brådska, kan ta det i min egna takt, känns skönt och är roligt att ha något att pyssla med.

Sitter här nu och njuter av lugnet, en mugg kaffe och nyhetsmorgon är det som gäller. Funderar på att försöka tona håret idag, får se om kroppen och knoppen kan bli lite mer överens. Just nu är de inte det ... haha.

Vädret här idag, mulet och dis, -0,8 grader. Trist väder, längtar efter som och värme. Längtar efter våren. 

Ja, nu är det också dax att börja fixa med frösådder inför vår och sommar. Lyckades igår så frön, blev 2 sorters pelargoner och 3 olika sorter av paprika. Mer frön ska i jorden under veckan. När det gäller frön till grönsaker så kommer jag i år att så i flera omgångar. Förra året blev det för mycket att skörda samtidigt, vill gärna kunna äta färska grönsaker hela tiden.

Nej, nu ska här bli lite mer kaffe och sedan får vi se vad jag hittar på. Lär nog bli en hel del fixande vid datorn idag. 

Ha en fin onsdag, vi hörs.

Kram

5 Februari 2014  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
REDAN ONSDAG

God morgon.

 

Blev upp tidigt idag tillsammans med sambon, kl var runt 5,15. Tala om att jag var trött. Har sovit jättedåligt inatt pga värk. Så idag ska jag bara ta det lugnt och koppla av. Känner att kroppen behöver vila och återhämta sig, varit lite mycket nu de senaste dagarna.

 

I söndags var vi iväg hos min äldsta dotter och firade mitt barnbarn som idag fyller 1 år. Det är 11 mil dit enkel resa, jobbigt att sitta länge i bil när jag har min värk. Dagen innan på lördagen var vi och handlade etc, och även handlade på måndagen. Så inte underligt att kroppen och knoppen inte är överens idag. 

Tänk va tiden går fort, som jag skrev innan så fyller mitt barnbarn idag 1 år. Han är så go denna pojk, och duktig med. Är så stolt över honom. 

 

Nu måste jag ha lite mer kaffe i mig, får återkomma senare.

Ha en fin dag.

Kram 

22 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LITE LUGNT

Hej.

Sitter här och försöker fixa lite med mina sidor. För som vanligt har jag kommit efter med mina uppdateringar. Detta att inte få sitta och pyssla vid datorn som jag vill, gör mig arg. Inte roligt att något alltid ska strula eller komma ivägen för det jag vill göra. Men som sagt nu försöker jag ta chansen att få något gjort här vid datorn.

Vädret här idag, mulet och några minusgrader. Har kommit lite snö och mer ska tydligen komma under veckan, något jag inte tycker om. Vill ha sol ooch värme nu. Detta kalla vädret gör att värken blivit värre och jobbigare. Orken är minimal och känner mig såååå trött eftersom jag inte kan sova på nätterna ordentligt. På morgonen idag efter att ett av barnen kommit iväg till skolan råkade jag slumra till i soffan, totalt slut. Tur sambons andra barn är ledig idag så det var ingen brådska med frukost. 

Detta med tröttheten, nog bäst jag försöker få i mig en mugg kaffe så jag piggnar till. Känner liksom inte för att somna en gång till, blir för svårt att somna ikväll då liksom. 

Här som sagt har det inte hänt så mycket, är som vanligt. Fullt upp är det ju eftersom båda sambons barn bor här på heltid, alltid något som måste fixas. 

Jag får återkomma senare, måste ha kaffe ....

Kram

15 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
VANLIG VARDAG

Hej på er.

Ja, då är vardagen tillbaka efter all ledighet. Denna veckan har verkligen gått fort. Sambon började jobba i tisdags och barnen i skolan i onsdag. Så nu har jag under några dagar haft det lite lugnt under dagen. Rätt skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Och för min del är det skönt att få lite tid ensam med då jag kan pyssla med det jag känner för. 

Detta med snö, blev ju ingen snö till jul, men i natt fick vi lite. Och nu när jag tittar ut har det börjat snöa igen. Hade kunnat vara utan snön nu. Känns även i kroppen att det blivit väderomslag. Hörde på väderleksrapporten idag att under helgen ska det även bli kallare. Fy tusan, gillar jag inte. 

Nu ska här bli lite lunch, kom på att jag missat äta ... haha. 

Ha en fortsatt fin dag, vi hörs senare.

Kram 

10 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
UPPE TIDIGT

God morgon.

Nu är jag här igen, blivit lite uppehåll i skrivandet. Men sambon och barnen är lediga och då kan jag inte sitta och skriva vid datorn lika mycket. Haft svårt att sova i natt, så när klockan var halv sex gick jag upp. Suttit här med min datorn pysslat istället. För söker lära mig den nya datorn. 

Ska under dagen idag försöka sitta och fixa med mina bloggar och hemsidor. Jag hoppas en del uppdateringar kan bli gjorda. Har idag inget annat som måste göras. Får passa på när tillfälle finns. Blev sedan kaffe här hemma innan de skulle åka hem. Blev en jätteroligt och trevlig fredag kväll.

Får återkomma senare och skriva mer, nu mer kaffe så jag piggnar till.

Önskar er alla en trevlig och fin lördag.

Kram 

4 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
HELGEN ÖVER, MÅNDAG IGEN

 photo hatarmndagar_zps2f9eea2b.gif

 

Hej på er.

Tala om att helgen gick fort, redan måndag. Och halva måndagen har också gått, tiden den tickar på snabbt. Har haft det lugnt under förmiddagen. Och resten av dagen lär nog bli det med. 

I helgen var vi på öppet hus på en gymansieskola. Sambons yngsta son ska ju söka till gymnasiet efter jul, så måste ju åka och titta på vad som finns att söka och hur skolorna ser ut. Det vi nu tittade på har med transport att göra. Va roligt och intessant måste jag säga, och skolan va jättefin. 

När vi varit där så var sambon och övningskörde lite med andra sonen, är ju dax för det nu. Och får passa på att öva sig lite mer innan det blir snö. När de var iväg förhörde jag andra sonen på historia. Läxor måste ju göras även att det är helg. Är rätt roligt att förhöra läxor, men friskar ju upp minnet en hel del. ... haha. Under lördagkvällen tog vi det lugnt.

Igår söndag blev det en lugn dag. Hade sambons mamma här på fika. På eftermiddagen runt 17 tiden körde vi yngsts sonen till sin mamma. Så denna veckan har vi bara ett av barnen här, han åker på fredag till sin mamma.

Nu ska här bli lite fikapaus, sedan fortsätta fixa här vid datorn. 

Hoppas ni får en fortsatt fin dag.

Kram

18 November 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
NU ÄR JAG HÄR IGEN

Hej på er.

Ja, nu äntligen har jag en dag då jag kan sitta i lugn och ro och fixa med mina bloggar. Inte blivit mycket fix med det den senaste tiden. Det är som vanligt med andra ord ... haha.

Vädret här idag, regn och rusk, ja riktigt höstväder. Får väl vara glad över att det inte är snö som kommer ner, för det kan vänta med att komma lite till. Det är nu mitten av november, bara några veckor kvar till första advent. Blir till att börja tänka på vad som ska plockas fram. Ska även kolla alla lampor i ljusstakar och stjärnor, vill ju att de ska vara ok när de plockas fram. Jag tycker det ska bli mysigt, älskar adventstiden. 

Nu ska här bli kaffe och avkoppling. 

Ha en fortsatt fin dag.

Kram

14 November 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
KOPPLAR AV

God förmiddag.

Sitter här och kopplar av framför tv:n. Blir lite pyssel vid datorn, försöker uppdatera lite bloggar och senare om orken finns fix med hemsidorna. Blir twittrande också och kolla instragram. Tala om att man är igång på nätet.

Ska om en stund försöka leta efter lite halloween bilder. Roligt att ha lite nya bilder till mina sidor. Har nu fixat lite nytt här på min startsida, lär kanske bli mer senare, vi får se om jag hittar några roliga bilder.

De pratade på nyhetsmorgon idag att det är många som dagligen är ute på nätet, mest via sin mobil. Det förvånar mig inte alls, vet själv hur det är. Själv kollar jag mina nätsidor via datorn eller s-plattan eftersom jag går hemma sjukskriven. Mobilen använder jag bara när jag ska någonstans. För min del blir det daglig uppkoppling och koll på FB, Twitter och instagram, och när jag orkar uppdateras bloggar och hemsidor. 

Idag kommer det bli en dag i lugnets teckan. Värk som attan i kroppen pga vädret. Kroppen och knoppen är liksom inte överens idag. Så det är bara att försöka ta dagen som den kommer och försöka låta kroppen vila. 

Ska nu ta mig lite gofika tror jag. Har nämligen lite äppelpaj och vaniljsås kvar.... får ju inte låta det bli förstört yes. Dax att fylla upp muggen med kaffe och hämta gofikat. Får bli lite tv och en paus från datorn.

Hoppas ni alla får en härlig och fin onsdag, lille lördag.

Kram 

30 Oktober 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
REGNIG MÅNDAG.

Hej.

Fy tusan vilket väder vi har idag, just nu spöregnar det och det har även börjat blåsa lite. Värre lär det ju bli, höststorm är ju på väg under kvällen. Får se till att fixa kaffe och annat ifall strömmen går. Vi har tur att vi har champing kök, så laga mat och värma vatten lär vi ju kunna göra om det blir strömlöst. Vi får hoppas det inte blir så illa. Det som också kan hända är väl att sändningar på tv slutar att funka och internet. När det blir storm kan ju mycket hända. 

Sitter här och tar det lugnt vid datorn, tittar lite på tv med. Har det lugnt och skönt. Sambons son har ju lov denna veckan, men har turen att kunna jobba med sambon. Så denna veckan lär bli lugn för min del. Man får vara glad att ungdomar kan få jobba lite när det är lov. Idag är det tyvärr inte alla som har den turen att kunna hitta jobb på lov. Det som krävs idag är att man har bra kontakter. 

Har tänkt ta mig lite mer kaffe innan jag fortsätter mitt skrivande, för det lär bli en hel del pyssel vi datorn idag. Ska strax tända upp lite värmeljus med, vill gärna ha lite mys nu när det är så tråkigt väder ute.

Ni får ha det gott, vi hörs snart igen.

Kram 

28 Oktober 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
REDAN TORSDAG

God förmiddag.

Tala om att dagarna får fort, idag är det redan torsdag. Vädret här idag är regn och +6,5 grader. Ett riktigt höstväder. Skönt att jag inte behöver ge mig ut utan kan sitta och njuta inne i värmen. Har tänt lite ljulyktor för att få upp lite mysstäming. Känns i kroppen att det är skitväder, min fibrovärk är skitjobbig just nu. Fick börja dagen med kaffe och värktablett, ingen höjdare. Så idag får det bli ännu en lugn dag för kroppen och knoppen är inte överens. 

Inte nog med att jag har värk idag, är också trött som tusan, sovit dåligt, del pga värken men även att det är fullmåne på gång. Enligt kalendern ska fullmåne infalla den 19 okt. Jag påverkas alltid av fullmåne. Brukar börja 3 dygn före, sedan under dygnet det är och även 3 dygn efter, alltså en hel vecka med dålig sömn. Vet i tusan varför man kan påverkas så mycket. Så veckan framåt lär det bli lite sömn för min del.

Har för en stund sedan avnjutit lite morgonfika, blev kaffe och banankaka. Måste ju passa på att njuta när tillfälle finns...haha. Något gott måste man ju unna sig. Sitter och börjat fixa lite med mina bloggar, lär senare bli lite pyssel med hemsidor och under hela dagen lär twitter vara igång. Nu är jag på hugget när det gäller datorn..haha. Är en rolig avkoppling att fixa vid datorn, men jag får ofta ta pauser, orkar nämligen inte sitta för länge. Man är som en jojo ...haha. 

Just nu tittar jag också på tv, tittar på "efter tio", tidigar under morgonen var det nyhetsmorgon. Dessa program är något jag alltid börjar dagen med, är intressanta program.

Nej, nu ska här bli liten paus igen, lite mer kaffe ska det bli med.

Hoppas ni alla får en fin torsdag.

Kram

17 Oktober 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN DAG VID DATORN

God morgon. smiley

Ja, då har jag hittat hit igen. Har varit några tuffa veckor med förkylning och orken att sitta vid datorn har inte funnits. Nu har jag blivit av med förkylning och hosta, och kroppen börjar sakta återhämta sig. Det jobbiga är bara att jag nu börjat få mer värk pga vädret. Fibron göra sig påmind. Jobbiga månader väntar. Hösten och vinter är tuffaste årstiderna. 

Sitter här med kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Har också datorn här och börjat uppdatera mina sidor. Var nyss inne på twitter med. Måste försöka komma igång med den sidan igen, och även på instagram ska jag försöka bli mer aktiv. Har nu varit en period då jag inte alls pyssel så mycket med mina sidor. Märks att jag varit sjuk. Nu får vi hoppas jag kommer in i mitt skrivande igen.

I helgen som var blev det lite pyssel ute i trädgården på lördagen. Det som nu är kvar att göra innan vintern är att ta ner paviljongen, ska göras nu under veckan. Vore ju bra att få in den innan det blir snö. 

I söndags var sambons mamma här på fika. Trevligt att få lite besök ibland. Helgen i stort var ganska lugn. 

Denna veckan har börjat lugnt, igår var även sambons son hemma, hade studiedag. Idag är allt som vanligt igen, sambon jobbar och sonen i skolan. Så jag har det lugnt och skönt här hemma. Får passa på att njuta av lugnet när tillfälle finns. 

Önskar er alla en fin dag, vi hörs.

Kram

16 Oktober 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
FÅR BLI EN LUGN DAG

Hej på er.

Sitter här och försöker uppdatera lite bloggar. Nu under några veckor har jag inte orkat med att skriva, förkylningen jag haft har tagit på krafterna. Har inte kunnat sova ordentligt och kroppen har varit helt utslagen. Det jobbiga är att nu när förkylningen släppt har min fibrovärk i kroppen blivit värre. Igår har jag utöver vanliga värken fått ont i musklerna på höger sida av bröstkorgen och i brösryggen. Så i natt har jag inte sovit mycket. Det onda har tyvärr inte släppt helt, så det får bli en lugn dag för min del och lär bli en del värtabletter för att orka med dagen.

Vädret här idag, mulet och lite regn. En riktigt höstdag. Skönt att sitta här inne i värmen och mysa med tända ljus. 

I lördags hade vi min ena dotter här med sambo på besök. Blev lunch och fika. Jättekul att träffa dem. Blir inte att vi ses så ofta då vi bor på olika orter. Sambons yngsta son var även här under helgen, denna gången kom han redan på fredagen. Så under helgen var det fullt upp. 

Nej, nu måste jag ta mig mer kaffe, är sååå trött. 

Ni får alla ha en fin dag, vi hörs.

Kram 

9 Oktober 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN HÖSTDAG

Hej på er.

Tiden går verkligen fort, idag är det den 1:a oktober. Hösten har kommit. Vi har haft turen att få se solen lite under dagarna. Under flera nätter har det nu varit minusgrader. Det är som man kan vänta när  det är höst.

I helgen som gick fixade jag och sambon en del ute i trädgården. Var ju lite kvar att fixa inför vintern. Lite saker finns kvar, men det är sådant vi kan vänta med några veckor till. Jag har i alla fall fått alla mina lökar i jorden. Härligt att ha det klart. Det som är så roligt är att vårt nya liljeland är klart och där finns många liljelökar planterade. Nu får vi hoppas att alla tar sig. Liljor är ju så vackra. Kom nu på att jag har några lökar kvar, har under sommaren haft några lökar i två krukor, dessa måste jag flytta till lander i stället. Får ta och göra det senare i veckan. 

Sist jag skrev här var jag ju förkyld. Nu som först börjar förkylningen släppa, har tagit 3 veckor. Jag får nu ta det lugnt och låta kroppen återhämta sig, för förkylningen har verkligen tagit på krafterna. 

Jag får återkomma och skriva mer senare, måste ha lite kaffe så jag piggnar till. Känner mig lite trött nämligen. Vill helst inte somna i soffan, för då lär det bli svårt att somna i ikväll.

Ha en fortsatt fin tisdag, vi hörs.

Kram

1 Oktober 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN KALL MORGON

God morgon.

Idag var det kallt när vi gick upp kl 5.15, var -2,6 grader. Fy va kallt. Men det kan man ju vänta sig nu när hösten är här. Lite synd att det redan blivit frost på nätterna, för jag har en del kvar som skulle göras i trädgården inför vintern. Jag har ju varit förkyld och är fortfarande, så jag har inte orkat eller kunnat göra allt som jag velat. Men jag hoppas att de närmanste dagarna bli så pigg att jag kan göra det som måste göras. Mitt liljeland är klart, så nu väntar jag bara på att orka sätta mina liljelökar. Har även andra lökar som ska ner i andra land. Hoppas nu jag piggnar till så jag börjar fixa det. Min sambo lär få hjälpa till, för jag lär inte klara av allt själv, är lite för dålig fortfarande. 

En annan sak som också ska göras nu, är gräva upp alla dahlior. De ska plockas in för vinterförvaring. Är några stycken. Ska be sambon fixa det ikväll eller imorgon. Finns lite uppe växthuset med som ska fixas, jag hoppas verkligen förkylningen vill ge med sig så jag kan göra klart det jag vill.

Idag sitter jag och surfar via mobilt bredband, vårat vanliga bredband fick vi problem med igår. Vi ringde igår och de sa att de ska skicka hit något att fixa till det. Hoppas de kommer under dagen. Det har varit lite problem med både bredbanden och telefonen ett tag nu, men som sagt igår la det av helt. Vi har i turan att vi kan komma ut på nätet på annat sett under tiden bredbandet blir fixat. 

Under dagen idag lär det blir lite fixande vid datorn, måste nämligen försöka hämta krafter och kurera mig. Har nu under några veckor inte fått sova på nätterna pga hosta och värk. Känns verkligen i kroppen. Börjar bli jättejobbigt. 

Nu ska här bli kaffe och sedan blir det mer fixande med bloggar. Lär bli både fixande vid datorn och s-plattan. 

Ha en fin onsdag, vi hörs.

Kram 

25 September 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
FÖRKYLNINGEN

Hej på er.

Denna förkylningen var verkligen seg, hostar fortfarande. Jag hoppas den snart ger med sig, för jag känner mig totalt slut. Igår på dagen blev det några tupplurer i soffan pga att jag inte hade kunnat sova på natten. Idag har jag kunnat hålla mig vaken än så länge.

Sambons son är hemma även idag, även han har förkylning  och hosta. Men kan vara att han kanske kan gå imorgon igen, vi får hoppas på det.

Idag har jag plockat in mina knölbegonior. Skönt att fått in dem för vinterförvaring. Sitter nu och ska leta info om man kan sticklingar från dem. Vet att man kan övervintra själva knölen, men vore roligt att även få nya plantor. Vi får se om jag kanske kan lyckas med det också. Alltid roligt se om man lyckas driva fram nya plantor.

Ska nu ta lite kaffe, sedan lär det bli mer pyssel här vid datorn. Ska ta det lugnt resten av dagen. 

Ha en fin dag, vi hörs.

Kram,

18 September 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN NATTHÄLSNING

Hej på er.

Sitter här vid datorn, det är mitt i natten. Har fått sitta uppe en bra stund pga hosta. Är förkyld sedan förra veckan. Det som blivit värre nu är hostan. Svårt att sova på nätterna. Så fort jag lägger ned huvudet börjar hostan. Skit jobbigt. Så nu inatt gick jag istället upp och satt mig här i soffan, verkar som hostan lugnat sig lite. Ska nog om en stund försöka gå in och lägga mig. För det är inte lång tid kvar innan jag och sambon ska upp.

Får återkomma senare idag, tisdag och skriva lite mer. Lär bli en lugn dag för min del, måste kurera min förkylning. Det jobbiga är att även min fibro värk blivit värre sedan jag blev sjuk. Men även vädret påverkar mina leder. Det har ju nu blivit höst, under måndagen nu var det regn och blåst, riktigt ruskväder. Tur jag inte behövde ge mig ut. 

Ni får ha det gott, återkommer senare. Ska nu försöka testa att lägga mig och se om jag kan somna.

Kram

17 September 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN TIDIG SÖNDAG MORGON

God morgon.

Ja, det är lite tidigt måste jag väl erkänna, klockan är bara 5,26. Men jag kunde inte somna så det blev upp igen.... ja, ni läste rätt, upp igen. Har inte sovit mycket denna natten inte. Blev sovande i soffan framför tv:n ca 40 min innan jag och sambon gick och la oss. Låg sedan vaken pga värken, men fick gå upp och ta tablett. Blev då även liten stunds sittande här vid datorn. Råkade faktiskt somna till ca 30 min, sov mellan kl 2,30 och 3, men kunde sedan inte somna om. Blev lite pyssel vid s-plattan, Men inte blev jag trött inte, nej upp igen hit till datorn, och s-plattan den ligger på laddning. 

Känner att det är bra att jag går upp från sängen om jag inte kan somna, kroppen mår lite bättre av det. Ligga mycket gör ju att min kropp blir stel och mer värk. Så från och med nu blir det upp och sitta vid datorn istället. Vet att jag förra vintern gjorde så och det är bättre. Dessutom detta med bloggandet, blir att jag på nätterna faktiskt får lugn och ro att sitta och skriva. Det är ingen som stör. Så nu ska jag fortsätta mina uppdateringar av bloggar.

Igår lördag kom sambon yngsta son, fick sms att han skulle hämtas på en aktivitet. Lite snopna blev vi, hade liksom inte trott att vi skulle behöva hämta honom, han brukar nämligen ta sig hit själv. Dessutom visste vi inget om tid heller. Sms:et skickade han ca 40 min innan han skulle hämtas. Tycker faktiskt att han ska meddela sig minst 1-2 dagar innan han ska komma så vi har chans att planera lite. Han kommer att åka hem igen idag söndag. Vi får se hur denna söndagen blir. Vi fick nämligen också veta när han kom att han skulle på aktivet på söndag förmiddag med, hade vi ingen aning om. Så denna helgen blir inte riktigt som tänkt. 

Nu ska här bli lite morgonkaffe, inte helt fel.

Ha det gott, vi hörs.

Kram

8 September 2013  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
EN LUGN FREDAG

Hej på er.

Har det lugnt och skönt just nu. Sambon jobbar och sonen är i skolan. Under dagen idag lär det bli en del pyssel vid datorn. Känner att jag måste låta kroppen vila. Är trött efter ännu en natt med dåligt sömn. Värken gör ju att jag inte kan sova som jag vill. 

Igår kväll var vi iväg på föräldramöte, gick bra. När vi åkte hem köpte vi med oss lite mat, kände att det var skönt att inte behöva ställa sig och laga mat så sent. 

Kom på att jag ska ta lite kort på blommorna jag har i unerummet. Är rätt många. Räknade dem igår och det var 105 st, ojojoj. Trodde inte det var så många. Så nu hoppas jag att de kommer överleva vintern inne i uterummet. Så jag lär ha lite pyssel under vintern med. 

Nu måste jag ta mig något att äta och även lite kaffe. Blir sedan uppdateringar av bloggar och fixande lite med hemsidor. Får se hur mycket jag hinner med under dagen. Vill så gärna har lite mer fixat. Ligger efter som tusan. 

Ha nu en fin fredag, vi hörs.

Kram 

6 September 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
NU ÄR JAG TILLBAKA

Hej på er.

Ja, som vanligt har det blivit hopp mellan inläggen, men de senaste veckorna har det varit fullt upp. 

Vi börjar nu känna av att hösten är på väg. Det blir kallare, har under förra veckan varti några nätter med bara +2 till +5 grader, det är inga sommartemperaturer precis. Så jag har nu plockat in mina sommar blommor för att övervintra inne. De flesta av dem står i uterummet. Blev väldigt många ... haha. Men jag vill ju så gärna försöka mig på att övervintra dem och ha tur att kunna ha blommor nästa säsong med utan att behöva köpa nya eller driva fram från frön. Vi får se om jag lyckas. 

De blommar jag är mycket stolt över som jag nu tagit in är mina petunior. Satte ju 11 sticklingar i våras, alla tog sig. Tre av dem har min svärmor, restan har jag kvar. De har nu blivit jättefina under sommaren ute, nu har de fått komma in i uterummet.

Här foto på några av dem.

 

En annan fin blomma jag tagit in är en stor stjärnöga. När jag den köptes var den 35 cm hög, nu när jag grävde upp den och tog in var den 80 cm, tala om att den vuxit. Jag hoppas den kommer att överleva. Har fler stjärnöga som ska få övervintra, har olika färger.

Här foto på min stora stjärnöga.

 

Det var lite från mig, återkommer senare och skriver lite mer om vad som hänt här. Måste nu ha liten paus från datorn, ska bli lite kaffe här.

Ha det gott, vi hörs.

Kram

5 September 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
DÅ ÄR DET FREDAG

Hej på er.

Är inne för att uppdatera sidan, och ska senare uppdatera andra bloggar. Lär nog bli lite fixande med hemsidor med. 

Vädret här idag, har regnat lite på morgonen, är nu lite mulet och solen försöker komma fram, kan ju alltid hoppas att det kan uppehåll senare under dagen.

Idag som sagt är det fredag. Sambon och sonen jobbar, sonen har sista dagen på jobbet på sommarlovet, nästa vecka på tisdag börjar han skolan. Tala om att sommaren har gått fort. Ska bli skönt att komma in i vanliga rutiner igen. 

En barnfri helg väntar för mig och sambon. Får se vad vi hittar på, vi har inget planerat, vi får ta dagarna som de kommer.

Här en bild på hur de såg ut innan stenen kom dit.

Och så här såg det ut efter att 1 ton sten kommit på plats.

Under veckan var det lite pyssel med uteplatsen. Sambon och sonen la 1 ton sten mellan trädäcken. Tala om att det blev annorlunda. Jag är supernöjd. Härligt att ha ännu en sak klart på vår nya uteplats. Har lite saker till att göra, men det fixas till våren. 

Här om dagen hade jag min äldsta son här på besök. Var roligt att träffa honom, var ett bra tag sedan. Blir inte att vi träffas så ofta då vi bor på olika orter, en bit ifrån varandra. 

Under veckan har jag beställt vårlökar. Roligt att få lite nytt i landen. Håller ju på att "bygga" upp trädgården lite, var ju inte så mycket växter i landen när jag träffade sambon. Jag har under åren som gått försökt fixa till det, och nu börjar det likna något. Men det är en del till som ska göras. Ska fixa lite nya land, ett av dem ska göras nu i höst, ett liljeland. Till våren är det tänkt att vi ska göra en rosenrabatt. Planeringen om hur landen ska se ut är i full gång. 

Ja, livet är annars som det brukar. Dagarna kommer och går. Jag försöker ta dagen som den kommer ....

Nej, nu ska här bli kaffe, behöver lite mer så jag piggnar till. Är trött idag efter en natt med lite sömn. 

Hoppas ni alla får en härlig och fin fredag.

Kram 

16 Augusti 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
JAG FÅR SKRIVA I TVÅ BLOGGAR

Hej igen.

Blir nu att jag kommer att skriva i båda mina bloggar. Ser att denna fungerar igen som den ska. Verkar som det var något tillfälligt fel på sidan, tack o lov. Är ju skönt att slippa göra om allt man lagt upp här på sidan.

Idag är det då fredag, veckan har gått fort. Sambon och sonen började ju jobba igen i måndags efter semestern. Så under denna veckan har jag haft det lugnt och skönt på dagarna. Härligt att få lite mer tid själv. Under semestern var det ju fullt upp. Vi hade ju sambons barn här, stora sonen var hemma är under alla veckorna, åkte bara iväg varannan helg, yngsta sonen kom hit varannan vecka, dvs var här under två veckor. Så jag och sambon fick bara två helger barnfritt, inte mycket tid att kunna åka iväg på inte. Vi har fått vara hemma det mesta.

Liten dagstur kom vi iväg på jag och sambon. Vi var en lördag i Falkenberg och på vallarnas friluftsteater och tittade på " Livat i parken". Var där tillsammans med sambons syster + make. Blev en härlig och fin dag, vi hade verkligen tur med vädret. Blev liten härlig räkmacka som lunch, liten promenad och sedan iväg och till vallarna. Var hemma igen på kvällen runt 21 tiden. Att åka till vallarnas friluftsteater har blivit en tradition för mig och sambon, brukar göra det varje semester. 

Annat som hänt under semester, jo vi har byggt en ny uteplats. Blev jättebra, är mycket nöjd. Sambon har också bytt taket på uterummet. Ja, sedan har det varit lite småpyssel ute i trädgården med. 

Andra veckan på semestern var mina två döttrar här med respektive och givetvis var mitt lilla barnbarn med. Vi var under dagen på en dagstur till Gränna, åkte även över till visingsö där vi åt god lunch. Döttrarna stannade över natt hos oss, på kvällen grillade vi. På morgonen därpå blev det frukost ute i paviljongen innan de skulle åka hem. Va jättekul att träffa dem. 

Der var lite om vad vi sysslat med. Men som sagt mesta tiden var vi hemma och fixade. 

Oj, började känna att lite kaffe inte skulle var så dumt. Ska ta mig en mugg och ta liten paus från datorn. Får fortsätta skriva sedan. Får se hur många sidor jag hinner uppdatera innan sambon kommer hem. Har nämligen en hel del att fixa. 

Hoppas ni får en härlig och fin fredag.

Kram

9 Augusti 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
NU FUNGERAR DET IGEN

Hej på er.

Ja, ser att sidan fungerar igen. Kan ju vara roligt att ha två olika sidor. Den nya sidan lär nog bli en sida med mer inriktning på min nya hobby, nämligen min trädgråd, odling i växthuset och blommor inomhnus. Men detta med mina växter, lär även här på sidan blir lite om det.

Vädret här idag, just nu regn, åskade tidigare. Ännu en dag med regn. Igår natt och morgon kom det jättemycker regn, 41 mm här hos oss. Men inne stan hade det tydligen kommit 60 mm. Tala om skyfall. Var kaos i trafiken och även affärer fick stänga på grund av att vatten kommit in i butiken. 

Idag får det bli en lugn dag. Kan sitta och pyssla lite här med mina bloggar och hemsidor. Kan passa bra när det regnar.

Nu ska här bli kaffe, vi hörs senare.

Kram 

27 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
BYTER BLOGG.

HEJ.

HAR NU ÖPPNAT EN NY BLOGG HÄR PÅ NOGG, FICK PROBLEM MED DENNA.

NI HITTAR PÅ FRÅN OCH MED IDAG PÅ 

www.nogg.se/blandadkompott.

Vi hörs 

24 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
NU ÄNTLIGEN

God kväll.

Äntligen har jag lyckats få lite tid och skriva några rader. Det är nämligen inte lätt att få lite tid själv och sitta och fixa vid datorn. 

Sambon är inne på sin tredje semester vecka. Denna veckan har vi båda sambons barn hemma, hade så även första semesterveckan. Förra veckan var bara äldsta sonen hemma. Så denna semestern blir det inte mycket barnfri semester. Vi var barnfria den helgen som var, och lär bli också sista helgen innan sambon börjar jobba. Känns inte alls roligt måste jag säga. Jag hade väl hoppats få en hel vecka ensam med sambon så vi hade kunnat åka iväg några dagar. 

Här har vi haft härlig och fint väder i alla fall de veckor som gått. Lite pyssel i trädgården har det blivit. 

När det gäller att åka iväg på något, då har det blivit en dag i Gränna och över till Visingsö med mina två döttrer + respektive, och mitt lilla barnbarn. Även sambons äldsta son var med. Mina döttrar stannade här även över natt. Va roligt att få lite tid tillsammans med dem, vi träffas ju inte så ofta. I helgen som gick när vi var barnfria då var i på lördagen i Falkenberg på Vallarnas friluftsteater. Var där tillsammans med sambons syster + make. Blev en rolig och trevlig dag. 

Ja, det var lite om vad som hänt här. För min del känns det inte som semester då vi är hemma, jag går ju hemma i vanliga fall eftersom jag är sjukskriven. Lite mer miljöombyte hade ju inte varit helt fel.

Nej, nu ska jag ta mig lite kaffe innan jag fortsätter med mitt skrivande. 

Ha en fortsatt fin kväll. 

Kram 

24 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
FIXAR MED SIDAN

Hej i natten.

Sitter här och börjat lägga upp lite foton på min sida. Ska bli lite olika album har jag tänkt. Lär bli flera album med foton från mitt växthus, blir att man kan se hur odlingarna går. Ska också bli album med blommor från min trädgård och ett med inne blommor. 

Ska försöka fixa sidor där jag kommer att berätta lite om mina odlingar i växthuset och i trädgården. 

Nu ska jag logga ut, men återkommer kanske under natten eller under morgondagen.

Ha det gott.

Kram 

11 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN REGNIG ONSDAG

God kväll.

Det är några dagar sedan, men nu äntligen är jag här igen för att skriva några rader. Sist jag skrev väntade ju en barnfri helg. Och som sagt den har ju passerat.

Under fredagkvällen tog jag och sambon det lugnt,  men på lördagen blev det en shopping tur. Fyndade lite av varje.

Jag köpte bl a en ny cykel. Ska bli roligt att nu kunna ge sig ut på lite småturer ibland när orken finns. Jag har ju inte cyklat på många år pga min fibrovärk. Har en annan cykel med som jag fick för några år sedan av min sambo, men den har tyvärr ingen fotbroms vilket gjort att jag inte klarat av att köra på den. Att bromsa med händerna är inget bra alls eftersom jag alltid har värk i händerna. Men som sagt nu har jag köpte en cykel med fotbroms vilket underlätter för min del. Har redan varit ute och testat den. Blev ingen lång runda, och kan säga att jag hade värk i benen efteråt. Men det var jätteroligt att få cykla måste jag säga. Så framåt lär det bli lite turer när kroppen orkar.

På söndagen tog vi det lugnt, nja en tur till mataffären blev det, va ju tvungen att ladda upp med mat inför denna veckan. Runt 17 tiden kom sambons båda pojkar. Den yngsta ska ju vara här denna veckan eftersom sambon har semester. Blir fullt upp.

I måndags började då sambon sin semester. Han och sönerna började byte av tak på uterummet.  När sambon fixade med det pysslade jag med mina blommor i trädgården och uppe i växthuset. Och blev en del tvätt fixat med.

Under gårdagen fixade sambon lite mer med taket. Han hann inte med allt, så lite är kvar. Skulle gjort det idag men tyvärr har det regnat. 

Och under kvällen blev det grilltime. Va ju sååå härligt väder igår. Vi satt ute i vår paviljon, det var en underbar sommarkväll. Vi får hoppas det blir fler sådana kvällar under semestern.

Idag var det då dax för en dag med regn. Har regnat hela dagen och blåst. Har varit trist väder. Vi åkte en tur till sambon mamma och fikade. Va roligt att träffa henne. Jag fick också 4 pelargonsticklingar som ska planteras om, var mårbacka. Roligt att få några nya plantor av en sort jag inte har. Så imorgon ska jag plantera om dem.

Ja, här sitter jag nu vid datorn och fixar lite med bloggar, tittar lite på tv med. Har innan fixat lite på s-plattan. Mer med plattan får det bli senare ikväll. 

Önskar er alla en fortsatt fin onsdag kväll, lille lördag. Här ska det nu bli kaffepaus.

Ha det gott, vi hörs.

Kram

 

10 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
ÄNTLIGEN FREDAG

Hej på er.

Sitter här och fixar lite med mina bloggar. Ska försöka göra en del uppdateringar idag. Har en hemsida som jag håller på med, har en hel del kvar att göra på den sidan. Vi får se hur långt jag hinner under dagen.

En barnfri helg väntar för mig och sambon. I eftermiddag ska vi köra sambons son till sin mamma, ska vara där till på söndag. Så för oss lär det bli lite fredagsmys själva. Under helgen lär det bli en liten shopping tur och ev gå ut och äta. Vi får se hur det blir. Ska bli skönt att få lite tid själva. 

Nu ska här bli lite kaffe sedan fixa lunch.

Ha en fin dag.

Kram

5 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
ONSDAG MORGON

God morgon.

Här blev det upp tidigt som vanligt runt 5 tiden tillsammans med sambon. Jag vaknade redan 4.43, men låg kvar till kl 5. Blev en mugg kaffe tillsammans med sambon innan han och sonen åkte till jobbet.

Vädret här under morgonen, mulet och bara +9,5, ingen sommarvärme precis. Såg att det under natten regnat, så idag slipper jag vattna landen, skönt.

Igår var det ju rosens dag. Blev jätteglad när sambon kom hem, han hade varit och köpt rosor till mig. Va såååå vackra.Under dagen igår satt jag och pysslade en del med foton, var även ute och tog en del kort med s-plattan. Så nu har jag en del kort att använda till mina bloggar och hemsidor. Ska under dagen idag försöka uppdatera lite.

Igår kväll var sambon och sonen iväg och köpte lite brädor och annat som ska användas till nytt yttertak på uterummet. Sambon ska börja snickra på det på måndag nästa vecka, första dagen på semestern. Blir lite att pyssla med. Jag hoppas också att vårt nya tralldäck utanför uterummet blir gjort denna sommaren, kunde ju inte göra det föra året. Vore kul om det också blir gjort.

Nu ska jag ta mig lite kaffe innan jag fortsätter med mina uppdateringar.

Ha en fin lille lördag.
Kram

3 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
BLIR LITE FIX VID DATORNGod morgon.

Ja idag har jag bestämt att det får bli en lugn dag, kroppen värker som tusan. Det får bli lite pyssel vid datorn. Under morgonen har jag pysslat om min pelargoner i uterummet, så nu är det fina och vattnade. Skönt att ha det klart.

Idag som sagt får det bli lite fixande med bloggar och ska försöka uppdatera mina hemsidor. Är jättelänge sedan jag var inne på sidorna.

Såg att det fungerade att blogga via nya surfplattan, kanonbra. Detta innebär att jag även kan ligga i sängen och skriva när jag inte kan sova. Skönt att slippa ge mig upp till datorn. Satt igår och fixade lite med plattan, tog bilder och kollade även lite funktioner. Måste ju lära mig alla finneser som finns...haha.

Idag har vi lite mulet. Enligt prognoserna så ska det bli uppehåll idag, det får vi hoppas stämmer. Såg att det framåt torsdag ska bli regn igen. Inte roligt, men detta med väderleken man ju inte rå på. Det blir som det blir.

Igår blev det lite pyssel uppe i växthuset, vattnade alla mina plantor med gödningsvatten. Tog några bilder också på plantorna, ska idag redigera dessa. Jag får åter komma och lägga in bilder senare.

Nej, nu ska jag ta mig lite kaffe och en bulle...haha. Kaffe går det åt en hel del här idag, är såååå trött. Blev inte mycket sömn inatt pga värken.

Ni får ha en fin dag, vi hörs senare under dagen.
Kram

2 Juli 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Testar att blogga via surfplatta

GOD KVÄLL

Ligga nu och testar hur det fungerar att skriva via surf platta . Det är smidigt eftersom jag skriver med pek penna . Känns som att skriva på vanligt papper,. skit roligt.Nu när jag har surf platta behöver jag inte gå upp till datorn. Så nu lär jag kunna uppdatera mina bloggar oftare.

Måste testa att lägga in bild.Vi får hoppas det fungerar.

Vi hörs, Kram
27 Juni 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LITE TID VID DATORN.

Hej på er.

Sitter här nu och försöker mig på att börja uppdatera bloggar. Ute skiner solen, men ser att det även börjat komma lite moln. Får se om vi får en dag utan regn. Under helgen har det kommit några skurar, så nu vill man gärna ha lite sol och värme igen.

Under förra veckan blev det en del pyssel med plantor i växthuset. Har nu lyckats plantera om alla chili och paprika plantor som står där inne och även några tomatplantor. Härligt att ha det klart. I mitt andra lite mindre växthus har jag också chili och paprika, dessa plantor har jag planterat om under förmiddagen idag. Så nu äntligen är allt klart med dem.

I växthuset har gurkplantorna börjat blomma och har även sett att tomaterna är på gång med. Ja, allt i växthuset växer så det knakar...haha. Underbart kul. Roligt att se att så många plantor kommit upp av de frön jag sådde under våren. Nu får vi hoppas det blir lite att skörda längre fram.

Lite pyssel ute i trädgården har det också blivit, Blomkrukor och blomlådor är utplacerade på lite olika ställen, är mycket nöjd.Även min rosenböna växer så det knakar. Den har nu börjat blomma med. Det är en av många växter som jag själv drivit fram från frön.Nu ska här bli kaffe, får återkomma och skriva mer senare.
Kram

24 Juni 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN REGNIG DAG

 photo regnar.gif

God middag.

Idag regnar det, så jag passar på att sitta vid datorn och pyssla med mina bloggar och hemsidor. Roligt att få lite tid med det, har nämligen inte alls hunnit med mina uppdateringar. Vi får se hur långt jag hinner och orkar idag.

Detta med regn. Regn är det väl ingen som gillar, men jag känner att det är bra så alla växter ute får vatten ordentligt. Vi har nämligen fått vattna varje dag nu när det varit soligt och fint. Men idag som sagt lär vi kunna ta det lugnt när det gäller det.

Igår blev det en mysig kväll, sambon bjöd ut mig på mat. Vi fick en trevlig och fin stund på tu man hand. Sambons son var nämligen på avslutningsfest. Det va jättekul att få lite egen tid med samon, gullig av honom måste jag säga.

Ska nu sätta mig och leta lite bilder till mina sidor. Ska även redigera och kolla de foton jag tog för ett par dagar sedan. En del av fotona ska in på mina sidor.

Nej, måste ta en paus, känner att kroppen måste få röra på sig lite.

Önskar er alla en härlig och fin torsdag.
Kram
13 Juni 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN DAG

 photo wroom_zpsf309a58b.gif

Hej på er.

Även idag har vi grått och trist väder, har under morgonen regnat. Just nu uppehåll. Men ingen sol vill visa sig. Får se om den vill titta fram senare under dagen. För min del blir det en lugn dag, känns i kroppen att det är lågtryck. Är trött som tusan eftersom jag inatt inte fått sova ordentligt.

Ska under dagen pyssla lite vid datorn. Hade tänkt så lite mer frön i pallkragarna idag, men det får vänta. Det är just nu för blött.

Nu ska här bli lite kaffe och sedan fortsätta uppdatera sidor.

Hoppas ni får en härlig och fin torsdag.
Kram
23 Maj 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LÄNGE SEDAN

 photo gardening_zps3b248863.gif

Hej på er.

Ja, det var några dagar sedan jag skrev här, men nu har största delen av tiden gått åt till att börja pyssla ute i trädgården. Känns underbart att få komma igång med pysslande med växter både i trädgården och i växthuset.

Jag sådde ju en hel del, och en del av dessa plantor är nu fått flytta ut i växthuset. Mina grukplantor får vänta några dagar till, de är ju lite mer känsliga när det gäller kyla. Men jag hoppas att jag under nästa vecka ska få ut även dem.

Idag under eftermiddagen har jag och sambon varit ute och pysslat lite i trädgården. Sambon har klippt gräset och jag pysslat med lite blommor i ett land. Vi har även flyttat en växt, en iris. Vi ska även under nästa vecka dela på stora iris i ett land, de har nu blivit för stora. Jag ska även under veckan som kommer plantera ut mina nya perenner som just nu står i krukor i växthuset. Nu har de börjat komma igång, så det är dax att få flytta ut i landen.

Jo, lite roligt har vi haft jag och sambon. Igår eftermiddag åkte vi till Göteborg, blev övernattning på Hotell Novotel och på kvällen tre-rätters middag på Sjömagasinet. Det har blivit en tradition för oss att åka ner dit vid kristi flygar dag. Det är en härlig avkoppling måste jag säga. Lite miljöombyte är inte helt fel ibland.

Denna helgen är vi barnfria, känns skönt att få lite tid själva. Får passa på att mysa när tillfälle finns.

Nu ska här bli kaffe och titta på tv. Ska även börja min uppdatering av mina sidor, ligger långt efter igen. Jag får ta en sida i taget, får ta den tid som behövs.

Ha en fortsatt fin kväll,
Kram
11 Maj 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
HÄR EFTER UPPEHÅLL

 photo godmorgon3_zps7c70656a.gif

God morgon.

Ja, då är jag här igen efter ett tags uppehåll. Det har under några veckor inte blivit så mycket skrivande, har varit mycket annat att pyssla med. Denna tiden på året blir det mer fixande med frösådder, växter ute och inne. Och börja fixa i trädgården. Så detta med skrivandet har fått ligga vilande lite.

Tiden har gått fort, idag är det valborg, sista dagen i april. Vi har tur att dagen börjar med soligt väder och +3,6. Men hörde att det under dagen kan bli regn. Vi får hoppas de har fel, räcker med att vi fick regn igår. Titta på brasan lär det nog inte bli ikväll, är för kallt tycker jag. Stå ute i blåst etc, är inget min kropp gillar. Vi får se hur det blir.

Vad har då hänt här sedan sist? Ja, min utredningen är klar, nu väntar några möten till, sedan får vi se vad som händer. Det har också blivit lite besök hos två av mina barn. Min ena dotter och hennes sambo har flyttat, så vi har varit där och tittat på deras nya lägenhet, den va jättefin. Blivit en tur till min äldsta dotter med för att träffa barnbarnet. Tala om att han vuxit. Han är så söt och go. Längtar efter att få träffa dem igen.


 photo hus_zpsc8a797f8.jpg


Som ja nämnde i början så har mycket tid lagts på detta med växter. Har nu många plantor i uterummet som bara väntar på att få komma ut i växthuset. Nu är det tyvärr för kallt på nätterna för att de ska kunna vara där. Men jag hörde att det om någon veckan ska bli varmare. Vore skönt att få ut växterna snart, är lite för trångt nu i uterummet. Och jag har mer frön som ska i jorden, så mer plats för detta behövs.

Ja, det var lite vad som hänt här, livet har väl varit som det brukar.

Nu ska jag strax väcka sonen, han har sovmorgon idag. Har haft en lugn morgon. Kan vara skönt att få börja dagen på ett lugnt sett.

Jag hoppas ni alla får en fin valborg, vi hörs nog under dagen igen.

Kram
30 April 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN LÖRDAG

 photo up_zps8f887fb4.gif

God kväll.

Dagarna har gått fort denna veckan, idag är det redan lördag. Sitter här nu och har börjat uppdatera lite av mina bloggar. Har under veckan inte haft orken att sitta så mycket med mitt skrivande.

Under veckan har jag försökt pyssla med mina frösådder. Har lyckats omskola de plantor som kommit upp. Det är paprika, två olika sorters chili och pelargoner. Roligt att det lyckats så bra. Har även omplanterat sticklingar av begonia, paraplyaralia och murgröna. Jättekul att få lite nya plantor. Är roligt att få komma igång att pyssla lite med blommor igen. Nu under veckan som kommer ska jag försöka så lite mer. Är saker som jag senare ska ha i mitt växthus. Har ju inte kunnat gör det ännu, då jag inte har så mycket plats inne för plantorna när de kommer upp, utan jag vill kunna ställa ut dem i växthuset direkt. Vi har ju haft så kalla nätter nu flera veckor, även snö, men hörde nu att nästa vecka ska troligen våren komma på riktigt, vi får hoppas de har rätt ....

När det gäller vädret, igår regnade det här under kvällen, och idag har vi haft mulet och några plusgrader.

I torsdag kom då sonen hem från sin resa, de hade haft jättekul. Lär vara ett roligt minne för honom. Igår åkte körde vi sonen till sin mamma, så nu i helgen har jag och sambon barnfritt. Under dagen idag har vi tagit det lugnt, man får ju passa på att njuta av lugnet när man kan. Vi har nyss ätit lite mat, blev pizza idag. Ibland är det skönt att slippa laga mat. Man måste ju unna sig något gott ibland. Är nu mätt och belåten.

Nej, nu ska jag ta mig lite kaffe och titta lite på tv innan jag fortsätter med mina bloggar. Jag hoppas ni alla får en trevlig och fin lördag kväll.

Kram
13 April 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN MORGON

 photo morecup_zps6a6e13bf.gif

God morgon.

Sitter här med mitt morgonkaffe och tittar på nyhetsmorgon. Sambon åkte nyss till jobbet, Är extra lugnt här hemma denna veckan, sonen är ju iväg på skolresa, åkte i söndags, kommer inte hem förrän på torsdag kväll. Så här blir det några barnfria dagar för mig och sambon.

Vädret här denna morgon, klart men kallt -10,2 grader. Känns skönt att inte behöva ge sig ut i kylan.

Vad ha då hänt här? I fredags tog vi det lugnt, blev avkoppling framför tv:n under kvällen. Vi hade också fredagsmys med pizza.

Under lördagen va vi på fiskemässa, kändes i kroppen när vi kom hem. Värk som attan i benen. Svullnade upp i höger benet under kvällen. Men det är ju vanligt att jag får det så när jag ansträngt benet för mycket. Så det blev avkoppling framför tv:n under lördag kvällen. Yngsta sonen kom också i lördag, vi hämtade honom innan vi åkte på mässan.

På söndag morgon åkte då sonen iväg på sin skolresa, de skulle samlas kl 6.30. Så vi fick gå upp redan halv 6. Tala om att man va trött...haha. Men iväg kom i alla fall sonen. Vi får hoppas de får en rolig resa.

Under dagen tog vi det lugnt, och vi körde hem yngsta sonen till sin mamma runt 17 tiden. Under kvällen sedan tog vi det lugnt jag och sambon.

Igår måndag blev det upp tidigt, redan kl 5. Tala om att jag var trött, gick åt en hel del kaffe för att piggna till....haha. Strax efter åtta åkte jag iväg med bussen, hade tid för utredningsdag igen. Blev några jobba timmar. Fick avbryta för kroppen vill inte vara med. Värk som attan och jag fick även kram i höger fot. Hade otur att sambon inte kunde köra mig hem, så det fick bli buss hem med. Var totalt slut när jag kom hem. Somnade t o m i soffa
Känns idag i kroppen att jag var iväg igår. Har sovit dåligt inatt och hade svårt att ta mig ur sängen. Värk i kroppen som attan, fy tusan. Känns som jag blivit överkörd av en pångvält. Har idag tid på VC, men jag ska ringa och ändra tiden, för jag klarar inte av att åka iväg dig idag. Det jag skulle på var ett samtal, så det är ingen fara att ändra på det till en annan dag.

Ja, idag blir det vila och låta kroppen återhämta sig efter gårdagen.

Nu ska här bli mer kaffe så jag piggnar till.

Ha en fin dag.
Kram
9 April 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
SOLIG TORSDAG

 photo enjoy_zpse7e85a8f.gif

God middag.

Här har vi underbart väder idag. Just nu runt +13 i solen. Satt nyss ute i solen med en mugg kaffe. Är sååå härligt att kunna sitta ute. Nu får vi hoppas att de kalla nätterna också försvinner. På morgonen idag hade vi -9,9, fy va kall. Men man får vara glad över att vi har soliga dagar i alla fall, alltid något.

På morgonen blev det upp som vanligt tidigt med sambon, lite kaffe innan han åkte till jobbet. Efter det kunde jag sitta ett par timmar och ta det lugnt vid datorn och tv:n. Sonen ha fick sovmorgon idag med. Är jätteskönt för mig att få lite tid själv på morgonen.

Ja, sonen kom upp och det blev frukost. Efter det har jag lyckats plantera om två växter i stora rummet. Det behövdes verkligen, var mycket rötter i krukorna och inte mycket jord. De har sett lite risiga ut så jag hoppas nu de "piggnar till" igen.

Har börjat förbereda lite lunch, ska idag bli potatis och fisk i ugnen. Till det lite grönsaker. Roligt att kunna fixa lite mat själv även att jag har värk. Visst tar det lång tid, men det gör inget, det får ta den tid som behövs. Det viktiga för mig år att få göra något. Sitter här nu och väntar på att sätta in fisken i ugnen. Potatisen kokar redan.

Sitter med datorn vid tv:n, har tittat på "hem till gården". Nu börjar nästa serie och den ska jag också kika på innan det är dax för lunch.

Resten av dagen ska jag försöka ta det lugnt, kroppen behöver lite vila. Nja, lite nytta blir också gjort, en maskin tvätt är igång och sedan ska det i tumlaren. Smidigt för min del, men skullle jag få för ont och inte klara av att lägga det i tumlaren själv, har jag ju sonen hemma.

Nu lite kaffe, vi hörs.
Ha en fin dag.
Kram
4 April 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
ONSDAG MORGON

 photo hiflower_zps8c7ac04b.gif

God morgon.

Jaha, då är det redan onsdag. Denna morgon är det klart och fin väder, solen har redan kommit fram. Men det är kallt, -9,5. Lite synd att det fortfarande är så kallt på nätterna. Längtar efter att det ska bli vår ordentligt. De kalla nätterna gör ju att snön inte smälter bort. Nej, nu vill jag har vår så man får börjar fixa ute i trädgården och även kunna börja använda mitt växthus.

Har ju börjat att så en del frön och det har kommit upp en del plantor. Såg idag att mina pelargoner som kommit upp kan jag nu omskola. Men jag får vänta några dagar till när det gäller min chili och paprika. Vore skönt om det blir varmare så jag snart kan ställa ut en del i växthuset, får snart inte plats mer i uterummet. Har många pelargoner där som tar plats, tror det är ca 50 st.

Detta med att ta sticklingar är rätt kul. Såg idag att jag nu kan plantera om mina begoniersticklingar, är 8 st, även 3 petunier, 2 murgröna och 2 paraplyaralia. Har även lite sticklingar i vatten som ska sättas, nämligen flera ampelliljor och paraplyaralior. Ja, det finns lite pyssel att göra. Är så roligt och avkopplande att pyssla med blommor. Har ju nu fått detta med växter som en ny hobby. Känner att det är något jag kan göra även om jag har ont. Jag gör det jag orkar och i min takt. Är lite terapi när man inte kan göra så mycket annat pga värk. Har ju fått lägga mina broderier och virke på hyllan sedan jag blev sjuk. Inte roligt alls, men jag är glad att jag hittat annan hobby att pyssla med.

Jo, igår var vi en vända på plantagen igen...haha. Köpte hem lite mer jord. Lite specialjord till det jag ska odla. Och kunde ju inte låta bli att köpa några sticklingar med. Blev 2 doftpelargon och 2 fuchsior. Ska försöka plantera om dem idag.

Nej, känner att nu ska här bli liten kaffepaus innan jag fortsätter med mina uppdateringar. Sonen ha sover för han har ju lov, så jag har lite tid själv så här på morgonen. Rätt skönt att i lugn takt komma igång.

Ni får ha en fin dag, vi lär nog höras mer under dagen. Ska försöka lägga in lite bilder här på sidan på mina försådder och plantor etc.

Ha det gott, vi hörs.
Kram
3 April 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
PÅSKHELGEN ÖVER

 photo hearts_zps43e01b27.jpg

God morgon.

Ja, då är det vardag igen, påskhelgen är över. Blev upp tidigt idag, kl 5.15. Blev en mugg kaffe tillsammans med sambon innan han skulle till jobbet. Jag sitter här nu och tar det lugnt med kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Sonen han sover, han har ju påsklov denna veckan. Känns skönt att jag får lite tid själv så här på morgonen.

Ser att det var ett tag sedan jag skrev, men det är ju vanligt att det ibland kan bli hopp mellan inläggen...haha. Under förra veckan fick jag ta det lugnt, förkylningen gjorde ju att jag inte fick sova ordentligt på nätterna. Har även haft värk som attan.

Blev lugn start på veckan, men i torsdag blev det utredningsdag, lyckades ta mig dit, men jag var totalt slut... Hade tur att sambon kunde hämta och köra mig hem. Resten av torsdagen tog jag det lugnt.

Under långfredagen blev det en lugn förmiddag och efter lunch körde vi sonen till sin mamma, skulle ju var där till söndag. En barnfri helg väntade. Under fredagkvällen blev det lite god mat och avkoppling framför tv:n, det blev fredagsmys...yes.

Påskaftonen började i lugnt tempo, under eftermiddagen åkte vi sedan till sambons syster, vi var ditbjudna. När vi kom dit fick jag lite massagebehandling igen, tala om att hon är duktig sambons syster. Ja, det var superskönt. Under kvällen blev det god mat och dryck. Hade en jättetrevlig kväll. Även sambons mamma var där. Ja, det var jättekul att få fira påsk tillsammans med dem. Tiden gick rätt fort, men har man trevligt så tänker man ju inte på tiden. Vi var inte hemma här förrän strax efter halv 12...haha.

Under påskdagen tog vi det lugnt under förmiddagen, blev sedan en tur till affären för att handla lite mat inför annandagen och även fixa tårta. Vi skulle ju ha lite kalas igen för mig. Under eftermiddagen runt 7 tiden kom sonen hem igen, och vi hade sedan en lugn söndrag kväll.

Annandag påsk började med att vi pysslade och fixade inför kalaset. De som skulle komma var 3 av mina barn, de som inte kunde komma helgen innan. Runt kl 12 kom min äldsta dotter med familj, make + mitt lilla barnbarn. Tala om att han är söt och go. Runt 13 tiden kom sedan min 2 söner. Det blev då lunch och sedan kaffe med tårta. Blev en lyckad och mysig eftermiddag tillsammans med dem.

Under kvällen igår fick jag ta det lugnt, kändes i kroppen att man hållt igång under dagen. Var såååå trött och kroppen värkte. Vi gick och la oss tidigt tack vare att sambon skulle ju upp och jobba idag.

Är rätt trött idag, har inte sovit mycket under natten. Är lite jobbigt att man inte får sova, vaknar ju för tusan bara jag vänder på mig. Blir sedan svårt att somna om pga värk. Tur jag idag kan ta det lugnt under dagen.

Idag funderar jag på att fixa lite vid datorn, ska uppdatera bloggar och även hemsidor. Har en hel del som måste fixas. Vi får se hur långt jag hinner under dagen.

Önskar er alla en trevlig och fin tisdag, Ha det gott och sköt om er.

Kram
2 April 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
MÅNDAG OCH JAG SJUK

 photo sjuk2_zps3571ff19.gif

God eftermiddag.

Idag är det måndag igen, tala om att helgen gick fort. Solig dag och några plusgrader just nu. Men på morgonen hade vi kallt, var -14,2 vid halv 6 tiden.

Har otur att jag blivit sjuk under helgen, började lite smått i fredags kväll. Började få lite ont i huvudet och började bli täppt i näsan. Jaha, en förkylning på gång tänkte jag, och mycket riktigt jag hade rätt. Under helgen har jag bara blivit sämre och sämre.

Men lite myspys blev det i fredagskväll, vi hämtade italiensk familjebricka, det var jättegott. Jag blev också firad av sambon och sonen här på eftermiddagen, fick en juicepress. Jättekul för det var något jag önskat mig. Och juice kan jag börja göra, fick nämligen 9 kg frukt med...haha.

Det blev lördag, jag sms min äldsta dotter att jag blivit sjuk, tänkte på att de skulle komma till kalaset på söndagen, var nog inte så bra att utsätta mitt lilla barnbarn för smitta. Han är ju inte så gammal. Vi bestämde att vi får träffas en annan helg istället. Mitt på dagen i lördags kom sambons yngsta son, skulle ju var här till söndagen. Vi tog det lugnt under dagen och kvällen. Laddade inför kalaset på söndag.

På söndag morgon var jag totalt slut, hade inte sovit mycket på natten pga värk och förkylningen. Jaha, bara att acceptera läget och se till att orka med kalaset. Det blev kalas under eftermiddagen. Min ena dotter kom med sambo, fick present av henne och från mina andra 3 barn. De gav mig stora glas man kan använda när man gör smothies, fick även receptbok på olika hälsodrinkar. Passade ju bra nu när jag fått juciepress med.

Till kalaset kom även min sambos syster + make, fick ett stort apelsin träd av dem. Sambons mamma kom med, av henne fick jag blomma och ett presentkort på plantagen. Roligt, så nu har jag lite att spendera när jag ska köpa vårblommor.

Yngsta sonen åkte hem igår, så på kvällen hade vi det lugnt. Blev avkoppling framför tv:n. Ja, helgen den gick fort, men jag blev sämre och sämre när det gäller min förkylning. Inatt sov jag också dåligt, inte lätt att sova när man är täppt i näsan och även hostar, fy vilken natt.

Idag skulle jag åkt på utredningsdag, men fick var hemma. Hade inte klarat av att åka buss dit och hem själv, Totalt slut i kroppen av förkylningen. Musklerna värker som attan.

Nej, nu ska här bli lite kaffe och titta på tv. vi hörs.
Kram
25 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
FREDAG

 photo fredagja_zps8e028af0.gif


Hej på er.

Några dagar har gått, idag är det fredag. Denna dag börjar med ganska klart väder, t o m solen försöker titta fram. Det är kallt, just nu -5, men när vi gick upp på morgonen var det -11. Trist med detta kalla vädret. Vi har tur i alla falla att det inte snöar, för det är något jag inte vill ha mer, räcker med det som kommit.

Sist jag skrev skulle vi under kvällen på föräldramöte. Det blev ett långt möte, vi var inte hemma förrän efter kl 8. Jaja, inget att göra åt. Blev kvällsmat och sedan lite tv innan det var dax att intaga ryggläge, dvs sova. Nja, jag kunder ju inte somna, men det är ju inget ovanligt. Blev att jag låg och titta på tv och spelade lite spel på mobilen. Tur man har något att göra när man inte kan sova.

I onsdag hände inte mycket, blev en vanlig lugn dag, jag tog det extra lugn. Kände att kroppen behövde vila. Igår torsdag kom jag igång och var lite duktig, försöka börja med städningen inför helgen. Gjorde det jag orkade och klarade av, resten får sambon ta. Blir väl att han får göra det imorgon. Det viktiga är ju att det är fint till söndag då vi ska ha kalas.

Ja, idag är det då fredag. Blev upp tidigt med sambon som vanligt, redan kl 5. Kände mig totalt slut när jag skulle upp. Kroppen ville inte hänga med riktigt. Stel och värk, men upp kom jag i alla fall. Blev kaffe som vanligt innan sambon åkte till jobbet.

Väckte sonen vid kl 8, men han kom inte upp förrän tjugo över. Jag skulle ju lagat frukost till honom, men sambon hade sagt att jag inte behövde det...hmmm. Jo, det var så att sonen skulle göra frukost till mig istället. Är nämligen så att jag fyller år idag...haha. Sonen kom upp och jag fick kaffe och smörgås. Det va ju snällt att jag för en gång skulle vill ta det lugnt på morgonen.

Under dagen idag lär det bli bara slappa och pyssla vid datorn. Känner att kroppen och knoppen är inte överens. Denna kyla ute gör att värken är skitjobbig. Vi får hoppas värken vill släppa lite under dagen. Tänkte jag ska klara mig utan värktablett idag, men vi får se om jag lyckas med det.

Nu ska här bli liten kaffepaus innan jag fortsätter med mina bloggar.

Ha en fin dag.
Kram
22 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN VECKA HAR GÅTT

 photo hellooo_zpsbe87facf.gif

God morgon.

Ser att en vecka har gått sedan jag var här inne senast och skrev. Men idag har jag äntligen fått tiden att kun värna sitta och fixa vid datorn.

 photo snow-2_zps0aca9688.gif

Vädret här idag, mulet och det snöade innan. Tittar just nu ut och just nu uppehåll i snöandet. Hörde på väderleken att det idag under dagen ska komma snöoväder. Men verkar som det värsta ovädret blir i skåne och blekinge. Vi får se om vi har tur att slippa för mycket snö. Jag är inte alls förtjust att det blir mer snö, längtar efter våren. Och det är ju inte klokt att kommer snö nu när det om några dagar är vårdagjämning. Våren den lär vi få vänta på ett tag till, tyvärr.

Förra veckan var ganska lugn. Skulle gått på två dagar med arbetsutredning, men den jag skulle till var sjuk. Så det blev en lugn vecka hemma.

I fredags var blev det en tur till min svägerska, hade tid för massage behandling hos henne. Hon är ju utbildad på massage som är superbra när man har värk i kroppen, t ex fibromyalgi som jag har. Kändes skönt efter behandlingen, mer avslappnad i musklerna. Lättare att hantera smärtan i kroppen när man inte är spänd i muskelaturen. Sonen åkte ju till sin mamma direkt efter skolan i fredags, så vi hade barnfritt. Så när vi åkte hem från sambons syster hämtade vi lite god kina-mat. Blev lite fredagsmys på tu man hand. Härligt att få lite tid själva. Blir inte mycket barnfri tid numera, så man får passa på att njuta när tillfälle blir.

Lila &aring;kandebil photo auto068.gif

Eftersom vi var barnfria åkte vi på lördagen till min äldsta dotter och mitt barnbarn. Blev en heldag tillsammans med dem. Hon var ju ensam pga hennes man var i väg och jobbade. Min sambo hjälpte henne att fixa en "komihåg" hörna på en vägg i hallen. Blev jätte bra. Jag tog hand om barnbarnet så hon kunde fixa med lite med tvätt och annat. Skönt för henne att få lite tid att göra det som behövs göras.

 photo allmatochdivhemmet.gif

Inte lätt att få saker gjorda när man har småbarn.

Vi hämtade även tai-mat, tala om om gott. Blev även kaffe och hembakade bullar, jag hade nämligen tagit med mig en påse. Ja, vi hade en jättemysig dag. Va jättehärligt att få vara med mitt barnbarn. Jag är stolt mormor. Blev så glad med när jag såg att han börjat skratta och jag märkte med att hängde med mer.


tant vid tv o chips photo damer10_CALM52AI.gif

Efter vi kommit hem från dottern, blev det avkoppling och mys framför tv:n. Ja, det blev en lugn kväll.

I söndags tog vi sovmorgon, tyvärr lite för länge för min del. Var stel varenda led när jag skulle upp. Men upp kom jag sakta men säkert. Mådde inte alls bra, men började känna av att väderomslag var på gång. Brukar känna av det nästan 2 dygn innan. Är som en levande barometer...haha.

Under dagen blev det en tur till affären för att handla lite mat inför denna veckan. Vi hann sedan ta det lite lugnt innan sonen kom hem. Kvällen blev lugn och skön.

Igår måndag tog jag det ganska lugnt under dagen så jag orkade med att följa med på utvecklingssamtal för sambons yngsta son. Intressant samtal måste jag säga. När vi sedan kom hem blev det fixa kvällsmat och lite tv tittande innan det var dax att lägga sig. Kvällen gick lite för fort måste jag säga.

Ja, och idag är det då tisdag, upp kl 5 med sambon, lite kaffe tillsammans innan han åkte till jobbet. Blev en litens stund avkoppling för mig innan jag sonen skulle väckas och frukost fixas. När sonen kommit iväg, kunde jag äntligen pusta ut. Blev kaffemugg, sätta i soffan och titta på nyhetsmorgon.

Mår inte alls bar idag. Mår illa och kroppen värker som attan. Men det beror ju på att ovädret som är på väg. Har även idag värk i mitt vänstra knä, vred ju till det igår. Jag hoppas det släpper lite under dagen.

Lite nytta har jag försökt mig på, en tuppkaka i ugnen är gjord, glasyren kvar. Var ju tvungen att baka något till föräldramötet vi ska på i kvällen, är i stora sonens klass. Blir info om skolresan de ska åka på om några veckor. Blir en skidresa. Lär bli roligt för dem att göra något tillsammans nu när de ska sluta nian.

Ja, det var lite om vad som hänt och är på gång här. Har säkert hänt säker under förra veckan som jag missat skriva om, men om jag har glömt det så var det nog inget viktigt...haha. Ja minnet är ju ibland bra men kort .....haha.

Nu ska här bli lite kaffe, behöver lite mer för att piggna till. Är nämligen rätt trött med efter en natt med dålig sömn.

Önskar er alla en härlig och fin tisdag, Ha det gott, vi hörs.
Kram
19 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN KALL TISDAG MORGON

 photo data_zps4750ebd9.gif

God morgon.

Här har vi en solig och fin morgon, men det är kallt, -14,6, fy va kallt. Har turen att jag inte behöver ge mig ut idag.

Gick upp strax innan halv 6 idag, sambon skulle på annat jobb idag, vilket gjorde att vi kunde sova lite längre. Blev kaffe innan han åkte till jobbet. Jag har sedan kunnat ta det lugnt och koppla av framför tv:n och vid datorn. Sonen har studiedag idag, så han får lite sovmorgon.

Idag ska jag pyssla lite med att så frön, blir lite senare under dagen. Ska så chili,paprika, penséer, pelargoner och någon sorts tomat. Ska bli roligt och se om jag lyckas med mina fröer i år med.

Sitter här just nu med morgonkaffe och börjat uppdatera lite bloggar, lär bli en hel del av det under dagen med.

Ha en fin dag, vi hörs.
Kram

12 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
HELGEN ÖVER, DET ÄR MÅNDAG

 photo wroom_zpsf309a58b.gif
Hej på er.

Då är det måndag igen, första dagen på nya vecka. Vardagen är här igen. Blev upp tidigt idag, runt kl 5. Tala om att jag var trött, men jag brukar försöka komma upp tillsammans med sambon så man får liten stund tillsammans och dricka lite kaffe innan han ska iväg kvart i 6, så blev det även idag.

Ja, när sambon kommit iväg fick jag en stund för mig själv. Började sedan fixa frukost och väckte sonen, och strax innan halv 8 stack han iväg till skolan. Då blev det äntligen helt lugnt så jag satte mig och började upp datera lite bloggar. Tyckte det var en bra avkoppling innan jag skulle iväg till vårdcentralen.

Hade tur idag att det var fint väder när jag var tvungen att åka iväg, tyvärr var det lite för kallt. När vi gick upp på morgonen var det -13,6 och när jag skulle iväg vid 10 tiden hade det bara stigit någon grad. Det var verkligen jobbigt att åka idag, kroppen värket, jag var sååå trött och stel i varenda led. Men sakta men säkert tog jag mig till bussen och tog mig till VC. Var där runt en timme, sedan var dax att ge sig hem igen. Kan säga att när jag kom var jag mycket trött.

Lite nytta har jag försökt göra under eftermiddagen. När jag kom hem satte jag igång en maskin tvätt, kunde sedan sätta mig vid datorn och ta det lugnt tills den var klar och tvätten skulle i tumlaren. Fick igång en maskin till och den åkte i tumlaren när sambon kom hem. Just nu är ännu en maskin igång. Sambon får hjälpa mig att tömma tumlaren sedan och fixa den sista maskinen. Är skönt att få undan all tvätt idag, för imorgon har jag tänkt försöka så lite från. Tänkte passa på att göra det eftersom sonen är ledig, kan få hjälp om jag behöver. Superbra.

Vi har nyss ätit kvällsmat, så nu sitter vi och tittar på tv. Lär bli en lugn kväll.

Hoppas ni alla haft en fin och trevlig dag, ha en fin kväll.
Kram
11 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
REDAN SÖNDAG

 photo helloanka_zps43e54e80.gif

God förmiddag.

Jaha, då är det redan söndag, tala om att dagarna går fort. Igår blev det inte mycket skrivande, hade nämligen kalas för sonen som fyllde år under veckan.

Igår lördag blev det i alla fall lite sovmorgon, gick upp runt halv 9. Efter frukosten åkte vi och handlade lite mat och fixade tårta till kalaset. Runt 12 tiden kom yngsta sonen för att vara här över helgen, kommer att åka hem idag igen, söndag.

På eftermiddagen hade vi då kalas, sambons mamma och syster + make kom hit. Var jätteroligt att träffa dem. Ja, nu är då sonen firad.

På kvällen igår satt vi och kopplade av framför tv:n, tittade på melodifestivalen. Var lite spännande när poängen skull utdelas. Jag blev glad över att Robin tog hem det. Hans låt var ju jättebra.

Idag på morgonen blev det upp kl 8. Helt otroligt att man kom upp. Jag var rätt trött efter en natt med lite sömn. Haft värk som attan. Men upp kom jag och seden blev det frukost. Sambon fick strax innan 11 köra yngsta sonen till kyrkan, skulle var med på en gudstjänst. Han läser ju till konfirmation, och då måste de vara med på ett antal gudstjänster.

Vi sitter här nu och tittar på tv, skidor. Är 15 km herrar. Ja, det lär nog bli en lugn dag framför tv:n idag, Kan vara skönt att ladda inför kommande vecka.

Ha det gott, vi hörs senare.
Kram
10 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
JAHA, DÅ HAR DET BLIVIT FREDAG

 photo smile_zps91753be5.gif

Hej

Veckan har ju gått fort, idag är det redan fredag. Idag har vi härligt väder, solen skiner, tyvärr är det några minusgrader, men vi får hoppas det blir varmare under dagen.

Har varit upp några timmar redan, gick ju upp kl. 5 även idag. Och jag och sambon hann med lite kaffe innan han åkte till jobbet. När han åkte kunde jag sätta mig vid datorn och ha det lugnt en bra stund. Sonen hade ju sovmorgon idag och skulle inte väckas förrän kl. 8. Rätt skönt att få en stund för sig själv på morgonen.

Sonen fick frukost och kom iväg tilll skolan vid 9 tiden. Ja, så nu är det lugnt och skönt här hemma. Nyss ringde min äldsta dotter, hon var ute på promenad med sonen. De hade också fint väder idag, men lite kallare än oss.

Jag ska strax försöka mig på att baka en tuppkaka. Ska ha den imorgon när vi ska ha kalaset för sonen som fyllde år här om dagen. Bullar fixades här om dagen, så nu är det då kakan och sedan tårta som är kvar. Tårta får vi åka och köpa imorgon förmiddag.

Städas måste också göras, jag får se vad jag orkar och klarar av, värken sätter ju tyvärr stopp för en del saker. Men det jag inte orkar städa själv, det tar sambon när han kommer hem.

Nej, nu blir det lite kaffe och sedan baka.

Hoppas ni får en härlig och fin dag ute i solen.
Kram
8 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN FIN TORSDAGS MORGON

 photo bubblo_zps7c28f180.gif

God morgon.

Eller jag kan nästan säga god förmiddag, har ju varit uppe sedan kl. 5. Brukar ju alltid gå upp tillsammans med sambon. Vi hann även idag med lite kaffe innan han skulle iväg till jobbet.

Ser att några dagar har gått utan inlägg. Vad har då hänt här? Ja, sonen som sagt kom ju i söndags kväll. Under söndags kvällen tog vi det lugnt framför tv:n.

Måndag morgon upp som vanligt, sambon till jobbet och sonen till skolan. Själv hade jag tid hos arbetsterapeuten. Men det blev liksom inte som jag planerat, dagen började inte alls bra ...

Jag började göra mig klar innan jag väckte sonen. Tvättade håret och fixade till mig, ville ju se lite vettig ut när jag skulle iväg. När sonen åkt var det sedan min tur att ge mig iväg till bussen, gick strax innan kl. 8. Kom på bussen och iväg, bytte buss för att fortsätta dit jag skulle. Men vad hände? Jo, när jag precis klivit av bussen och stog nästan framme vid byggnaden där jag skulle träffa arbetsterapeuten, då ringer min mobil. Då ringer de och berättar att hon jag skulle till blivit sjuk... VVVAAAA?? Jag berättade för henne i tel att jag stog utanför. Det var ju otur sa hon. Men jag berättade för henne att ska de ringa återbud så måste de ringa innan kl. 8 eftersom jag måste starta i god tid för att hinna fram till den tid man bestämt.

Ja, det var bara för mig att sätta mig på nästa buss hem. Jag sms sambon och berättade att det inte blev något. Då ringde han upp och sa att han möter upp där jag byter buss och kör mig hem. Tack o lov tänkte jag. För jag visste ju att det var så halt på vägen hemmavid. Var ju rena rama isbanan på vägen när jag gick till bussen. Men som sagt hem kom jag. Så måndagen började inte alls bra. Resten av den dagen tog jag det lugnt.

På kvällen i måndags åkte jag och sambon och handlade lite. Köpte bl a en ny kudde till mig. En special kudde. Den s k ergonomisk. Bra för nacke och axlar. Blev även ny ugns termometer och ringklocka. Lite mat köpte vi med. Efter shopping rundan blev det en lugn kväll framför tv;n.

Tisdagen var lugn. Fixade lite med mina perlargonier sticklingar. Men blev en hel del pyssel vid datorn.

Igår onsdag, jag då blev det upp lite tidigare än vanligt, redan kl 5. Detta berodde på att sambon skulle åka tidigare, skulle till ett jobb där resvägen är lite längre. Men vi hade tur att hinna med lite kaffe tillsammans innan han åkte. Ja, sonen ha kom upp, fick frukost och iväg till skolan. Under förmiddagen lyckades jag baka några bullar. Sonen fyllde ju 16 år igår och något gott till fikat är ju inte helt fel. Bullar ska vi även ha på lördag då vi ska ha kalas för sonen.

Blev lite firande av sonen när sambon kom hem. Sambon hade köpte med sig tårta på vägen hem från jobbet. Blev alltså både gott fika och paket till sonen.

Japp, det var lite vad som hänt här. Under dagen idag ska jag ta det lite lugnt och hämta krafter inför helgen. Ja, lite nytta göra jag här idag. Diskmaskinen är körd, och en maskin tvätt är igång. Blir kanske att jag kör en maskin tvätt till under dagen. Skulle behövt städa, men det får jag ta i morgon. Sambon får hjälpa till för jag klarar ju inte av allt själv.

Angående i morgon, igår ringde de att jag inte behöver komma på utrednings dag, arbetsterapeuten är sjuk och kommer inte på hela veckan. Så jag kan imorgon ta det lugnt och pyssla inför helgen i lugnt tempo. Rätt skönt.

Nu ska här bli mer kaffe och vet i tusan om jag inte tar en bulle med...haha.

Ha en fin dag. Vi hörs.
Kram
7 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
HOPP MELLAN INLÄGG

 photo skidorl_zps0bc804e8.gif


Hej på er.

Ser att det är några dagar sedan jag skrev, men idag är jag tillbaka igen för att skriva några rader. Strålande sol har vi idag, underbart väder. Hur många grader vi har vet jag inte, har inte kollat. Får gör det senare.

Skrev ju här i onsdag, det har sedan inte hänt så mycket under de dagar som gått fram till idag. Vi var hos sambons mamma igår, jag hjälpte henne med lite saker på datorn, hon hade lite problem med ett program. Men det fixade jag åt henne.

Idag fixade jag kaffe, och det blev frukost på sängen till sambon. Var klart precis lagom till att starten i vasaloppet gick. Skönt att vi har tv i sovrummet. Blev frukost ch titta på tv, en lugn start på dagen. När vi ätit blev det upp till soffan istället för att fortsätta titta, lär bli en dag vid tv:n.

I eftermiddag kommer sonen hem igen, åkte ju till sin mamma i fredags och varit där nu under helgen, vi har haft barnfritt.

Lär idag bli en lugn dag för min del, laddar inför kommande vecka då jag ska på utredning igen. Får se hur det kommer att gå.

Önskar er alla en trevlig och fin söndag.
Kram
3 Mars 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN SOLIG OCH FIN ONSDAG

 photo sun_zps32302cbd.gif
God eftermiddag.

Idag har vi haft en underbar dag, solsken och temperaturen luggit över +1 grader. Skönt att det blivit lite varmare efter en kall morgon, var bara -7 här när vi gick upp kl halv 6.

Har idag under förmiddagen suttit och fixat med lite bloggar. Härligt att kunna sitta och ta det lugnt lite. En hel del av mina bloggar har jag hunnit få uppdaterade, men har många kvar. Ska under kvällen göra så mycket jag hinner. Kanske jag tar till natten för att i lugn och ro sitta och få lite gjort.

Igår var jag på ännu en dag av min utredning, gäller tester av min arbetsförmåga. Har varit jobbiga dagar, och fler ska det bli. Men denna veckan blev det bara en dag, dvs igår. Det berättades igår för mig att de redan nu ser att jag inte har någon arbetsförmåga, för mig i och för sig var det inget nytt. Jag klarar ju inte av vardagen hemma, så det är då verkligen svårt att kunna jobba. Har ju t o m det jobbigt att bara ta mig till stället där man har utredningen, får ju åka buss dit. Har haft turen att min sambo kunna köra mig hem de gånger jag nu varit. Lär bli jobbigare nästa vecka, då lär jag få ta mig hem också med buss. Vi får se hur det går ....

Nu ska här bli kaffe, men jag återkommer senare.
Ha en fortsatt fin dag.

Kram
27 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
JA, MÅNDAG IGEN

 photo 00087mus_zps8cf99186.gif

Hej!

Ja, då är det åter måndag och första dagen på en ny vecka. Idag har jag suttit en del här vid datorn och pysslat med bloggar. Ska senare ge mig på lite pyssel med hemsidorna med.

Lite nytta har jag också gjort, har kört en maskin tvätt, den är nu i tumlaren. Får sedan be sambon eller sonen tömma den. Klarar inte av det själv, har just nu så himla ont i ryggen och i höfterna. Har skitsvårt att gå och även stå.

När sambon kommer hem ska vi åka och titta om vi hittar en ny riskokare. Behöver ny, den gamla har blivit så sliten. Ja, en maskin håller ju inte hur länge som helst. Och använder man dem ofta slits de ju fortare. Vi fixade en ny äggkokare igår. Invigde den idag när jag skulle göra frukostägget till sonen. Och den funkade perfekt.

Blir inget långt inlägg nu, ska nämligen försöka få i mig lite kaffe, känner mig lite trött. Behövs lite koffein för att piggna till. Är rätt trött efter en natt med lite sömn, kunde ju inte sova pga värk och fullmåne. Jädra måne, är jobbigt att man ska påverkars av det. Jag har alltid svårt att sova under den veckan det är fullmåne. Varför det är så vet i tusan.

Ha en fortsatt fin dag, sköt om er.
Kram
25 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
HELGEN GÅTT FORT

 photo relaxaweekend-1.gif

God förmiddag.

Tala om att helgen gått fort, idag är det redan söndag. Vädret här idag mulet men uppehåll, tack o lov. Kyligt även idag, termometern visar några minusgrader. Skönt att sitta inne i värmen.

Sambons yngsta kom hit igår och åker hem idag igen. Vi ska köra honom i eftermiddag. Samtidigt som vi kör honom ska vi handla. Måste ladda upp med lite mat inför kommande vecka.

Det lär bli en lugn dag idag. Hämta krafter inför komman de vecka. Ska ju fortsätta min utredning under veckan som kommer, lär bli jobbigt. Men vi får ta en dag i taget och hoppas på det bästa.

Ja, vad har mer hänt här under helgen? Jo, sambon bytte duschblandare igår, den gamla var sliten. Han har också satt knoppa på skåpet på lilla toan. Skönt att även det blivit gjort.

Vi får hoppas vi om en tag kan fortsätta vår renovering. Nästa sak som ska göras är att måla hallarna utanför lilla toan och tvättstugan. Får se när det projektet kan komma igång.

Nu ska här bli liten paus från datorn. Ha en fin dag.
Kram
24 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
DET ÄR FREDAG

 photo dansgustaf_zps4c6f3bda.gif

God morgon.

Ja, då är det fredag, veckan har gått fort. Sitter här och tar det lite lugnt med lite kaffe. Ska strax börja göra frukost till sonen. Han har fått sova lite längre idag, han har sovmorgon.

Vädret här idag, uppehåll och -7,8. Fy va kallt. Tur jag inte behöver ge mig ut.

Jag får återkomma och skriva mer senare.

Ha en fin dag.
Kram
22 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN VANLIG TORSDAG

 photo 28236742_zps0f517827.gif

God morgon.

Idag blev det upp tidigt tillsammans med sambon, halv 6 ringde klockan. Oj va trött jag var. Har nämligen inte kunnat sova så bra i natt pga min värk. Är så jobbigt när man vaknar, har ju så svårt att somna om. Jaja, inget att göra åt. Detta med sömnen har ju varit svårt under många år för min del, har sovit mycket lite varje natt sedan jag var i 20 års åldern.

På morgonen idag fixade jag frukost till sonen som skulle iväg till skolan. Idag hade han även tid hos tandläkaren direkt på morgonen. Frukosten åts upp och sedan bar det iväg till skolan. I eftermiddag ska jag han även ha nationellt prov, hoppas det går bra.

Under dagen idag blir det en lugn dag vid datorn. Känner att jag klarar inte av så mycket annat idag. Och bäst att vila så mycket jag kan under dagen så jag orkar följa med att köpa byxor idag. Sonen ska ha ett par och även jag skulle behöva köpa ett par nya jeans. Vi får se om vi hittar det vi vill ha.

Känner nu att det är bäst att ta en liten paus igen från datorn. Ska hämta lite mer kaffe, för kaffe behövs så jag piggnar till lite.

Ha en fin dag,
Kram
21 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
EN LUGN ONSDAG

 photo nice_day_0024_zps4a73b3d2.gif
Hej på er.

Sitter här med datorn framför tv:n, tittar just nu på "hem till gården". Serie jag gärna tittar på när jag är hemma. Vädret här idag, snöar och är några minus grader.

Tiden går fort, det är redan onsdag, sista jag skrev var ju i helgen då vi var barnfria. Vi hämtade båda sambons barn på eftermiddagen i söndags för att åka på kalas. Vi var hos min sambons syster, hennes man skulle firas. Vi blev bjudna på god middag och efterrätt + kaffe. Jättetrevligt.

När kalaset var över körde vi yngsta sonen till mamman igen och stora sonen följde ju med hem till oss. Han bor ju här nu, hade ju bara varit hos mamman under helgen.

Hade under natten till måndag svårt att sova. Var så nervös för mötet som var inplanerat på måndag förmiddag. Ett avstämingsmöte med AF + FK. Men jag hade som tur vad skrivit ner lite punkter som jag skulle ta upp. Sambon var med på mötet, och jag tycker det gick bra. Fick svar på de frågor jag hade och fick även bra info om vad som ska hända framåt. Skönt att veta hur det ska bli.

Fick sedan ta det lugnt resten av måndagen för orka med det jag skulle börja med igår, tisdag. Började igår min utredning av arbetsförmåga. Fick ge mig iväg här redan kl 8 för att vara framme kl 9. Åkte bussen dit, tala om att jag var totalt slut och full av värk när jag kom dit. Fick sedan vara där under 3 timmar, värken blev värre under tiden jag var där, fick t o m ta värktablett. Hade sedan tur att sambon kunde komma och köra mig hem. Tack o lov. Hade aldrig klarat av att ta mig hem.

Idag skulle jag åkte igen på detta med utredningen, men tyvärr har kroppen sagt ifrån. Har i natt inte kunnat sova pga värken. Det som påverkar värken är dels vädret men även detta att jag varit igång med saker två dagar i rad. Vet sedan tidigare att jag alltid måste få minst en dag att vila mellan sakerna. Helst två. Så jag har idag ringt återbud, får ta nya tag nästa vecka då jag har inbokade tider. Jag får ta en dag i taget och ta det i min takt helt enkelt.

Nu ska här bli lite kaffepaus och sedan får jag se om jag försöker fortsätta med mina bloggar. Vill mycket gärna fixa lite vid datorn idag. Det är en rolig av koppling .

Ha en fin dag och ta det lugnt om ni ska ut, kan vara halt.
Kram
20 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
LÅNGT MELLAN INLÄGG

 photo agcweekend8-3.gif

Hej på er.

Oj, här har det blivit ett hopp mellan inläggen. Sitter här just nu och har börjat min uppdatering av bloggar. Ska försöka fixa en del idag. Vädret här idag mulen och plusgrader.

Denna helgen är vi barnfria, skönt att få lite tid tillsammans med sambon. Det har ju blivit lite förändringar här när det gäller sambons barn. Vi kommer nu framåt att bara vara barnfria varannan helg. Stora sonen vill nämligen bo här hos oss på heltid. Yngsta sonen bor hos mamman, och kommer till oss bara varannan helg. Att ha barn här på heltid kommer att kännas, men har turen att sonen är ju tonåring och dessutom väldigt lugn. Så det kommer att funka bra. Får se till att koppla av och verkligen ta till vara våra barnfria helger istället.

Vad har mer hänt här? JO i onsdags var vi och hälsade på min dotter och mitt lilla barnbarn. Vi som åkte dit var jag, min sambo och sonen som nu bor här. vi blev bjudna på lunch och kaffe.

Tala om att han är söt och go mitt lilla barnbarn. Hade turen att han skulle få mat med flaska, och jag fick den stora äran att ge honom detta. Vilken underbar känsla. Ja, detta att bli mormor det känns underbart. På vägen hem stannade vi och åt hamburgare på MAX. Var skönt att slippa laga mat när vi kom hem. Och dessutom hade ju sonen lov, och få gå ut och äta kan ju vara en rolig sak när man är ledig.

Vi har också möblerat om i rummet som yngsta sonen använder. Det är nu ett kombinerat gäst/ träningsrum. Vi ansåg nämligen att rummet kan användas till annat när sonen inte ör här. Yngsta sonen kommer ju bara att komma hit varannan helg, lörd till söndag, så nu kan vi använda rummet när han inte är här.

Blev att vi ställde in databordet från det rummet i vårt kontor/ syrum. Blev mycket bra. I gästrummet blev det ny bäddsoffa och vi har även ställt in gåbandet och träningscykeln.

Nej, nu ska jag ta mig lite kaffe och sedan fortsätta mitt skrivande.
Ha en fin lördag.

Kram
16 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
JA, DET ÄR FREDAG

 photo dansgustaf_zps4c6f3bda.gif


God morgon på er.

Ja, då är det äntligen fredag, veckan har gått fort. Vi har ju barnfri vecka så nu väntar en härlig och mysig helg för mig och sambon.

Idag har vi mulet väder, är -2.4 grader. Skönt att sitta här inne i värmen och mysa med tända ljus. Har en lugn och skönt morgon. Blev upp tidigt idag tillsammans med sambon kl halv 6, vi tog lite kaffe innan han skulle iväg till jobbet.

Har varit lite duktig här på morgonen, har kört diskmaskinen och tvättmaskinen är igång. Lite nytta måste man ju försöka göra med. Blir nog att jag kör en maskin till, kan vara skönt att bli av med allt tvätt. Vill inte hålla på med det i helgen.

Ja, sist när vi hade barnen här hade vi ju bara ett av sambons barn här. Igår fick vi nu veta hur det kommer att bli framåt. Vi kommer ha ett av barnen varannan vecka, hela veckan, och den andra bara lördag till söndag samma vecka. Vi kommer i fortsättningen också att få ha en barnfri vecka. Skönt att vi nu fått veta detta. Så nu måste vi fixa lite saker inför denna förändring, bl a ändra detta med mobil, tv etc. Ja, lär bli en hel de ändringar i och med detta. Vi får ta tag i det nu i helgen.

Funderar på om jag ska fixa till de sista pelargonier plantorna, de ska ju klippas ner och planteras om. Lär nog bli lite sticklingar med. Har tur att jag nu kan använda ett fönster till när det gäller mina plantor. Blir i det rummet som inte kommer att användas så ofta framåt, barnet lär ju inte var här mer än under varannan helg.

Ringde nyss sambon och pratade lite om vad vi ska äta iikväll. Har turen att vi inte behöver åka iväg och handla idag, vi hade mat i frysen ....yes. Jätteskönt att få en mysfredag hela dagen ..... haha.

Nu ska här bli lite mer kaffe och titta på tv liten stund. Blir nog att jag börjar med blommorna sedan...vi får se hur det blir.

Ha en fin fredag.
Kram
1 Februari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
TISDAG MORGON

 photo morgon2_zpse6f8157e.gif
Hej på er.

Här sitter jag och försöker fixa lite med mina bloggar. Idag kunde jag och sambon sova lite längre eftersom sambon skulle på kurs nu på morgonen. Vi gick upp vid ca halv 7, en timme senare än vanligt. Tyvärr är detta med sovmorgon inget som jag gillar pga jag får mer värk och stelhet. Ligga för länge är inte alls bra.

Under dagen idag ska jag ta det lugnt, måste försöker fixa med lite papper som ska med till möten senare i veckan. En tuff tid väntar framåt för min del, utredningar är på gång gällande min sjukdom. Vi får se hur det kommer att gå.

Ja, dax att ta paus från datorn igen, blir att jag hoppas upp och ner från soffan som en jojo....kan ju inte sitta för länge.

Ha en fin dag, vi hörs.
Kram
29 Januari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
DÅ ÄR DET MÅNDAG IGEN

 photo mndagmorgon_zpsa554825b.gif
God morgon.

Ja, då är det måndag igen, helgen den fick väldigt fort. Vädret här just nu, uppehåll men har snöat lite i natt. Termometern visar på +1,1. Känns i kroppen att det är väderomslag. Hade svårt att ta mig ur sängen idag.

Igår kväll åkte sambons son som varit här under veckan. Har varit en lugn och bra vecka trots att vi haft barn här. Men sonen som varit här är mycket lugn. Vi får se framåt hur det blir under barnveckorna. Vi har ännu inte fått helt klart med hur det kommer att vara. Men under veckan måste vi få veta eftersom det är lite saker som måste fixas om vi nu inte ska ha båda barnen här.

Idag hade jag tänkt börja pyssla med mina pelargonier. Får se hur jag mår senare idag, just nu har jag för mycket värk. Det som ska göras är att klippa ner de pelargonier som är inne nu under vintern, de ska även planteras om. Ny sticklingar ska sättas. Kollade nyss med mina fröpåsar. Är lite frön jag också ska försöka få ner i jord under veckan. Det är ju dax nu att börja förbereda växter som ska ute till växthuset senare i vår.

Nu ska jag ta mig lite mer kaffe och värktablett.

Ha en fin dag, vi hörs.
Kram
28 Januari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
REDAN FREDAG.

Photobucket
God morgon.

Tala om att veckan gått fort, idag är det redan fredag. Har under natten kommit en del snö, och såg på väderleken nyss att det kommer att bli mer snö under dagen. Lite kallt är det med, termometern visar just nu på -3,6. Känns i kroppen att det blivit ändrat väder. Har värk som attan idag.

Sitter här nu och tar det lite lugnt med lite kaffe. Har varit uppe sedan kl 5.30, gick nämligen upp tillsammans med sambon som skulle till jobbet. Jag kan koppla av en stund innan barnen ska upp, idag har de sovmorgon, så de ska få sova till kl. 8. Är skönt att jag får lite tid ensam på morgonen så kroppen får komma igång lite.

Blir nog att jag fixar en del vid datorn idag, blir en del tv med. Bara vila och ta det lugnt pga värken i kroppen. Ska om en stund ta en värktablett, känner att värken är rätt jobbig just nu.

Nu ska här bli lite mer kaffe, ni får ha en fin dag. Och ni får ta det lugnt om ni ska ut i trafiken idag.

Ha det gott.
Kram
11 Januari 2013  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Tina P                                             Skaffa en gratis hemsida