Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

58 år och man
Höör,
Skåne län
nya foton

Nu JÄ-AR!
antal besökare

Välkommen till Stenskogens hemsida!
Vad hittar Du här?
BLOGG - Spridda tankar ur mitt huvud, en och annan reflektion - lagom förvirrat!
FOTOALBUM - Sånt som säljes och lite fotboll, några hundar, NOSTALGI -åtminstone macken jag växt upp på o lita ti - TA EN TITT!
STENSKOGEN - GULF, Veteraner, Säljes, SLÄKTFORSKNING, SKUTTÅR och Bevingat/Tänkvärt - Välkommen!
OM MIG - får andra skriva! Men kolla LÄNKARNA, bl a MYCKET GOD MAT!      

senaste blogginlägget
eller inte!

Försöker undvika en smak av bitter eller en känsla på snudd av förakt, men det är svårt. Barnen har växt upp och nästa generation är på G, det är inte bara med glädje. Givet när jag ser barnen är det bara glädje men när jag vidgar blicken något så kommer frågan "Vad är det barnen växer upp till?"

Jag ska i vanlig ordning orera men för det ska Du som läser och jag försöka hitta en gemensam utgångspunkt. Barnfostran. Ska absolut inte lägga mig i även om jag har en del att säga om denna fas i livet, utan jag ska ta en enkel sak som jag sedan tar med mig i nästa stycke. Hur gör barn? Som jag säger eller som jag gör? De apar oftast efter och det är ju inte så konstigt, man hamnar ju lätt i svåra disskusioner om man säger hela tiden, "jag får, men inte du". Innan Du nu tror att barnen gör allt som jag gör, absolut inte, det finns stenhårda, icke ifrågasättbara situationer som skiljer mig som vuxen från barnen och vice versa, finnesen där är att barnen måste känna fördelar att de är just barn, tramsiga föräldrar (andra också för den delen) som klampar in i barnens "domäner" försätter sig själva i antingen omedelbara eller på sikt icke hållbara situationer som alltid slutar med enbart förlorare, barn såväl som vuxna.

Men fenomenet att barn härmar vuxna, kom ihåg det ett tag till för det jag sedan ska skriva, men gärna längre om det är så att Du har små telningar omkring Dig.

Emma Carlsson Löfdahl! En representant för 349, mer eller mindre likasinade. Eller är Du som läser så naiv att Du tror att ECL är katten bland hermelinerna? Ärligt, det finns absolut händelser i mitt liv som jag ogärna sätter strålkastaren på, säkert så i Ditt liv också. Men jag försöker och försöker och försöker, blir det ändå ljuskänsligt så försöker jag minimera "skadan" åtminstone för andra, själv får jag stå mitt kast, sedan försöker jag lära mig för att det inte ska hända igen.

Men hamnar man i toppskikt, var det än tycks vara och det finns fördelar som den lilla människan inte är i närheten av och för den delen oftast har heder och lojalitet att icke gagna sig av, nog f-a-n så roffar man åt sig. Mycket ska ha mer - är ledorden! När man sedan blir påkommen med byxorna nere vid anklarna, strålkastarna svider brännande på ens bara rumpa, börjar man leta i det till del outnyttjade rummet som benämns huvud efter "Hur gör man en pudel" i bästa fall av de dåliga! I sämsta fall av de dåliga så är man vaccinerad och helt okänslig för att hela havet verkligen stormar och man tror att med lite dimma, tystnad och tid så glöms det bort. På det anmärkningsvärda kontot skall det skrivas, kollegerna säger troligen inget, bra för den med rumpan bar, men katastrof för oss bakom strålkastaren, det innebär med största sannolikhet och inte som det framställs, "hade jag ingen aaaaning om", utan helt enkelt, ojdå, hoppas de inte granskar mig, för vad de kommer att hitta, huva! Nä, häng ut den som redan är uthängd som bad guy och själv är jag en oskyldig nyttig samhällsmedborgare som aldrig skulle dra fördel, eller luras. Blink blink!

Det är då jag vill se mer grävande journalistik! Jag avstår gärna något för att bidra till en större spade, gärna grävmaskin, för på sikt kanske räddslan för denna åtgärd kan avhålla klena att fingra i kakburken! Vettet att icke inledas i frestelsen tar nog några generationer att få fram.

Samtidigt som jag skriver så går nyheterna igång "Swedbanks VD får sparken" Nu hoppas jag att någon med lite jävlar anamma och logiskt tänkande ger sig på och granskar för inte är Bonneson ensam!

Jag gör en liten vinkling som retar upp mig lika mycket som ovan beskrivet, nu ska huvuden rulla, helt i sin ordning, men likförbannat kommer de ner med fötterna före och även om huvudena varit avskilda från kropparna ett tag så kan man under gigantiska fallskärmar skönja att huvudena är på plats igen. Hur kan det vara så att de resten av sitt liv kan skratta till banken flera gånger per dag? När det borde vara så att varje krona utöver existensminimum ska gå till de man drabbat pga sin girighet och arrogans, resten av sitt liv! Från sitt kontor eller var det nu varit ska man få ta med sig fotot på barnbarnen så man vet vilka man ska börja med, "Hör nu telningar, som jag gjort ska man inte göra, man ska göra såhär"!

Otillbörligt gagnade ska beivras! Det gäller alla och det bästa är, när det uppnåtts så blir det bättre för alla, jag börja med att ingen fick någon vinst, här är det så att alla får del av vinsten.

Och glöm inte, ta en titt runt omkring Dig, vimlar av medmänniskor som är representanter för den lilla människan, men höj blicken något och Du ser, ju mer Du höjer blicken fler och fler som skiter fullständigt i Dig och vilka konsekvenser deras beteende får för Dig, som skrivet de skrattar hela vägen till banken!

Då var det barnen, de gör som Du gör, så tänk Dig för ;)

Och de där som skiter i konsekvenserna för Dig och mig har också barn.... jo, jag fundera ganska ofta till vilken värld mina små telningar växer upp till.

Man kan undras om barnen nånsin får ett glas öl .....

Du ska få en blänkare som motsäger lite vad jag ovan skrivet om att hänga ut för att klara sig själv: Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne. Intressant att det stod henne i det jag kopierade med tanke på vad som gick ut i etern precis "Bonnesen får sparken", "ETC flyttar till lägenhet som skattebetalarna står för", " Maud Olofsson går mot strömmen, köper Nuon", osv

Men det går lika dåligt med selleri, den manliga delen av de som roffar åt sig är procentuellt minst lika stor, troligen större, betydligt större för det var ju det där med inkvotering, men det är en helt annan historia som retar upp många, kan inte undanhålla min kortfattade, det är av ondo! Använd i första hand den som är lämpad i kombination med jämställdhet så blir det förhoppningsvis tom obalans åt andra hållet! Och det skulle vara bra, för alla!

När man ser på hur barn´a växer upp och står i, kan man undra om barn´a nånsin får ett glas öl?

Jag hoppades på grävande och krävande journalister och fick dels när Joachim Dyfvemark ett glädjande bevis på att det finns sådana jounalister som fortfarande har torrt på fötterna, vet vad de pratar om och ställer envist de jobbiga frågorna :). Kolla gärna Bonnesens reaktioner när karriären i takt med Joachims jobbiga frågor rinner ut i sanden, jaja hon fick ett plåster som kostar 21 miljoner på såret, glöm inte att det är vad vi nu vet, det kommer säkert mer. Och ännu mer glädjande, han är inte ensam, Sanna Klinghoffer ställde helt orädd jobbiga frågor till "svenska" (ja, jag skriver så för de är f-a-n inte svenskar någonstans!) IS-anhängare, som dessutom tror att de är smarta och försöker komma undan hela tiden, men Sanna gav sig inte, pressade och pressade. Jag får tillbaka en tilltro på grävande journalistik. Till och med Belinda Olsson var på rätt sida om spaden i går, händer inte allt för ofta, den lyssande stjärnan där var Maria Hind Alias som hade bra stöd av en pappa vid namn Morgan, de envisades med att återvända till grundfrågan, gång på gång och lät sig inte flumas iväg bland annat av en Imam som ansåg att det var sexuellt att schamponera håret.

Imamen hänvisade gång på gång till koranen, samma koran som en av IS-kvinnorna hävdade var orsaken till varför hon lämnade Sverige och anslöt sig till IS.

Grattis SVT, i går lyckades ni verkligen med att hålla kvar fokus, tack vare envisa journalister men också några tjuriga medborgare som höll kvar strålkastaren och belyste där ljuset sällan når!

28 Mars 2019  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida