Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


ETT ÅR!

Tänk att lillan är ett år…

Jag vill passa på att tacka alla som var med och firade vår lilla tjej på hennes stora dag. Vi firade i dagarna tre, ska det vara så ska det…

Det kändes magiskt på något sätt, min bebis är ingen bebis längre hon är nu ett litet barn. Ett barn med egen vilja, hon har liksom fått en egen personlighet.

Tack för alla de fina presenterna.
Favoriten är fortfarande tuppen som hon fick av morbror, den skuttar och kacklar när man trycker den på ena vingen. Jag funderar på att ta bort batterierna men det känns så taskigt när hon blir så glad av att höra tuppsången…
Vi får istället önska oss fler batterier av morbror i julklapp.

Tack för all den goda maten som vi fick. Hoppas att du mormor kunde njuta av den stora salladen som glömdes bort i flera dagar.

Tack till Ellas farmor och farfar som åkte från Östersund för att var med.

Tack för fotografering, pappa och Pia.

(Mamma, Ella äskar sin lilla kloss bok, i ordets rätta bemärkelse hon älskar att tugga på den)Kram
/ Ullis
1 November 2007  | Länk | dag 189-211 | 1 kommentar
Hej hej!

Jag har absolut ingenting att skylla på denna gång. Tid har jag haft, saker att skriva om finns det alltid. Ja, vad ska jag säga det har bara inte blivit av.

(Tack mamma för inlägg i gästboken, det är klart att du lär dig, men man måste öva.)

Ella fyller snart 1 år! Hur är det möjligt, det var ju igår vi var på BB och hon kom till oss, i alla fall så känns det så.
Nu sover hon middag efter en lång lekstund på morgonen. Om Ella själv får välja leksak blir det min gamla bebis docka som jag hade när jag var liten. Hon skiner som en sol när hon får syn på den. Hon har fått bilar också men dem visar hon inget större intresse för. Varför är det så?

Vill tacka mina trogna läsare som fortfarande hälsar på i min blogg trots att inläggen från min sida lyser med sin frånvaro. Jag lovar inte att bättra mig men fortsätt gärna att titta in för vem vet jag kanske är tillbaka snabbare än man tror…

/Ullis
10 Oktober 2007  | Länk | dag 129-189 | 3 kommentarer
I am back! (I alla fall för stunden)

70 dagar senare...

14 steg = 53 steg

Tidigare har jag gått från entrédörren till balkongdörren utan att tänka efter, tidigare var dessa 14 steg några man bara tog för att ta sig från punkt A till B alltså inte så mycket att fundera över. Idag är det helt annorlunda, idag är dessa 14 steg inte 14 längre, nu vill Ella gå själv, eller så gott hon kan, man måste hjälpa till och hålla i hennes händer. Med hennes små kliv är det numera 53 steg som gäller, och inte nog med det, när man har nått målet det vill säga balkongdörren då ska man vända och gå alla 53 stegen tillbaka till entrédörren.
Efter att ha gått fram och tillbaka ett flertal gånger med böjd rygg känns det i hela kroppen och man försöker hitta på andra saker som kan vara roligt för Ella att göra men ack så fel man kan ha, får man inte gå dessa 53 steg fram och tillbaka så är det bara att sätta sig ner och gallskrika tills man får sin vilja igenom…

Är det nu de börjar på riktigt?

Sommaren har annars varit jättebra men den kommer jag inte att skriva något om. De flesta av er vet ju redan vad jag har gjort så varför upprepa det.


11 Augusti 2007  | Länk | dag 60-129 | 2 kommentarer
Hoppsan, dagarna bara springer iväg …

Elva dagar senare och jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår, men jag ska försöka göra en snabb redogörelse för er.
Förra veckan hade jag besök av Gävlebor det vill säga Jessan och den tre månader gamla Ludde. Vi spenderade en dag i Stockholm, vi träffade gamla vänner sedan Åre tiden. Det är så härligt att se att alla mår bra och hur livssituationerna förändras allt efter hur tiden går.

Resten av veckan hände det inte så mycket, men ändå han vi inte med någon barnvagnspromenad, det har tyvärr blivit dåligt med den biten på sista tiden. Att vara föräldraledig innebär i mitt fall att man har så fullt upp att tiden inte ens räcker till att träffa andra mammor som också är hemma för en promenad. Tro mig vi har försökt fått till en promenad i två veckor nu men utan resultat, det är alltid något annat som händer. Det är ju så tråkigt att gå själv.

Fredagskväll bestämde vi oss för att ta en tur hem till mamma i Frövi så vi packade och åkte på lördagsmorgonen, spontant kan man säga att det blev. Det var den årliga Frövidagen i lördags och för er som vill veta mer om den kan läsa på min kusins sida hon förklarar vad det innebär, och för er som känner Lars och har varit på Kärlarnedagen kan känna igen sig för det är samma sak enligt Lars.

Nu är vi hemma igen och detta var en kortfattad version måste jag säga, för vi har ju hunnit med att sjunga till spelet Singstar hos Ida och grillat kalkon hos pappa och kollat när Sah har fiskat och mycket mycket mera.
Det har varit en händelserik helg.

Nu skriker Ella, måste springa….
4 Juni 2007  | Länk | dag 50-60 | 1 kommentar
Dagsutflykt

Idag har vi varit i Uppsala, trevligt värre. Mamma, mormor, jag och Ella gick på stan i några timmar. Det är Linné firande i Uppsala så det var massor av blommor och planteringar i hela city, riktigt fint faktiskt. Vi satte oss på en bänk vid Fyrisån medan vi väntade på att Lars skulle sluta jobba så att han kunde åka med oss hem. Mamma passade på att skriva några kort och mormor njöt av att få vila promenadfötterna lite.

På vägen hem tog vi svängen förbi babyland och köpte en ny bilstol till Ella. Därefter blev det plantor för hela slanten på Plantagen. En blåbärsbuske, björnbär, jordgubbar och lite annat smått och gott.

Ikväll har vi ätit upp älgsteken som vi tidigare fått av svärföräldrarna och till den en mumsig potatissallad och grönpepparsås, mycket gott. Till efterätt blev det Idas rabarberpaj med grädde. Jag är nu mätt så det räcker.

Imorgon ska vi plantera det ska bli skoj!

Dessutom har vi födelsedagsfirande, Det är Lars 31:a födesledag...
Natti natti

24 Maj 2007  | Länk | dag 49 | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Ulrika Karlsson                                             Skaffa en gratis hemsida