Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Debatt > Barn & föräldrar Moderator | Sök | Nytt inlägg
Inlägg Skribent
Att skaffa barn när man är 18 år!
Jag tycker att man inte ska skaffa barn när man är 18 år för man är barn själv då, innan man skaffar barn så tycker jag att man kan skaffa sig ett jobb så att man kan betala hyra.

Ungdomar blir med barn så tidigt i dag, dom vet inte hur jobbigt det är att ta hand om ett litet barn. Dom kan jobba på dagis ett år så vill dom nog inte ha barn efter åt, jag vet själv för jag har jobbat på olika dagis och fick byta blöjor på 20 ungar.
Tjejer klär sig så utmanande i dag, tröjor som visar halva magen och kjolen som man ser hela baken på dom.
Och dom kan inte sminka sig iheller, många av dom.
1 Sep, 2009

användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!

Nu tycker jag att du, Therese, är väldigt fördomsfull och trångsynt!!

Man kan inte dra alla över en kam så som du gör, en del kvinnor mognar vid unga år en del mognar aldrig, så att åldersbestämma när man är redo för att bli mamma tycker jag är både kränkande och ovettigt!

Sen fattar jag inte vad utmanande kläder har med saken att göra, man för väl klä sig som man vill!
1 Sep, 2009

användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
Ursäkta? för det förstra har du inte ens en profil bild så du verkar knappast va en snygging heller...Att dömma av vad du skriver verkar du snarare som en kvinna som varit utstött av alla snygga tjejerna i skolan när du va yngre- (Fördommar va?)
Dessutom blir jag stört på hur du kan säga sånt? Jag råkar vara 18 och har en son på 6 månader. känner mig lite lätt påhoppad faktiskt. Jag klarar mig fint.. Dessutom så växer man med rollen. Jag är en bra mamma och har det underbart med min son..


Döm inte utan att veta...


Du verkar mest som en svarsjuk liten fet fjolla om du frågar mig...Omoget vah?
1 Sep, 2009

Martina
Dampha Engberg
29 år
hemsida >>
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
Jag tycker att man ska skaffa barn när man känner sig mogen för det!
Kan ju vara bra att ha en inkomst också såklart så att man kan försörja det.
inte för att jag har några erfarenheter eller så.. men det är i alla fall min åsikt!
1 Sep, 2009

ellie
-----
27 år
hemsida >>
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
Age is nothing but a number.... Det finns knäppmorsor i de flesta åldrar. Jag tycker att det är bättre att skaffa barn när man är atron år, pigg och frisk än att vänta tills man är 35-40. Man har inte direkt samma fysik då och det tär enormt på kroppen att gå igenom en graviditet och förlossning. Alla jag känner som har varit äldre när de skaffat barn har fått problem i samband m gravidtet o förlossning typ havandeskapsförgiftning, akutsnitt, högt blodtryck osv. Och sen när bebisen kommer krävs det ju en jävla bra fysik! Man vet ju själv hur pigg man va när man va arton och kunde festa en hel vekca i sträck utan att bli trött. Nu är jag 26 och känner mig som värsta gamlingen med käpp jämfört med då.
Men alla vet vad som passar de själva bäst, det finns för och nackdelar med allt. Men faktum är att kroppen är bättre lämpad för "förökning" när man är yngre.
1 Sep, 2009

Liza
Hayati
37 år
hemsida >>
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
Marina: du har rätt jag har inga barn, men att jobba med barn är en rätt bra träning innan man själv skaffar barn.
Visst där är många som är unga mammor som blir vuxna fort.
Förlåt om ni tog illa vid er, det var inte menigen att ni skulle ta illa vid er.
1 Sep, 2009

användarens nogghemsida raderad
(Gäst)
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
Hej igen... apropå "att jobba med barn ger erfarenhet": är själv förskollärare och har arbetat med ett-tvååringar innan jag själv fick barn. Och visst, man lär sig hur ett barn fungerar när man jobbar med barn, deras behov. Men en sak kan man aldrig veta förrän man själv fått barn och det är hur det är att vara MAMMA! (och pappa med för den delen). Ingen som har barn kan ens föreställa sig hur det känns att bära, föda och nära sitt eget späddbarn. Oron, den skrämmande (i början) stora kärleken, känslan, undran....allt. Och detta lilla liv.
Barnen på jobbet är inte ens egna ungar. Visst har man känslor för dem, men de är inte i närheten av känslorna för sitt eget barn. Som ngn sa, när man slutar jobbet går man hem från dem, ens eget barn bär man ALLTID med sig. Kram
2 Sep, 2009

Liza
Hayati
37 år
hemsida >>
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
När jag var 26år hade jag fött 5 barn var av det första när jag var 19år. Sedan fick jag en sladdis när jag var 32år. STOOOR skillnad! När jag var 32 så var jag konstant trött. men med de första så kunde jag vara vaken dygnet runt.
Tyvärr så sprack förhållandet med mannen som är far till de 5 första.
Har alltid haft jobb och kunnat försörja mig & barnen.
Nu är jag omgift med en underbar man som är far till sladdisen. Alla mina barn (utom yngsta såklart) klarar sig fint själva med egna jobb och familjer. Är stolt mormor till 2 flickor & snart mormor igen.
Att bli en ung mamma är inget negativt! Tvärt om så tror jag att man blir en riktig supermamma. Man orkar mer, ställer mera krav på barnen och ger inte efter lika lätt som en äldre mamma gör. Detta enligt egna erfarenheter.
Så, alla unga mammor (& pappor så klart) Grattis till er och ha ett underbart liv med era barn! Kram
2 Sep, 2009

Lillan Majja
Österberg
57 år
hemsida >>
VIKTIGT! Att skaffa barn när man är 18 år!
Angående det första inlägget.
Jag blir faktiskt riktigt irriterad när jag läser sådant! Det avgör man väl själv om man blir med barn eller inte, eller om man skall behålla det eller inte! Och alla andra runt omkring har absolut ingenting att säga om det!

Jag var 18 år när jag blev med barn, jag gick i skolan samtidigt och tog studenten när alexandra var 1 månad gammal. Jag tror det helt beror på vilken person man är. En 25 åring kan mycket väl mycket sämre mamma än vad en 18 åring!
Att klä sig utmanande?!! Ursäkta men vad menar du?! Det är väl inte bara unga som gör det? Och dessutom så är det långt ifrån alla tjejer som klär sig utmanande..

Nu tycker jag att du skall förklara hur du menar.
2 Sep, 2009

Johanna
Jansson
30 år
hemsida >>
ang: Att skaffa barn när man är 18 år!
Glömde skriva.!
Jag håller helt med Lisa, det är skillnad att jobba med barn och att ha ett eget.!
Jag har jobbat lite på ett dagis, och man har inte på långa vägar den bidnignen mellan dagis barn som man har med sitt egna!

2 Sep, 2009

Johanna
Jansson
30 år
hemsida >>

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Johanna Jansson                                             Skaffa en gratis hemsida