Stenprinsessan 8-11
Startsidan Blogg Debatt Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Maria
Schyman

57 år och kvinna
Munkedal,
Västra Götalands län
klockan
dagens onödiga vetande
Grodor stänger ögonen när de sväljer.
antal besökare

Hej!

Välkommen in i Raggarfruns värld!

Maria Schyman

UA-11446470-3
senaste blogginlägget
Error på blog.se

....så då får jag väl blogga här istället då. Kul med omväxling faktiskt.

Och här är dagsläget för poolbygget. Djöövlarr vad bra det blir! Jag är så stolt över min raggare! Han kan ju ALLT!!!! Igår fick han ju proffshjälp av svärsonen, men idag har han byggt själv!

Imorgon fortsätter han, och ska förhoppningsvis få golvet klart. Staketet runt soldäcket tar vi lite senare, för vi är inte riktigt överens om hur vi vill ha det. Inte riktigt alls överens faktiskt! Jag vill ha så lite som möjligt som skymmer, medan raggarn vill ha ett mer täckande skydd. Han vill väl ligga där naken och sola utan att varenda kärring i Munkedal med omnejd står utanför tomten och dreglar.

Sedan packar vi Cadillacen och drar till Stockholm för några dagar. Vi ska cruisa runt i stan på lördag tillsammans med Nettan och Kaj och några tusen raggare till. Det blir nog en upplevelse kan jag tänka mig.

Det kommer nog att bli lite uppståndelse med fyllebilen parkerad utanför slottet nästa vecka också...hahaha. Raggarn måste ju ha bilen till jobbet och vi åker ju inte hem och byter bil innan han börjar jobba. Jag kan se Silvias min framför mig när hon glider in på slottsbacken i sin Mersa på måndag morgon...hahaha. Eller...det kan jag ju inte alls det! Silvia kan ju inte göra några miner längre. Hela hennes ansikte är ju stelopererat. Djöövlarr hur hon ser ut nu för tiden!!! Nåja...men kungen kanske lyfter på ett ögonbryn i alla fall. Och turisterna.....hahaha. Det ha nog aldrig stått en sån bil där tidigare! Den kommer nog att hamna i många japanska fotoalbum efter den veckan. Vår fina gröna fyllebil!

Och nu lite nyheter:

Miriam Landau tvingades sopa gatorna i ett ungerskt ghetto och placerades sedan koncentrationslägret Auschwitz. Hon överlevde, men blev svårt sjuk och sängliggande i flera år. Så småningom gifte hon sig och hon och hennes make kunde resa till Sverige på 1950-talet. Men hon var för sjuk för att arbeta och har levt på en pension som Försäkringskassan delade ut.

- Det skulle vi aldrig tillåtit idag, säger Försäkringskassans chef Adriana Lender. Nu bryr vi oss inte om vad hon inte kan, utan vad hon kan istället.

För några år sedan fick Miriam Landau ett skadestånd på 80 000 från tyska staten, för de lidande hon tvingats utstå under andra världskriget. Men Tyskland valde att kalla skadeståndet för pension. Försäkringskassan tog därför 42 942 kronor av "pensionen" och sänkte Landaus svenska pension till 5800 kronor.
- Vi tog bara det som var vårt, hon fick ju en pension för sitt flitiga arbete i ghettot. Tyvärr förlorade vi i Regeringsrätten, men fallet har inspirerat oss att ta nya tag. 

- Jag och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström har varit på studieresa i Auschwitz och förvånades över att så många så kallade sjuka individer faktiskt klarade av att arbeta så hårt. Både fysiskt, med vägbyggen, och på annat sätt med medicinska experiment.

- På fotona från den tiden ser man utmärglade människor som ler in i kameran och ser ut att trivas och ha det bra.

Hillevi Engström fyller i:

- Med FAS 3 har vi bara kommit en liten bit in i den nya blomstrande ekonomin. Nyföretagandet är inne i en renässans. Det är oerhört glädjande att se så många småföretag som verkligen vågar.

- De anställer svårt cancersjuka läkare som bara orkar jobba 25% på sjukhuset, men med FAS 3 får de vara hela dagarna på jobbet och virka blommor. Vi har satt de inbillningssjuka i arbete, i heltidsjobb./ Svenskbladet.se

************

 Enligt en ny amerikansk studie om fruktos är det rent livsfarligt att äta frukt, det sätter sig direkt på magen och bidrar på så vis till bukfetma och insulinresistans.

Som bevis på detta pekar de på ett fall med en gammal skröplig kvinna som vägde 124 kilo och under flera år behandlats för diabetes och högt blodtryck. Hon lade om sina kostvanor och slutade äta de två bananer som hon brukade äta dagligen, en på förmiddagen oh en på eftermiddagen. Hon skippade även att dricka de två koppar kaffe med sex sockerbitar och de två wienerbröd hon brukade ha till bananerna. Utan vidare ändringar i kost eller livsstil gick hon ned 12 kilo på ett år, och det följande året ca 18 kilo, sammanlagt en minskning på 30 kilo, allt tack vare att hon uteslöt bananerna ur sin kost.

 Nyheten har fått stort gehör och på måndagsmorgonen var det många oroliga föräldrar som krävde att skolor och dagis genast tog bort frukt ur sina mellanmål och luncher. En av de många oroliga föräldrarna är småbarnsmamman Jenny Asplund;
- Ja naturligtvis blir man ju orolig och upprörd, allt man läser i nyheterna, och speciellt på Internet är ju sant.

Joråsatt...så är det!

 

 

3 Augusti 2011  | Länk | dagbok | 1 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Maria Schyman                                             Skaffa en gratis hemsida