Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Debatt > Katt Moderator | Sök | Nytt inlägg
Inlägg Skribent
Berättelse om Vildes urinstopp, penisamputation.
Hej,
Skriver detta inlägg då jag tänker att det kan hjälpa andra om de får liknande symptom med sin katt.

Allt började i vintras förra året. Jag kom hem från jobbet och upptäckte att katten Vilde hade börjat slicka sig frenetiskt där nere. Samt att han satte sig i precis hela lägenheten och försökte kissa, men det droppade bara lite. Han skrek bokstavligen talat och den andra katten Ludde som jag har försökte bita honom, och då insåg jag att Vilde inte alls mådde bra.

Ringer vid ca kl 17 distriktsveterinärerna i Norrköping och får komma dit jourtid på onsdagkvällen. De ser direkt att Vildes blåsa är förstorad, och bestämmer då att söva honom för att gå in och tömma blåsan. Det visar sig att det är stenar/grus i urinet. De tar tester på urinet och meddelar dagen efter att det är struvitkristaller. Jag köper specialmat och Vilde verkar må bättre under torsdagen. Dagen går och på kvällen ringer jag och rådfrågar då Vilde har svårigheter att kissa igen. De säger att om det kommer lite så kanske det inte är helt stopp, och jag kan vänta till morgondagen.

På fredagsmorgonen ringer jag distriktsveterinärerna igen, då Vilde har börjat sätta sig igen överallt och försöka kissa i lägenheten, och han skriker när jag känner på blåsan (som är stor) dvs att han ändå inte kunnat få ut urinen. Distriktsveterinärerna hänvisar att jag ringer till djursjukhuset i Linköping, där det även finns möjlighet att Vilde kan ligga inlagd. Jag försöker nå djursjukhuset men deras växel ligger nere. Veterinären på distriktsveterinärerna gör då det underbara att hon ringer själv dit då hon har annat telefonnummer, och bokar tid och lämnar över journalen. Jag får tid med Vilde en timme senare, kl 11 på fredagen.

Jag åker dit med Vilde och veterinären klämmer och känner och ser att det är ett halv urinstopp. Vilde blir inlagd. Sammanlagt 6 dagar pch d0 över bland annat helg är han på djursjukhuset. Tack och lov för hans försäkring! Han får en kateter inopererad och då kommer det urin meddelar de, när de sedan tar ut katetern under lördagskvällen blir det stopp igen. En veterinär ringer mig under söndagen och pratar kring hur det ligger till, och att Vilde är en perfekt kandidat för en penisamputation, då stoppet sitter fram i penisen. Beslutar att de utför denna operation.

På onsdagskvällen veckan efter hämtar jag hem min lilla orange snuttekatt! Därefter följer en ca 3 månaders låång läkningstid och trattid för Vilde. Han får bo i sovrummet, då andra katten Ludde tycker att han ser konstig ut med tratten, samt att Ludde kan komma åt och slicka hans sår.

Ca 4 månader efter operationen uppstår att Vilde har svårigheter att kissa igen, det kommer dock lite varje gång. Jag ringer djursjukhuset i linköping som hänvisar till Norrköping istället. De skickar över journal och får komma dit fredag eftermiddag med Vilde. Blåsan är tömd, så de kan inte ta urinprov, men veterinären tycker allt ser bra ut och får hämta ut Loxicom på recept som vilde får i 7 dagar. Nu är Vilde tillbaka till sitt gamla jag igen, troligtvis enbart inflammation. Återkommer besvären ska urinprov tas. Förhoppningsvis har dock urinbesvären slutat. Vilde har även precis fått börja med en kurs med kosttillskottet Cystease. Detta har jag beställt på egen hand, och ska underlätta återkommande urinbesvär. Har löst att det har hjälp många katter med återkommande urinbesvär. Fortsättning följer förhoppningsvis inte.... :)

Sammanfattningvis:
-fri tillgång till enbart torrfoder kan vara förödande. Samt köpa hellre dyrare foder från veterinär, eller som innehåller högt köttinnehåll.
-håll koll på speciellt kastrerade hankatter vikt. Vilde var inte stor, men lite mer än normalvikt.
-försäkra katten! Vilde är ingen raskatt, men detta kan hända ändå, och han är precis lika värd som om jag hade haft en raskatt!
-lägg in katten på djursjukhus så fort som möjligt, då kan de verkligen se om urinstoppet kommer tillbaka!
-är operation sista utvägen, gör en penisamputation på katten, det räddade Vildes liv!!!
-kosttillskott innehållande glukosamiter verkar vara underverk för iallafall min katt!
17 April, 2017

Linda
Joelsson
29 år
hemsida >>

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Linda Joelsson                                             Skaffa en gratis hemsida