Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


onsdag den 24 augusti 2011

Tjenare!
Nu är jag gift.
Jag har varit i Nepal.
Och jag ligger på sjukhuset.

Två bra saker, en mindre bra. Men jag kommer hem snart, hoppas jag i alla fall. Snart ska jag ut på bingopromenad, det är fantastiskt att få gå ut, förut fick jag inte det, har varit instängd under två veckors tid. Ganska trist.

Vad ska jag mer säga?

Jag är ganska trött då jag inte har sovit så bra i natt... men jag får väl vila lite sedan. Skolan har börjat, men inte jag. Funderar på att börja i Skara på estetiska programmet, inr. teater, igen. Det vore väl roligt.

Nepalresan var för övrigt helt underbar. Det var så vacker natur, och vackra, underbara människor. Det var som att komma till en helt ny värld. Fantastiskt fin upplevelse! Förhoppningsvis kan jag åka dit igen till jul, jag hoppas verkligen det.

Nu ska jag röka, sedan ut och gå, ringa några samtal, och vila. :D

Kram på er alla och ta hand om er! :)
24 Augusti 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
5 november 2010

Jag tycker att det är helt sjukt vad tiden går fort, att det redan är november. Snart är det dags att ta fram ljusstakarna och julpyntet, och köpa en gran! Sedan är det nyår, och sedan fyller jag år och blir sotarmyndig (jag kan anställa sotare!).

Nu är jag hemma, i Stockholm, och ska snart iväg och titta på bio, "tusen gånger starkare", med Enter, det ska bli trevligt. Det var längesedan jag träffade alla Enterfolk. På söndag åker jag hem till Lidköping, jag längtar faktiskt lite hem. Borta bra men hemma bäst. Men när jag är hemma så längtar jag till sthlm. För sthlm är också mitt hem, känner jag i alla fall.

Jag tycker att när man studerar så går veckorna mycket snabbare, än vad de gjorde när man var sjukskriven, då gick de i slowmotion.

Idag eller imorgon ska jag försöka träffa Elin, hon bor i Hornstull, och är gravid, så jag köpte henne en liten present, hoppas att hon kommer att tycka om den.

Just nu är Mats och handlar, men han kommer snart hem och då ska jag dra mig in till Sergel-bion. Sedan ska jag även försöka träffa Vera, om jag hinner. Vilket jag förhoppningsvis gör.

Nu orkar jag inte skriva mer, men ni får, som jag brukar säga, ta hand om er. Och lev väl, och i nuet!
5 November 2010  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
4 november 2010

Hej,
Sitter nu uppe i Sthlm hos A och M, med Elsa. Det har varit ett par mycket trevliga dagar här uppe, jag har saknat sthlm så! Idag ska jag Elsa och hennes mamma gå en sväng på stan, det ska bli minst lika trevligt. Igår gick jag oh Elsa på stan, och jag köpte mig en fin, vit, vinterjacka. Sedan på kvällen drog vi ner till djurgårdsfärgorna och satte oss med en Red Bull, nice!

Nu ska jag göra mig iordning innan vi går ut.
Ha det bra, och ta hand om er tills vi hörs nästa gång!

Mvh
Rebecca
4 November 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
19 oktober 2010

God förmiddag! Jag är hemma från skolan idag, hade så jävla ont i huvudet i morse, nu är det lite bättre så jag kommer nog gå i skolan i morgon. Då har vi idrott och bad, shit, jag måste ju köpa mig en baddräkt... aja får fråga mamma om vi kan göra det... vet inte när vi ska hinna det, men..

Igår hade jag jättesvårt att somna, bara låg och vred mig, men till slut somnade jag antagligen eftersom att jag vaknade upp sedan.. hehe.

Just nu väntar jag på att posten ska komma, jag vill ha mina skolfoton! Inte för att jag tror att jag blev särskilt bra på dem, men i alla fall... jag var osminkad och hade uppsatt hår...

Nu ska jag göra någonting annat tror jag, inte för att jag vet vad... men jag får väl se.. ta dagen som den kommer.

Ta hand om er!
19 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
18 oktober 2010

God morgon, en ny dag, dock inte ett nytt liv. I natt drömde jag att jag försökte ta livet av mig flera gånger, men jag lyckades inte… jag bara bröt en massa ven eftersom att jag hoppade. Nu sitter jag hemma och ska om ett tag åka in till stan för ett möte på SOC, då jag ska träffa en ny handledare plus hon som jag redan träffat. Jag har planer för att åka upp till Stockholm på höstlovet v.44, men jag har ännu inte frågat mamma. Hon kommer säkert inte tillåta mig att åka upp, men jag är faktiskt 18 år och myndig… så jag borde faktiskt få bestämma det själv. Jag var ute och rökte förut då jag som vanligt funderade över existensen och vad som egentligen händer när man dör. Något borde ju hända, eller hur? Det kan ju inte bara vara helt tomt och svart, eller? Jag vet faktiskt inte, men jag blir sugen på att ta livet av mig bara för att se vad som händer, eller kan man se det på något annat sätt? Nej, jag tror inte det… man kan bara tro och hoppas. Jag undrar vad som hände med Anton och var han befinner sig nu… men det kanske jag aldrig kommer att få reda på… jag vet inte. Jag vet inte mycket jag… ingen vet särskilt mycket. Vad trött jag blir när jag funderar över sådant här, det tar kol på en, för man kommer aldrig fram till något vettigt svar, inte jag i alla fall. Snart ska jag som sagt åka in till stan, för möte på SOC, sedan ska jag till skolan för att ha bild och form, det ska bli roligt. Jag skultar skolan klockan 16, så då ska jag väl åka hem… nu ska jag ägna tiden åt någonting annat…
18 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
17 oktober 2010

God kväll, jag är redan väldigt trött och vill bara sova, men jag kan ju inte gå och lägga mig än… eller varför inte undrar du. Jo, om jag går och lägger mig nu så kommer jag vakna vid fyra i natt och vara pigg, sedan om jag lyckas somna om, så kommer jag att göra det, men vara tröttare än vanligt när jag sedan ska gå upp vid halv åtta, det är anledningen varför jag inte kan gå och lägga mig än. Idag var det avslutning på seglingen på SSWL, jag har ju vindsurfat en del nu i höst, men nu är det slut på det… för den här säsongen. Vi packade ihop seglen och brädorna, sedan var det lite redovisningar och det hela avslutades med hamburgare, så jag är inte bara trött jag är väldigt mätt också. I morgon ska jag till dagsjukvården vid nio, sedan ska jag kl 13 på möte på SOC, och sedan har jag bild och form, sedan är dagen slut… åtminstone den aktiva delen av dagen, för jag har inga planer för kvällen. Jag har knappt några planer för hela veckan. Det är skola, SOC, LSS, ska till pappa på tisdag… sedan är det inte så mycket mer, vad jag vet ännu… men jag får väl se om någon eller några kanske har lust att umgås någon dag…
17 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
16 oktober 2010

God dag, jag kom precis hem från stan, jag har umgåtts lite med Gudrun medan hon var i Lidköping. Hon bor ju nu i Sunne och studerar där, så man får passa på att träffa henne medan hon är här. Vi gick lite på stan, sedan så fikade vi lite, det var trevligt. Resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men jag får väl se vad dagen har att erbjuda…
16 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
14 oktober 2010

En torsdag.. en långtråkig sådan.
Har varit hemma från skolan, sitter ensam vid min dator.. och drömmer om bättre tider. Vad gör man en sådan här dag?
Man röker...
cigarett efter cigarett... efter cigarett... men dom tar ju slut dom med, liksom jag.
Jag kan ta slut, jag håller på att ta slut.
Jag vill inte ta slut... inte än.

Jag vill sova, samla nya krafter. Men inte kan jag sova mitt på dan, eller kan jag?

Varför?

Säg mig varför?
14 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
28 september 2010

Ytterligare en ny dag...
jag är väldigt trött, är förkyld. Så jag har varit hemma från skolan, det har varit skönt att vara hemma och vila lite, men i morgon måste jag nog gå dit. Från söndag till igår sov jag hos Ina, det var väldigt mysigt!
I morgon är det vindsurfing också, sista gången, sedan blir det för kallt och för mörkt. Jag får se om jag ska surfa eller inte, eftersom att jag inte direkt har någon lust att bli ännu mera förkyld. Men annars blir det nog att sitta i följebåten.
Jag saknar Stockholm extremt mycket, jag vill bara dit hela tiden, träffa Annika och Mas, Elin, David, Vera, Alexandra, Li, Louise, Jenny, Mikaela, Julia, och alla andra. (orkar inte räkna upp alla, det kommer att ta för lång tid...)

De senaste dagarna har jag funderat väldigt mycket över min existens, om jag är värd att leva eller inte och om jag orkar eller inte orkar leva. Jag kom fram till att jag är värd att leva, liksom alla är. För jag tror att oavsett om man har gjort ont eller gott så är man värd livet, för om man har gjort något ont så får man konsekvenser tillräckligt som straff... man behöver inte dödas för det, snarare är det så att döden blir en för lätt utgång för de som begått något ont... om man får välja, livstids fängelse eller dö? Jag hade valt att dö. Så alla är värda att leva, de som gör gott får konsekvenser de också, men positiva. Självklart är det inte såhär enkelt som jag beskriver det. Det finns ju orättvisor också, idioter som lever gott och har gott om pengar, och människor som gör gott som får bo i en grotta ute i skogen och be att få leva ytterligare en dag till.
Till nästa fråga, orkar jag att leva eller inte?
Mitt svar på den frågan är, att om jag får allt stöd från vänner och bekanta som jag har fått hittills så kommer jag att orka leva, men utan mina nära så skulle jag inte orka en dag till. Med andra ord så beror det helt på mina vänner, bekanta, familj, släkt och även professionella.

Det var en ganska lång text på bara två frågor, trots att jag förkortade det så gott jag kunde. Ni får säga ifrån i Gästboken om ni tycker att jag skriver för långa inlägg.

Nu ska jag fortsätta med mitt liv, glöm inte av att det är tack vare er som jag orkar att leva! Med er vid min sida kommer jag aldrig att sluta kämpa, jag lever för er!

Ta hand om er, så tar jag hand om mig.
28 September 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
26 september 2010

Sitter hemma hos Ina, tar det lugnt... skönt att umgås lite. Vi tänkte titta på en film sedan, det ska bli trevligt och mysigt. Inas lägenhet luktar inte illa, och jag trivs visst bra här. Ina är en väldigt trevig prick, liksom hennes mamma och syster Natalia.u ska jag fortsätta umgås
Snart ska jag nog ta en cigarett på Inas balkong. Hon bor i Drömstan, en fin lägenhet. Imorgon börjar skolan igen, men jag börjar inte för en 13.
Nu ska jag fortsätta umgås...
Ta hand om er!
Kram
26 September 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Trött...

... och träningsvärk!
Igår var jag i småbåtshamnen och vindsurfade, det var jag förra onsdagen också. Det var väldigt roligt, och det blev många dopp i vattnet. Jag både dök i framlänges och föll baklänges. Vi började med att surfa inne i hamnbassängen, men sedan seglade vi ut på öppet vatten, bland vågorna. Det var fruktansvärt svårt att komma upp på brädan, och dra upp seglet utan att ramla i i de vågorna som var. Men när man väl stod på brädan och höll i seglet så gick det utan problem... tills man tappade fokusen... då föll man i.
Nästa vecka ska jag förhoppnigsvis få segla 606:a, det vore roligt! Om inte annat så skadar det ju inte att vindsurfa igen, det är nog ganska bra träning... efter all den tränigsvärken som jag har fått!
Nu håller jag på att skriva in min dagbok på datorn, så jag ska fortsätta med det, men vi hörs av igen!
Många kramar till er,
och glöm inte att ta hand om er!
9 September 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En ny dag

... med nya händelser. Inatt har Nils sovit över hos mig. Vi har haft det väldigt trevligt. Sist vi hördes av var för tre år sedan. så det var väldigt roligt att få träffas igen. Nu sitter han här, och vi ska snart åka in till stan. Nils ska hem, och jag ska till Liseberg med Fredrika, som jag inte heller träffat på ett bra tag. Igår såg vi en film, som heter Case 39, den var spännande med en del väldigt äckliga scener, usch!
Imorgon är det lördag, då ska jag åka hem till Nils, så vi ska hen en liten filmkväll och ta en nattpromenad.
Nu har jag inte så mycket mer att säga, så ni får helt enkelt se till att ta hand om er, tills vi hörs nästa gång!!
Kram
3 September 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Längesedan

... som sagt var det ett tag sen jag skrev... igen.
det här med att blogga kanske helt enkelt inte riktigt är min grej. Jag brukar skriva dagbok, men det skriver jag för hand, sitter inte lika mycket vid datorn som jag brukade göra. Men dagboken som jag skriver för hand skulle jag i och för sig skriva över till min blogg... det ska jag ta en funderare på.
Idag har jag varit på dagsjukvården i lidköping. Vi gick en promenad och sedan så spelade vi lite kort.
Om ett tag ska jag ringa min pojkvän, Johan, för att se om jag kan komma till honom idag eller inte. Han bor i Skara.
Imorgon ska jag till skolan i Skara (katedralskolan) och träffa SYV, och prata lite för att se om jag kan börja där nu till hösten. Förhoppningsvis så ska det gå bra.
Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra i veckan, förutom att umgås med Johan förstås.
Nu ska jag sysselsätta mig med något annat.
Ta hand om er!
Kram
23 Augusti 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Jag skäms!

Jag skäms.. för det var extremt längesedan jag skrev i min kära blogg.. jag har inte riktigt varit på blogghumör, och det ursäktar jag för.
Nu är jag (som vanligt) i Stockholm hos Annika och Mats. Vi har precis varit hos Annikas mamma och pappa, för att fira Annikas mamma Gerds födelsedag.
Kaffe, kakor och tårta.

Nu har vi kommit hem därifrån, så nu är det tid att gå ut och äta..
och för ovanlighetens skull så ska vi äta på Charles Dickens!
(När jag tänker efter så är det ingen som har sagt det... men jag antar det!)

Jaja, nu ska jag inte tjata mer.. för nu är det dags att dra sig!
Så ha det så bra..
och Lev väl!

Kram
22 November 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Onsdagen den 22 juli 2009

Hej
Igår kom jag hem från en veckas semester.
Jag har varit på Hemsön,
som ligger norr om Härnösand som i sin tur ligger norr om Sundsvall.

Förstår ni?
(Det skulle inte jag göra)

Jag har iallafall varit där med Annika och Mats, de har ett landställe där tillsammans med Annikas föräldrar, Arne och Gerd.
Det har varit trevligt, förutom de fyra första dagarna, då jag mest låg på sjukhuset. Det var mindre roligt.

Annars har jag badat, rott, fiskat, gått på loppis och umgåtts i allmänhet.
Nu när jag är hemma, så sitter jag här och saknar de extremt.
Trodde inte jag var en sådan klenis, som inte skulle klara mig utan dem i ens en dag. Nu kommer jag inte kuna träffa dem för om två och en halv vecka som tidigast. Och det suger lite.

Men, men jag har ju inte jobb och sköta och jag ska försöka göra mitt bästa.
Om ni läste SkLT igår så kunde ni se mig och Ida på framsidan, och även läsa om vårat företagande.
Det har kommit mer och mer uppdrag, och de allra flesta i augusti, det ska bli roligt och vi håller på och förbereder sminkningar och sketcher, allt efter våra kunders behov.

För övrigt är jag väldigt trött, och känner at jag verkligen behövde en veckas semester för att vila upp mig så att jag skulle orka med att jobba. Men det skulle inte vara fel och ha en vecka till... (säg inte det till Ida)

Snart ska jag faktiskt sova tror jag, inte för att jag har gjort så mycket annat idag, men jag är faktiskt väldigt trött. Det var en lång dag igår. Jag flög från Sundsvall vid sju, och vi var väl hemma strax före elva tror jag. Jag somnade däremot inte förrän någon gång vid ett, halv två.

Nej, nu ska jag ge upp detta skrivandet, och hitta på något annat vettigt.
Ha en bra dag, eller kväll rättare sagt..
och lev väl!

22 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Onsdagen den 1 juli 2009

Deprimerad,
ja det kan jag verkligen säga att jag är.

Min barndomsidol är död, vilket även betyder att mina barndomsdrömmar om att träffa Michael Jackson i verkliga livet, är ganska svåra att uppnå.

Det är trist, det är det verkligen.. men jag ska försöka hålla humöret uppe och låta livet rulla på som vanligt ändå. Vi får väl se hur det går.

Min bonusmamma, Annika, har åkt in på sjukhuset, ont i magen, men jag hoppas att allt ska gå bra där.

Idag har vi haft ett hemskt åskväder, SMHI varnade, och I skara var det översvämning, dessutom flög Jula-taket av. Vilken spännande värld vi lever i.
eller hur?

Nej, nu är det dags att gå ut i solskenet,
innan det kanske blir åska och regn igen...

Så sköt om er,
och räds inte för att kontakta mig,
jag bits inte, det tror jag inte i alla fall.

privat: spookie_snook@hotmail.com
företag; Freedom of art; rebecca@freedomofart.se


http://www.freedomofart.se
1 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Måndagen den 22 juni

Vet ni vad jag kom på?

Jag tror inte att jag har berättat att jag har fått en lillebror.. har jag ens berättat att min mamma är/var gravid? Aja, jag har iallafall fått en lillebror, söndagen den 14 juni. Ni ska veta att han är väldigt söt!

Idag var sista dagen på sommarföretagskursen, och dagen slutade med att vi fick vårt startkapital, gick till banken, fick lite information om det och sedan öppnade jag och Ida ett företagskonto, ett bankgiro och en internetbank till företaget för att underlätta vårt företagande lite, eller ja, ganska mycket.

Om jag redan har berättat det, så säger jag det igen:
Vi har startat ett sommarlovsföretag som heter Freedom of Art,
vi säljer underhållning till företag, kommuner, evenemangsarrangörer med mera.

Våra tjänster är:
Eldshow
Gyckleri
ansiktsmåleri
Skådespeleri
Levande Staty
Musik
etc.

Och om just Du skulle vara intresserad av att anställa oss, eller bara är lite nyfiken så kan du gå in på vår hemsida
www.freedomofart.se
eller om du vill så kan du följa vår blogg
blog.freedomofart.se

eller så mailar du till:

Freedom of Art
underhallning@freedomofart.se

Rebecca, rebecca@freedomofart.se
Ida, ida@freedomofart.se

---

Japp, det var lite kort om det.
Och som sagt, om ni är nyfikna så är det bara att kolla in hemsidan eller följa bloggen,
och om ni har några frågor så får ni maila.

Dagen efter idag, alltså imorgon för er trögfattade,
så ska jag till skolan..
göra lite svenskauppgifter som jag ännu inte har gjort.
Jag ska gå dit imorgon, onsdag, torsdag och fredag.. sen har jag faktiskt sommarlov på riktigt! Tro det eller ej.

Ida (min kollega och chef) åker till Peace & Love imorgon, vilket betyder att vi kommer att fortsätta att arbeta med företaget på måndag nästa vecka... givetvis kommer jag att arbeta lite under tiden hon är borta.. men troligtvis inte så mycket eftersom att jag har lite skolarbete att göra. Men några samtal ska jag allt ringa.

Imorgon kommer min kära storebror Simon Broberg hem från Åre, eller ja, han stannade till några dagar i sundsvall. Han ska stanna tills nästa vecka tror jag, om jag gissar rätt, sedan ska han vidare till Norge för att arbeta, och åka snowboard...
och festa! (Det har han inte sagt, men jag antar att det kommer vara svårt att undvika)

Nej, nu ska jag ta mig en dusch, sedan en rök och sen måste jag ta en sväng till sängen för att blunda och inte vakna förrän imorgon vid sju-tiden.

Så, trots att klockan inte är särskilt mycket så får jag väl säga godnatt och sov gott!

Och Lev väl!

Mvh
Rebecca Broberg
22 Juni 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Måndagen den 22 juni

Vet ni vad jag kom på?

Jag tror inte att jag har berättat att jag har fått en lillebror.. har jag ens berättat att min mamma är/var gravid? Aja, jag har iallafall fått en lillebror, söndagen den 14 juni. Ni ska veta att han är väldigt söt!

Idag var sista dagen på sommarföretagskursen, och dagen slutade med att vi fick vårt startkapital, gick till banken, fick lite information om det och sedan öppnade jag och Ida ett företagskonto, ett bankgiro och en internetbank till företaget för att underlätta vårt företagande lite, eller ja, ganska mycket.

Om jag redan har berättat det, så säger jag det igen:
Vi har startat ett sommarlovsföretag som heter Freedom of Art,
vi säljer underhållning till företag, kommuner, evenemangsarrangörer med mera.

Våra tjänster är:
Eldshow
Gyckleri
ansiktsmåleri
Skådespeleri
Levande Staty
Musik
etc.

Och om just Du skulle vara intresserad av att anställa oss, eller bara är lite nyfiken så kan du gå in på vår hemsida
www.freedomofart.se
eller om du vill så kan du följa vår blogg
blog.freedomofart.se

eller så mailar du till:

Freedom of Art
underhallning@freedomofart.se

Rebecca, rebecca@freedomofart.se
Ida, ida@freedomofart.se

---

Japp, det var lite kort om det.
Och som sagt, om ni är nyfikna så är det bara att kolla in hemsidan eller följa bloggen,
och om ni har några frågor så får ni maila.

Dagen efter idag, alltså imorgon för er trögfattade,
så ska jag till skolan..
göra lite svenskauppgifter som jag ännu inte har gjort.
Jag ska gå dit imorgon, onsdag, torsdag och fredag.. sen har jag faktiskt sommarlov på riktigt! Tro det eller ej.

Ida (min kollega och chef) åker till Peace & Love imorgon, vilket betyder att vi kommer att fortsätta att arbeta med företaget på måndag nästa vecka... givetvis kommer jag att arbeta lite under tiden hon är borta.. men troligtvis inte så mycket eftersom att jag har lite skolarbete att göra. Men några samtal ska jag allt ringa.

Imorgon kommer min kära storebror Simon Broberg hem från Åre, eller ja, han stannade till några dagar i sundsvall. Han ska stanna tills nästa vecka tror jag, om jag gissar rätt, sedan ska han vidare till Norge för att arbeta, och åka snowboard...
och festa! (Det har han inte sagt, men jag antar att det kommer vara svårt att undvika)

Nej, nu ska jag ta mig en dusch, sedan en rök och sen måste jag ta en sväng till sängen för att blunda och inte vakna förrän imorgon vid sju-tiden.

Så, trots att klockan inte är särskilt mycket så får jag väl säga godnatt och sov gott!

Och Lev väl!

Mvh
Rebecca Broberg
22 Juni 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fredagen den 19 juni

Tjenare!

Nu har jag äntligen kommit iväg till stockholm,
eller ja, visserligen kom jag hit redan igår..
men jag har liksom inte riktigt haft tid att skriva, ja är ledsen..

Men iallafall, det är ju midsommar, så glad midsommar!

Idag var jag, annika o mats nere och kollade på
volvo ocean race,
ite särskilt imponerande arrangemang.. men båtarna var häftiga..
och resten som inte var upp till Stockholms stad att arrangera.
Kanske låter som att jag trackar ner på Stockholm stad,
och det gör jag också.

Men även fast det verkade lite kasst, så ska jag försöka ta mig dit
på söndag, och se lite mer..
det verkade som att det var lite mer "aktiviteter" då.
Så det ska jag checka upp!

Jag stannar här tills på måndag,
åker då hem 06.10, får se om jag kommer upp då.
Jag klarade det iallafall sist, så jag borde klara av det igen.

Men iallafall, efter det så ska jag direkt till företagskursen,
och sista dagen på den dessutom.
Det ska bli både roligt och tråkigt..
lite tråkigt att kursen redan är slut, för den har varit väldigt givande,
men samtidigt kul för att kursen är slut betyder att då kommer jag och Ida igång med vårat företagande! Jippi!

Det ska bli riktigt härligt, och jag hoppas både på erfarenhet, kul och pengar.

Så om ni skulle vara sugna på en eldshow, gyckleri, ansiktsmåleri, levande staty, skådespeleri eller liknande så är det bara att höra av sig!

Maila på: spookie_snook@hotmail.com,
eller ring: 0765757960, får ni inget svar så är det bara att skicka ett sms så svarar jag eller Ida så snart som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg, och drick inte för mycket barn! :)

Lev väl!
19 Juni 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Onsdagen den 17 juni 2009

Ledsen,
ytterliggare ett uppehåll i mitt bloggande.

I veckan har kursen äntligen startat!
Ni kanske undrar vilken kurs?
Det är så att jag och min kära vän Ida, ska testa på att starta ett företag
under sommaren. Företaget heter Freedom of Art, och det är sommarlovsentreprenörerna som har hand om detta.
Med andra ord har jag blivit en s.k sommarlovsentreprenör.

Kursen startade i måndags och avslutas på måndag nästa vecka.
Idag var det Kick-off, med sommarlovsentreprenörer från hela Skaraborg,
väldigt intressant och givande. Det var även en del föreläsare där som
informerade oss lite om marknadsföring. Pennan brann!

I företaget Freedom of Art kommer vi att tillfredsställa behovet
av underhållning, främst för företag och kommuner.
Detta gör vi genom att ha eldshower, gyckleri, skådespeleri,
ansiktssminkning, levande staty m.m. och det ska bli extremt roligt,
tycker både jag och Ida.

Framöver kommer vi ha kommit igång med våran hemsida,
jag kommer att återkomma om det.. när den har kommit igång.
Känns lite dumt att marknadsföra något som ännu inte finns.

Men som sagt, en givande dag... och det verkar som att det blir så
även imorgon då det är sista dagen i denna vecka.
Sedan är det ju midsommar.

Imorgon 15.45 avgår bussen från skara med destination Stockholm!
Jag vet att jag är mycket i stockholm, men jag kan tyvärr inte ro för det.
Eller jo, det kan jag väl... om jag kunde styra mina viljor..
och det kan jag faktiskt inte!

Det är sen kväll, och det blir tidig morgon.. så nu måste jag ta farväl..
mina kära vänner.

Ta hand om er och lev väl!
17 Juni 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Söndagen den 7 juni 2009

Aj då!

Inte bra, jag som försökte hålla mig till att blogga varje dag... eller åtminstone ett par gånger i veckan..

och nu det här..

Jag är besviken på mig själv, men nu är jag igång igen,
vi får väl se hur länge detta håller.

Förra helgen var jag i Stockholm, hos Mats och Annika,
det var väldigt trevligt!
Och jag åker förhoppningsvis upp till midsommar igen.

Älskade BPM(bonuspappa; Mats) och BMA(bonusmamma; Annika)

Idag ska min lillasyster Beatrice ha släktkalas, hon fyller nämligen år nästa vecka.
Klockan fem är det alltså dags för kalas. Hon har bakat och grejat, nu tror jag att hon har deckat i sin säng... hon är väl helt utmattad.


Själv har jag promenerat ner till Botten, med Pepsi.. vi satte oss där, Pepsi badade lite, vi njöt av vattnet. Riktigt najs. Sedan gick vi tillbaka för att käka lunch.

Ikväll efter kalaset åker jag till mamma,
vet inte om jag har berättat det,
men jag har iallafall flyttat till mamma, jag har
bara varit hos pappa över helgen.

Nej, nu är det dags att lägga sin energi på något annat.

Kram o Hej!
7 Juni 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fredagen den 3 april 2009

Hej och välkommen igen>/BIG>
får man väl säga..

Ännu en dag har man överlevt.
Gratulerar.
Jag antar att ni också lever.
Jag vet att man inte ska ta saker och ting för givet,
så snälla berätta för mig om ni är döda.
Det vore ganska intressant
"En död läste min blogg"
Låter vackert.

Hehe
Idag, vad har hänt idag?
Nja, första rasten vi hade så repade vi på barnteatern,
andra lektionen var det teaterlektion med Juha,
då vi jobbade med enmansteater.
Sedan slutade vi,
eftersom att Estetiska orienteringen var inställd,
pågrund av den sjuka Lena, som
ligger hemma i maginfluensa.

Ne, nu är jag trött.

Ingen dikt idag.

Kram
3 April 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Torsdagen den 2 april 2009

Huvudvärk.
Jag tror jag börjar bli sjuk.
Fantastiskt.

Kändes som att jag nyss blev frisk.

Idag vart jag försenad till skolan.
Jag minns att jag stängde av alarmet
på mobilen, och gick upp.
Sedan vaknade jag upp på golvet.

Jag svimmade.

Fick panik, för att jag inte visste hur länge jag
hade legat där.

Missade bussen.
Fantastiskt.

Men men, jag kom tillslut till skolan.
Och vi repade.
Och så åt vi lunch.
Spenatsoppa för min del.
Jag tycker om spenatsoppa!

Jaja, vi slutade kvart i tolv, och
då åkte jag till Lidköping.

Klockan två gjorde jag drogtestet:
som visade negativt.

Mycket mer än såhär har jag faktiskt inte att berätta.
Just nu, har jag bara lust att lägga mig och sova.
Och hoppas på att jag inte håller på att bli sjuk.

Jag vet inte om jag har berättat det, men
jag ska ju åka till Åre på söndag.

Och då vill jag definitivt inte vara sjuk.
Då blir jag ledsen,
jag har ju tänkt att åka snowboard hela påsklovet!

Jaja, godnatt på er eller något.
Godkväll kanske passar bättre.
Eller ja, det beror väl på vid vilken tidpunkt ni läser detta.
Men för mig är det god kväll.

Så.
God kväll!
och en dikt:

Udda
Jag talar inte
Samma språk
Verbalt
Eller
Kroppsligt
Kanske
Använder jag samma ord
Men inte på samma sätt

Jag tänker inte
I samma banor
Konkret
Eller
Abstrakt
Kanske
Är jag ändå smart
Men det spelar ingen roll

Jag är annorlunda

2 April 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Onsdagen den 1 april 2007

April, april
och vilket härligt aprilväder!


Skinande sol.
Gick utan jacka till skolan.
Tog inte ens med den i väskan.
Solbrillor.
Jag har suttit och solat!
Underbart!

Man blir så glad när det blir sånt här väder.
Äntligen tänker man!
(och så är det snöstorm dagen efter!)

Har precis ätit kvällsmacka.
Ska nog snart ta en promenad med hunden.

Idag har det varit en lång dag.
Slitsam dag.
Men rolig och givande dag.

Först hade vi teaterlektion.
Lena var tyvärr sjuk.
Vi hade sällskap av några nior, som har sökt estetiska programmet.
Roligt!

Vi jobbade som vanligt med barnteater.
Repade in lite scener.
Och även låtar.
Kanske framförallt låtar!

Vi drog över lite på lektionen.
Det behövdes.

Några gick och åt.
Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde.

Nästa lektion var också teater.
Vi fortsatte med barnteatern.
Vi fortsatte repa på sånger.

Sedan satt vi och planerade in reptider,
utöver lektionstid.

Och efter det, så fortsatte vi att repa på låtarna.
Det är nog det vi har svårast för att få in.

Sedan hade vi lunch.
Och då åt jag.
Påskbord faktiskt.

Sedan gick jag och Cajsa(i min klass)
till Jula, för att ta ut pengar. Och handla lite.
Sedan så köpte jag mina estetkläder.
En röd munktröja
och ett par svarta mjukisbyxor.
Sköna!

Ja, och sedan hade vi matte,
inte så kul.
Men jag försöker stå ut.
Det känns liksom inte som att jag direkt lär mig
något på mattelektionerna.
Men men, jag är inte ensam.

Japp, sedan en kort rast.
Sedan engelska.

(jag skriver inte upp varje gång jag
tar en cigg... jag tror att ni har förstått
vilka tidpunkter jag gör det!)

Efter engelskan så var dagen slut.
Jag tog bussen till Lidköping,
Jag och Frida satte oss och solade, på rese
Sedan gick hon och köpte en Red-Bull till mig :)
Tack Frida!
Den behövdes.

Bussen kom.
Och jag åkte hem.

Ja, och nu sitter jag väl här antar jag.

Har tagit ut noter ut låtarna som vi har till barnteatern,
och ska snart skriva över dom på notpapper,
så att det blir mera lättläst.
Sitter även och skriver in mina repliker
på Word.
Ehm, och nja.. jag gör faktiskt inte så mycket mer.

Har lite ångest över att jag faktiskt har
Svenska uppsats imorgon,
men inte kan gå på den..
för att jag ska göra det där jädra drogtestet..
så jag måste skjuta på det ännu mera.
Det börjar bli frustrerande.

På fredag har vi dessutom prov i svenskan .
Jippi... eller inte.

Men men, det kan vara värre.
Som tur är.. eller kanske inte.
Men jaja.

Nu ska jag fortsätta med vad jag håller på med.

Och .. en dikt

Dessa önskade sinnen
Jag önskar
Att jag kunde
Se lövet
Som andra ser det

Jag önskar
Att jag kunde
Höra vinden
Som andra hör den

Jag önskar
Att jag kunde
Dofta blomman
Som andra doftar den

Jag önskar
Att jag kunde
Känna lycka
Som andra känner den

Nej
Förresten
Jag vill att alla mina
Sinnen
Skall vara som andras
Så att
Jag kan förstå
Och så att
Som kan förstå

Men nu är det inte så

1 April 2009  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Tisdagen den 31 mars 2009

... och Godkväll!

En ny dag.
Och säsongens första dag,
där jag går utan jacka.
Man får härliga vårkänslor nästan...
men lite kallt var det allt, får jag väl erkänna.
Men ändå, bara känslan av att få gå utan jacka!

Vi skiter i morgonrutinerna.

8.00 var jag på ungdomsmottagningen,
gjorde grav-test
och fick provresultaten för könssjukdomar.
Om du är så desperat att veta svaren,
så får du fråga..

Sedan tog jag 08.35 bussen till skolan,
åt frukost.
Och tog en cigg.

Idrotten började 10.10
tyvärr kunde jag inte vara med,
eftersom att jag skulle göra EGG
och var tvungen att ta det lugnt fram tills dess.

11.03 gick bussen till Skövde
(precis samma bussar som jag tog igår,
passande nog)

Kom till KSS,
tog en cigg
köpte mig lunch
och gick upp till Fys. Labbet
Satt utanför EEG och väntade ett tag,
tills en kvinna i sina bästa år,
kom och hämtade mig.

Vi gick in i ett rum,
jag hängde av mig min väska
och min sjal.
Lade mig på britsstolen och
hon började förklara hela händelseförloppet.

Hon började med att förbereda lite grejer,
det tog kanske 10-15 minuter,
sedan började hon sätta fast elektroderna på mitt huvud.
Det vart lite krångligt, eftersom att jag hade ett
x antal flätor i håret.
Men hon lyckades.
Bra "kvinna i sina bästa år"

När hon hade fäst dom, med en läskig salva
som kändes som hårvax.. som fortfarande jag har kvar
så testade hon om det funkade.
Det gjorde det nästan.
En elektrod vad hon tvungen att sätta fast lite bättre.

Sedan så körde vi igång.
Jag skulle blunda.
Sedan titta.
Sedan blunda
Sedan titta.

Sen skulle jag blunda, slappna av
och försöka somna.
Vilket jag givetvis inte gjorde.
Jag låg där tjugo minuter ungefär.

Sedan skulle hon gå över till nästa steg.
Då skulle jag hyperventilera i 3 minuter,
men ändå slappna av.
Svårt.

Sedan låg jag vilandes en stund till.
Sedan var det nästa steg.

Då drog hon fram en lampa.
Som såg ut som en strålkastare,
jag skulle blunda och den skulle blinka
i olika hastigheter.

Jag blundade
och den blinkade.

Det var det jobbigaste under hela undersökningen.
Trodde jag skulle få raseriutbrott eller något.
Usch vad jag hatar saker som blinkar!
Men jag bet ihop.
Alla är vi väl känsliga för någonting.

Det var det sista momentet.

Sedan tog hon av elektroderna,
och försökte tvätta bort "vaxet"..
och sedan var det klart.

Det tog ungefär 1 och ½timme.

Sedan tog jag bussen till rese,
sedan bussen till Lidköping
där jag stötte på Dawda,
så vi satt och prata lite på bussen.

När jag kom till Lidköping
gick jag hem till Elsa,
som är min styvsyster.
Där gjorde vi ingenting speciellt,
och strax innan fem så kom min mamma
och hämtade oss,
och så åkte vi hem till henne.

Där stannade vi till 19.30
sen skjutsade mamma hem mig
och min lillasyster till pappa, och
Elsa till sin mamma.

Nu är jag alltså hemma hos pappa.
Och, jag tänkte snart ta en dusch,
så att jag får ut detta klet ur håret..
och sedan ska jag se på House!!

Jag är en Housenarkoman, såvida ni inte
redan visste detta.

Japp, så är det.
Och om det är något som ni specifikt vill
veta mer om i mitt liv,
så kan ni väl skriva det i gästboken..
så kan jag försöka inrikta mig på det.. :)
Det jag kan prata om, utifrån mina egna erfarenheter är:

Depression
Ångest
ADD (ADHD)
Autism
Sexuella Övergrepp(även inom familj)
Prostitution
Filosofi
Poesi
Kultur (teater, dans, musik m.m.)
Separerade föräldrar
Eldkonst(Eldshow; eldpoi, eldstav, eldsluk, eldblås)
Gyckleri
Segling
Sommarjobba på Skara Sommarland
Estetiska programmet i skara inr. teater
Busspendling under gymnasietiden
Mobbning
Cello
Graviditet
Missfall
m.m.

Ställ frågor, eller vad som helst.
Be mig berätta om det, utifrån mina egna erfarenheter..
så ska jag göra mitt bästa för att göra er nöjda!

Och så en dikt innan jag lämnar er tillbaka till eran vardag:

You don’t know
How do you know
That the earth
Is larger than your house?

How do you know
That the sun
Is what making us feeling warm?

Stop that
You don’t know
You just think

You don’t know anything
No-one knows anything

I
Have accepted
That I don’t know
but
you
just take everything
for granted
like;
you can walk
you can’t fly
and
that you’re going to die

you don’t know


31 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Måndagen den 30 mars 2009

Hej Hopp!

Kom nyss hem med bussen,
har ju varit på KSS idag.
Skulle ju göra den där magnetröntgen
på hjärnan.

Spännande
Men långtråkigt.

Vi tar dagen från början.
(men vi skiter i morgonrutinerna,
för dom är alltid det samma)

Kom till skolan 08.06 ungefär,
Dagen började med
Individuellt val; Modern idéhistoria med Richard.

Kom in i klassrummet,
och undrade varför alla hade varsin fralla..
jag tänkte att sådan slump kan det väl inte vara
att alla just denna morgon gick till cafeterian och
köpte sig var sin fralla.

Så var det inte heller.
De hade fått frallor av Richard.

Jag fick hämta en fralla, och
på "köpet" fick jag en festis!

Lektionen slutade egentligen 09.20,
men våran kära, omtänksamma Richard
lät oss sluta tio minuter tidigare.

Gå ut.
Ta en cigg.

Nästa lektion: Teater; Barnteater
Idag tänkte vi fortsätta att repa,
och det var just det vi gjorde.

Jag och Emelie som spelar Intelligenser
och berättare gick iväg och tränade.

Innan lektionen slutade samlades vi
och visade upp våra scener för varandra.

Sedan var jag tvungen att smyga iväg.
Förlåt.

Bussen gick 11.03 mot Skövde.
Kom ditt 11.32

Gick ut till stadsbussarna.
Tog en cigg.
Väntade på bussen som skulle ta mig
till KSS.

Bussen kom, och jag for dit.

Tog en cigg.
Gick in till centralreceptionen.
Anmälde mig.
Pressbyrån.
Väntrummet.

När jag kom in fick jag lägga mig på en brits.
Fick en kanyl i höger arm.
Skulle vila i 30 minuter.
Kul.

Sedan sprutade de in någon slags
kontrastvätska i armen.
Sedan tåg de ut kanylen.
Plåstrade om mitt hål.
Och jag fick vila ytterligare 15 minuter.

Sedan var det dags för röntgen.
Jag lade mig på röntgen britsen.
Först fick jag hårnät och nackkrage.
Dessutom blev jag fasttejpad i pannan,
utifall om att jag skulle röra mig.

Sedan skulle jag ligga sådär prick stilla,
i 30 minuter...
medan kamerorna snurrade runt mig
ett par centimeter från mitt huvud.
Kul.

Sedan var det över.
Jag hade legat såpass stilla
att mina händer hade somnat.
Gör om det ni.

Sedan köpte jag mig en baguette,
och åkte till resecentrum.
Där åt jag min yoghurt som jag tidigare inköpt,
och på bussen tog jag och stoppade i mig min baguette.

Sedan åkte jag hem.
Bytte buss.
Åkte hem.
Gick hem.
Är hemma.
Jagar bort lillasyster från datorn,
så att jag kan ta över den.
Och just nu sitter jag och försöker skriva in alla
mina dikter på ett dokument på datorn.

Började med det igår,
det kan nog ta några dagar.

Eller, ja det beror väl på hur fort jag skriver.

Jaja, nu ska jag inte störa mer.

Dagens ord: Oralt
30 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Söndagen den 29 mars 2009

Godmorgon!

Då var det sommartid då!
Aj, vad trött jag är. Det vart sent igår.
Var ju och tittade på 57 channels (and nothing on),
grymt bra. Kan inte låta bli att älska Ellen som Joker.
Fantastiskt arbete!

Sitter och tittar ut genom fönstret.
Det är sjukt skumt väder ute.
Dimma, som ser mer ut som rök än dimma.
Sol, som man inte ser.
Kan inte bedöma om det är fint eller fult väder ute.
Typ, nån blandning.

Huvudvärk.

Vet inte riktigt vad man ska hitta på,
en sådan här dag.
Blir väl att plugga lite.
Måste fortsätta plugga in låtarna till
barnteatern och även texten.
Sedan måste jag träna lite på
enmansteatern.
Den ska visas upp veckan efter påsklovet.

Och påsklovet är om en vecka...

Sitter och lyssnar på Malena Ernman.
Hon är mer än fantastisk.
Jag vart så överraskad när hon vann melodifestivalen,
för jag visste inte ens att hon skulle vara med.
Såg hennes bidrag först på finalen.
Och när jag såg att det var Malena,
så vart jag nästan i chocktillstånd.
Det var inte förväntat!

Jag tror att jag ska ta mig lite och dricka,
sen ska jag nog krypa ner i sängen igen.
Känner mig inte superkry direkt..

Ni har inte glömt att ställa fram klockan va?
En timme framåt.
Inte bakåt!
Så i fortsättningen får vi gå upp en timme tidigare,
eller hur man nu vill se på det.

Nepp,
nu får det vara slut på mitt babbel.
Jag tar ju bara upp en massa värdefull tid,
gå ut och spring eller nåt istället!
:)

Dagens uttryck: Ovärt!---

Och så var jag tillbaka, efter en halv dags vila från datorn ungefär.
Har inte direkt memorerat hur lång tid det har gått.

För er som inte läst bloggen från början,
så vill jag berätta för er att jag har autistiskt syndrom.
Det är en handikapp, sjukdom eller vad man vill kalla det,
som gör att man har det svårare med:
Kommunikation
Social Interaktion
Upprepande beteendemönster
etc.

Denna diagnos fick jag inte för så länge sedan,
så jag har liksom inte hunnit lära känna min diagnos..
men jag har börjat läsa en bok av Iris Johansson:
En annorlunda barndom

Hon berättar om sin barndom och om sitt liv,
och hur det kan vara att leva med autism.
Jag är fortfarande på första kapitlet
Vilket i och för sig är väldigt långt..
men det har redan gett mig väldigt mycket.
Och det är skönt att man kan känna igen sina tankar,
som ingen tidigare förstått.

Vi som är autistiska har tydligen ett annorlunda sätt
att tänka.
För mig som själv är i det, så är det svårt att förstå
att jag tänker annorlunda.
Men folk utifrån kan tydligen märka det.

Och antagligen var det ingen slump att jag var mobbad
hela låg- och mellanstadiet.
Mycket har man fått förklarat.

Jag ska försöka läsa lite mer om autism,
innan jag lär ut till er.
Det enda som jag kan förmedla just nu,
är mina egna tankar och erfarenheter..
men det blir svårt.. för jag vet inte vad som är
normalt och vad som är typiskt autistiskt.

Allt som jag har upplevt
allt som jag tänker,
ser
hör
och känner
är normalt för mig.
Så jag får väl berätta allt, och så får vi se vad ni tycker är konstigt

Allt, kommer jag kanske inte berätta.
Men mycket.

Lite i taget.
Vad sägs om en dikt?
(hämtar min älskade diktbok)

Ett stackars grässtrå

Ett stackars grässtrå kan ej nå Dess konungs krona,
ty den är för högt upp, för nära Guds anda
Trots Dess strävan, inte ens för Dess känslors vilja,
kommer det stackars grässtrået nå upp
Dess konungs krona är då ej, i Dess värld en existens,
endast en dröm, ett hopp, en karaktär som skapats
i Det stackars grässtråets djupa inre tanke
Denna strävan gör ont, Dess inre prövas, ett lidande
som fötts av Dess desperata nostalgi
En dröm som Det strävar efter att få känna,
en dröm som inte kan uppnås
Ett tomt och ensamt hjärta, som liksom evighetens väntan,
aldrig kommer att fyllas med Dess konungs kronas kärlek


/Skriven av mig; handlar om den olyckliga kärleken.

Jag vill väl egentligen fortsätta skriva,
men jag antar att det är en dag imorgon också.

Då ska jag till KSS och göra en undersökning av
blodflödet i hjärnan,
såhär står det på kallelsen:
Information om undersökningen

Vi skall göra en undersökning av BLODFLÖDET I HJÄRNAN

När Du kommer hit får Du en kanyl i armen. Därefter skall Du
ligga ostört och vila i minst 30 minuter. Sedan får Du en
injektion i armen och efter det tar vi bilder på Ditt huvud.
Bildtagningen tar cirka 30 minuter.
Undersökningen tar cirka 1,5 timmar inklusive väntetider.

Du behöver inte vara fastande.


Det låter väl spännande?
Jag är inte jätte exalterad kan jag lova.

"När du kommer hit får Du en kanyl i armen"

"Sedan får Du en injektion i armen"

Naej.


29 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Lördagen den 28 mars 2009

Vaknar upp vid 6 på morgonen!

Ovärt!

Går på toaletten, och går och lägger mig igen.
Ingenting slår känslan av att gå och lägga sig i sängen,
på morgonen när man är riktigt trött..
och inte behöver känna att man måste upp för
att hinna till någon sketen buss.

Skönt.

Gick upp vid tio, åt frukost.

Ingen mannagrynsgröt.

Gick ut, tog en cigg..

nja, städat rummet.
Dammsugit,
Våttorkat,

Jag har till och med putsat fönstren! :)

Sitter och väntar på att solen ska kika fram genom molnen.
Men det sker ju inte än på ett tag, verkar det som.

Sitter och försöker plugga in låtarna till barnteatern.
:)
Fryser.
Har ont i magen.

Glad att det är helg.
Så att jag slipper känna press över att jag måste gå till skolan.

Och ikväll blir det 57 channels!
Jippi!!

God kväll.

Och kom ihåg: Alla är onormala, så det är alltså normalt
att vara onormal!
28 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Fredagen den 27 mars 2009

Börjar 08.00 på morgonen.

Orkar inte beskriva min morgon, mer
än att den var väldigt stressig.

Kom till skolan.

Vi hade lite redovisningar om medeltiden.
Sen bjöd våran underbara svenskalärare Kerstin,
på en medeltidsk frukost som hon lagat själv!
Underbart gott.
Det var en mysig start på dagen!

Sedan hade vi en håltimmme,
sedan hade vi Teater.
Enmansteater.
Idag jobbade hela klassen i teatersalen,
medan Juha spanade in.
Vi körde en stund,
pausade
fick lite tips och råd
och fortsatte...

Denna lektion gav mig väldigt mycket!
Tack Juha! :)

Efter det hade vi håltimma igen,
då passade vi på att titta på första akten av
57 channels.
Mycket bra!
Jag är stolt över er!

Kunde inte låta bli att ge dem beröm.
Tyvärr kunde jag inte se andra akten,
eftersom att vi hade estetisk orientering.
Men det var inte helt fel!

Först var det 60-talet som redovisade,
om smink och frisyrer under det årtalet.

Iss passar som Hippie! :)

Efter redovisningen så gick vi ner i teatersalen och
tittade på en film om Skönhet. :)

Sen åkte jag hem och mätte min skönhet ;)

Jag åkte hem till mamma idag.
Och stannade där hela kvällen.
Mysigt var det!

:)
28 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Torsdagen den 26 mars 2009

Egentligen är torsdagar en dag när jag har sovmorgon.

Men inte idag.
Eller jo.
Men jag tog ingen sovmorgon.

Gick upp som vanligt 06.00
efter att ha snoozat en gång.
Åkte med bussen 07.10,
och var i skolan strax efter åtta.

Första lektionen: Matematik
Jag hann vara med en knapp halvtimme.
Sedan var jag tvungen att smyga iväg.
Skulle till tandläkaren.

Tog bussen från skolan, till Lidköping.

Hann ta en sväng på stan,
innan jag gick till tandläkaren.

Det gick bra där.
Jag överlevde.

Sedan träffade jag mamma.
Och vi gick på stan en stund.

Till klockan 14.00,
då var jag tvungen att vara på Rådgivningscentrat
för ett drogtest.
Negativt.

Bra Becca!

Efter det åkte jag med hem till mamma.
Och åkte vid sju in till stan igen.
För att köpa lite kläder på gina tricots VIP-kväll.

Sedan åkte vi hem till pappa,
Sen gick jag och lade mig.
Ganska direkt faktiskt.

God natt säger vi!
28 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Onsdagen den 25 mars 2009

Sovmorgon idag.
Skönt.
10.00 ska jag på polisförhör.
Så jag laddar upp lite.

Gick upp klockan 8.30 ungefär.
Gjorde frukost.
Åt frukost.
Gjorde i ordning mig.

09.30, körde pappa in mig till stan.
Jag gick till polishuset.
Vi satte oss där och väntade.
Det luktade våfflor i hela polishuset..

Det är ju våffeldagen!

Tillslut kom Marianne, advokaten och polisen.
Vi gick upp ett par våningar.
Satte oss ner och startade förhöret.

Jag fick skriftliga frågor som jag kunde läsa igenom,
innan jag skulle svara.
Vilket underlättade väldigt mycket.
Det var skönt.

Polisförhöret tog två timmar,
med andra ord så var vi klara 12.00

Jag var utmattad.

Träffade mamma på stan.
Vi gick en sväng, köpte mina skor
som jag väntat på att få köpa.

Sedan åkte vi hem till henne.

Snacka om att jag var trött!
Pappa tyckte inte att jag skulle tillbaka till skolan
efter polisförhöret.
Sist jag var på polisförhör mådde jag så dåligt att
jag fick något psykosliknande tillstånd,
så pappa tyckte att jag skulle ta det lugnt och vila.
Det hade han nog rätt i.

Så jag vilade helt enkelt!

Åkte hem till pappa senare på kvällen.

Som vanligt, kunde jag inte somna.
Men det orkar jag inte förklara.
För ni har nog lärt er att jag inte har så lätt för att somna :)

28 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tisdagen den 24 mars 2009

En ny dag. En helt ny dag. Eller nåt.

Grattis på namnsdag alla Gabriel som jag känner!

Alarmet på mobilen ringer 05.50, som vanligt.
Snoozar en gång, tills klockan är 06.00.

Jag går upp.
Går på toaletten.
Tar på mig kläder.
Går ut till köket.

Jag lagar mannagrynsgröt, och tar fram frukost.
Äter frukost.
Gör i ordning mig, går till bussen 07.01

Tänder en cigg när min klocka står på 07.06,
bussen kommer 07.13

Sätter mig på bussen, åker in till stan,
går av bussen, tar en cigg,
går på nästa buss, åker till skolan,
tar en till cigg... och går in på lektion.

Första lektion: Teater
Denna lektion har vi Juha och vi sysslar med enmansteater.
Jag är lite slö, men efter uppvärmningen och efter att jag
skakat av alla "trötta tankar" så är jag taggad och kör järnet.

Det kändes bra denna lektion.
Det gick bra.
Och jag kom relativt långt med mina scener.

Sedan har vi en rast, då jag och Cajsa först går till Jula.
Jag köper mig körsbärstomater, hårnålar, body butter.. och tekakor!

Andra lektion: Idrott; Bad
Jag och Cajsa promenerar bort till badhuset.
Cajsa är inte med på badet, men jag går in, byter om
och går in till badet och så kör vi igång.
Först hade vi lite uppvärmning,
sedan simmade vi längder i 20 minuter.
Jag hann med 24 längder denna gång.
jämfört med förra 20 längder! :) Bra Becca!

Tredje lektion: Teater
Denna gång med Lena, och barnteater.
Vi fortsatte skriva på manuset, och ändrade lite saker.
och var glada eftersom att vi hann klart med manuset på
denna lektionen!
Sedan gick vi ner i bunkern och hjälpte till de andra i gruppen
med att sy lite kläder. Vi har riktigt fina kläder!
Och jag hjälpte Emelie att sy in hennes klänning,
med tanke på att den var lite, väldigt mycket för stor! :)

Sista lektionen: Induviduellt val; Modern idéhistoria
Med Ylva. Fortsatte att prata om sex och moral.
Mycket intressant! :)

Kvart i tre var jag dock tvungen att gå iväg från lektionen,
för att hinna med min buss.. jag skulle till BUP
och få lite information om den diagnos som jag har fått: Autistiskt syndrom.

Jag fick reda på vad jag har för starka sidor:
Jobba i par
Se detaljer
Umgås med äldre
Umgås med yngre
Skriva och läsa
Ta in kort information

Jag fick reda på vad jag har för svaga sidor:
Vara i stora grupper
Umgås med jämnåriga
Ta in muntlig information
Kommunicera muntligt
Ta in mycket information
Planera
Se helhet
Se konsekvenser

Jag fick även reda på situationer som kan göra mig stressad:
Grupper
Att bli kränkt
Muntlig information
Jämnåriga
Förändringar
Ostrukturerat
m.m.

Rätt härligt och få lite mer konkret information på vad man är bra,
och vad man är mindre bra på.
Autistiskt syndrom.

Sedan åkte jag hem.
Jag tror att jag somnade.

Och 21:00, höjdpunkten på hela veckan!
House! :)

Sedan läggdags.
Kunde inte sova,
som vanligt..
men jag försökte bita ihop.. eller rättare sagt; slappna av.
28 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Måndagen den 23 Mars 2009

Vaknar upp av alarmet på min mobil 05.50, för att vara exakt.
Jag är trött.
Snoozar i tjugo minuter, men inser att jag måste upp.
Hinner inte göra mannagrynsgröt, som jag alltid annars gör.
Jag är trött.
Stoppar i mig två mackor.
Tar min medicin, ett glas juice.
Sminkar mig och gör i ordning mig.

"Hej då Bea!" (Beatrice "Bea", är min lillasyster, 11 år gammal)
Jag går ut och börjar gå mot bussen.
Klockan på min mobil visar 07.01, den går två minuter före.
Bussen går 07.10
Min klocka visar 07.06, alltså egentligen 07.04, då jag tänder min cigg.
Det tar alltid 6 minuter för mig att röka upp en cigg.
Det är prince röda, långa.
Jag kommer fram till busshållsplatsen och bussen står redan där.
Sjukt bra tajmat!

Jag anländer till Stan (Lidköping) 07.28, enligt min klocka
Jag bor utanför stan, pluggar i Skara.
Bussen mot Skara går 07.35
Jag tar en cigg när jag gått av bussen.
Går till busshållsplatsen.
Min vän Julia, som går en klass under mig (Jag går Estetiska programmet, inr. teater), var där och vi delade det som var kvar av ciggen.
Bussen kom och vi klev på.

Jag anländer till skolan i Skara (Katedralskolan) 08.08
Jag börjar egentligen 08.00, men jag har dumma bussar..
Tar ytterliggare en cigg på väg från hållplatsen till skolan.
Fimpar ciggen.
Går in i skolan
Går ner till mitt skåp,
lämnar mina saker och går upp till min lektion.

Modern Idéhistoria (Induviduellt val)

rast

går ut och tar en cigg

sedan har vi Teater.

Där utvärderar vi helgen lite.
Vi har varit i Göteborg på TUR-mässan som levande statyer.
Extremt roligt.
Jag var en grön fiskare.

Klockan 11.00 slutar lektionen
Dock drar vi över lite, för jag och två till skriver på manuset som vi ska ha till våran barnteater som vi har premiär på i Maj.

Vi går och äter Lunch.
Sojakorvsgryta och ris. (Jag är veg.)

11:41, enligt min klocka
så är jag på väg ut till min buss.
Jag tar en cigg.
Dags att åka till Lidköping igen.
Träffar på Isac. Följer med honom hem en stund.
Så vi går av vid Skara busstation och går hem till honom.
Tar en till cigg på vägen.

Väl hemma hos honom spelar vi lite kort.
Sedan går vi tillbaka till busstationen, tar en cigg.. köper cigg
Sedan bussen mot Lidköping.

Väl i Lidköping, tar jag en cigg..
går lite på stan.
Tar en cigg till.
Börjar gå mot RC (Rådgivningcentrat) för att ta drogtest.
Jag ska göra det två gånger i veckan 9 veckor framöver.
På väg dit tar jag en cigg. och är där ca. 13.57, enligt min klocka.

Väntar ett tag. Tar drogtestet.
Det visar negativt.

Går ut.
Pappa hämtar mig.
Vi åker till vårdcentralen.
Där ska jag ta blodprov.

Det tar ca. en halvtimme inkl. väntetid.
15.00 lämnar jag vårdcentralen och börjar vandra in mot stan.
Tar två cigg på vägen

Hinner inte med 15.20 bussen, får vänta på 16.20.
Går in till Sockerbruket,
tar en kopp kaffe.
Byter några ord med Robert och Robert.
15.50 går jag ut igen.
Tar en cigg.

Träffar Victor
Han har blivit skallad.
Vi kedjeröker..
Tar en sista cigg innan jag går på bussen.

Äntligen på väg hemmåt.

Kommer hem.

Spelar piano ett tag.
Äter kvällsfika.
Tar hand om Otilia (min 11 månader gamla lillasyster)
Ja, och här är vi nu ungefär..

En lång, men lärorik dag.

Vi får se vad som inträffar imorgon.

Dagens ord: Paradoxal
23 Mars 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Rebecca Broberg                                             Skaffa en gratis hemsida