En vass Hantverksida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Jerker
Nordh

44 år och man
Varberg,
Hallands län
klockan
antal besökare

Detta är en sida för mig, mina kunder och mina knivar!

Jag säljer knivar som jag själv tillverkar. Jag använder inga maskiner i mitt arbete utan endast handkraft. Jag säljer inga smyckesknivar utan endast bruksknivar då jag anser att marknaden är mättad på smyckesknivar som kostar skjortan. Mina knivar skall användas i vardagen. Jakt, fiske och annat.

När ni vill köpa en kniv:
Jag kan inte göra en kniv två gånger utan jag vill gärna ha förslag på en kniv... jag menar inte att ni som kunder skall behöva vara designers och tänka ut hur er kniv skall se ut utan det räcker bara för er att säga vad ni skall använda den till och vad för trämaterial och blad ni vill ha mm... sen gör jag den efter ert önskemål. Vill ni ha en kniv på ett särskilt sätt är jag öppen för förslag.

Tiden det tar att göra en kniv färdig är ca 3 veckor.
Jag ger ett kostnadsförslag sedan får DU som kund ta ställning till det pris jag sätter.

Jag använder inga stabiliserade träslag utan endast svenska traditionellt trä som finns i vår svenska skog och omgivningar.

Trä som ligger på tork i min verkstad är:
Ene, gullregn, björkvril, äpple, syrén, plommon, körsbär, granrot mm.

Knivblad är en sak för sig själv då bladet skall ha den funktion som den skall användas till. Man kan säkert använda en slöjdkniv till att flå en älg med, men resultatet blir inte detsamma än om man använder en bra utformad kniv med ett flåblad på.

Slidan är också ett annat kapitel då det finns en mängd olika knivslidor man kan välja mellan. Min favorit skall vara gjord av rårandsläder och trä. Det är roligare att göra.

Jag hoppas att det finns någon som vill köpa mina knivar!


nya foton

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Jerker Nordh                                             Skaffa en gratis hemsida