EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Tack för mig

Torsdagen den 19e september fick jag gå in i den eviga vilan. Morgonen började med lek och skutt, men under dagen fick jag problem och åkte in till sista besöket. Fick en spruta och somnade in i Mattes famn. Nu pinkar jag in mitt revir i hundhimlen. Tack för allt.
23 September 2019  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
2019-01-25

Hallå i stugorna!!


Still going strong, börjar närma mig 12 nu, men känns som 2. Stumpan gjorde sitt första skarpa eftersök som 9 åring på rådjur och klarade det galant enligt mattarna. En hundnos är inte att förakta. Livet på landet rullar på och mattarna har utökat flocken med ett par tusen individer, bin kallas de visst. Sticks gör det har jag hört, men det är inget jag vet så mycket om, då jag inte blivit drabbad. Vaktlar har också smitit in på gården, små larviga ägg som är mer värdefulla än de som hönsen levererar, världen är bak och fram riktigt, tror jag. Städade hundkojan häromdagen och hittade mina gamla rosetter från mina dagar i landets utställningsringar. Roligast rosetten är nog den jag fick som BIM och mötte en annan kille !!! Jag såg feminin ut redan då, blev inte bättre ett par år senare när en stor uppfödare från Norge tyckte jag var en väldigt fin tik, som mattarna hade. Denne såg lite dum ut när det framgick att jag var av motsatt kön. Nu för tiden får jag dock kalla mig hen, eftersom jag hade problem med prostatan vid nio års ålder. Inte kul, men jag blev ju friskare, och det är ju huvudsaken, eller hur?! Nu ska jag ut i snön och lattja, ha´de, hälsningar från Scrat och stumpan och mattarna.
25 Januari 2019  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
Nästan ett år sedan...

Nu är det snart ett år sedan jag skrev, men jag gör det i alla fall. Har nu inte varit hos farbror doktorn på över ett halvår.... Nytt rekord nästan. Känner mig pigg för min ålder och jag är övertygad om at det är den friska lantluften som gör det. Stumpan håller mig i form, även om jag tycker att det är tvärt om. Livet lufsar vidare för oss, och vi har idag hälsan , och det känns ju bra, men,,, man blir ju lite orolig, mattarna har sett till att gården omringas av nötkreatur, och vem har inte hört talas om galna kosjukan...ja, förstå hur en annan känner sig, omringad av dessa varelser. De luktar annorlunda, de låter, de rymmer...som tur är har de inte hälsat på mig, än....skulle inte uppskatta att få påhälsning av dem, skulle nog krypa ur skinnet då. Det hade inte varit en vacker syn, tro mig.
Stumpan har haft sorg, med större delen av eurasievärlden, då hennes fästman, ja, de var kära, det syntes, för ett lite tag sedan vandrade vidare. Vila i frid, finast, fina Rozzi från Lejonbols kaffekull. Det var en stilig herre det, inte som jag precis, för jag är ... jag. Sen får man tolka det som man vill, allt sitter visst i betraktarens öga.
Nu ser vi fram mot mörkare tider och MASSOR med snö....som vi bara ÄLSKAR !!!!!!
Skulle vilja se en eurasier som inte diggar snö....finns det?!
Ha´´de´gott så hörs och störs vi, med hälsning från Scrat mee Mattar och stumpan
27 Oktober 2017  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
Tiden går

Oj, oj, o, nu är det tre år sedan jag visade mig på denna blogg och klandrar inte mina fans o den inte är någon kvar som läser detta längre. Jo, jag lever, men har haft mina resor till och från veterinärerna i uppland. Man har ju blivit till åren, och vill det sig väl så firar jag 10 år i mars -17. Jag vill idag kalla mig hen, då jag var tvungen att utsättas för ett smärre ingrepp i de bakre regionerna för en tid sedan, och det vore mer politiskt korrekt att göra det. Hane är man bara i mina ögon om man har allt i behåll, och det har inte jag idag. Förhoppningsvis slipper jag uppsöka vård inför Stumpans nästa löp. Jag har senaste två löpen blivit väldigt sjuk i förstorad prostata, och vill helst slippa det framöver. Annars då, jo, stumpan fick sin släng av sleven för ett år sedan i form av sköldskörtel fe, så klippkort hos veterinärerna skulle sitta fint nu, Finns högkostnadsskydd för oss fyrfotingar tro...? Livet på landet gör mig och min flock gott och vi frodas, mest i färdriktningen dock. I händelse av att du skull ha råkat läst detta, sätt en signatur vet jag, så jag vet när det är dx att lägga ner verksamheten!
Ha de´hälsingar från Scrat med Mattarna och lilla stumpan också.
26 November 2016  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
Hösten är här...

....Och det betyder att vintern nalkas. Ingen blir ledsen för det, inte på det här bygget iallafall. Nu har klöv-viltet slutat att bröla ut sin brunst över nejden...tack och lov, det är inte någon skön-sång precis. Käkat rådjur har vi också hunnit med nu, det var gott, synd bara att kattjäklarna också tyckte det, för då fick vi snällt dela med oss till dom...kanin har vi också fått förtära då lill-husse råkade ta en kanin av daga för ett par veckor sedan. En olycka händer så lätt, men oss gjorde det inget, vi fick oss ett skrovmål. NBJ som gör badrum på 10 dar är en sanning med modifiktion, hos oss blev det 10 veckor....och inte dagar, mattarna var nog så roade av det. Braskaminen vart klar med allt ifrån bygglov till godkännande på några veckor. vilken skilnad det kan vara. Fast, vad bryr väl jag mig om det, jag berörs ju inte av varken badrum eller braskamin, jag har ju min hundgård och päls på kroppen. Snart är det stora Sthlm, och vi ska inte vara med...matte jobbar och matte har ingen lust. Fast matte smiter nog iväg för att glutta lite iallafall vid tillfälle. Livet ramlar på och jag känner mig bara yngre och yngre. fast jag närmar mig veteranålder med stormsteg. Lillan däremot har varit en riktig tjurkärring att tag, fast hon är yngre än mig. Inget nytt under solen annars, inget särskilt att rapportera om, så jag får återkoppla när det hänt något att berätta. Ha de, så hörs vi. Hälsningar Scrat & Orava med mattarna.
15 November 2013  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida