Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Heléne
Gustafsson

47 år och kvinna
Göteborg,
Västra Götalands län
nya foton


antal besökare

Du är varmt välkommen att tassa runt i vårat revir!
I dagsläget är det Djärv-en och Ninja som tränas. Djärv-en är en snart 2 år gammal labbehane, med sikte mot jakt, sök och spår primärt, det blir väl säkert en hel del annat också, som vanligt. Bland annat ska han bli skogsbrandhund!
Ninja en drygt 6 mån gammal malletik som kommer att tränas i sök, spår, lydnad och förhoppningsvis även skydd om hon passar för det framöver. Vi har även startat upp lite specialsök, så får vi se vart det hela landar.
Vinna har fått gå i pension på grund av förslitningsskada i bogleden. Men hon hänger med på det mesta fortfarande som en mycket pigg och glad pensionär ❤️

Detta kommer i stora drag att vara min träningsdagbok, jag skriver mest för att själv ha lite i minnet.

I år blir det ”revival” av den gamla noggen-bloggen :-)

UPPDATERAD: 6:e december 2019

Ninjas första sökpass!

Promenadträning - störningar


senaste blogginlägget
Ninjas första sökpass

I måndags fick Ninja starta upp i söket.
Det gjordes med lite avig inställning från min sida.
Jag tyckte inte att hon hade kommit så långt som jag vill innan man startar upp i söket.
Jag vill att hunden ska kunna starta ett målmedvetet skick utan retning. Det behöver inte hålla 50m men kanske 20-25m i vart fall.
Jag var inte helt säker på att hon skulle ha det där skicket jag vill, i sig, riktigt än.
Men då Djärv-en hamnat i en svacka, dålig i magen igen och iom det fallit tillbaka i mera rädslor bl.a undvikande på figgar igen så ville jag inte köra honom, så då fick Ninja starta upp lite tidigare än tänkt.
Vi började det hela med en tantsökövning på vänster sida, där man placerar ut fig, tillbaka in till stigen och väl där visade vi en figge som stod ute på ca 25m djup på höger sida.
Detta gjordes enbart för att Ninja skulle förstå att vi ska leta efter folk.
Vinden i rutan låg från slutet mot starten vilket jag tycker är perfekt när man startar nya hundar. Ingen vind in mot stigen.
Efter visningen på höger, vände vi mot vänster sida och skickade ut på den utplacerade figgen, hon stack iväg som en lien raket, hittade figgen och lekte toppenbra. Det nästan roligaste här var att det ”lek-system” som jag jobbat in funkade klockrent med figgarna också, så hon är väldigt lättstyrd i leken, annars också en anledning tycker jag att vänta med uppstart i söket. Så 2 riktigt sköna ”besked”. Hon kanske var redo ändå!
Vi går in till stigen och skickar på höger sida, där sticker hon iväg med sådan fart att hon helt springer förbi figgen men hejdar sig när hon får vittringen, figgen har givetvis skynke över sig! Leker lika bra här! 👌🏻
Nästa fig lägger de ut utan att Ninja ser/hör nåt, stoooor båge, landar på ca 20m djup.
Jag går in och skickar och hon är klockren 🌟👌🏻 Superfint rakt skick i full fart, rätt på figgen!
Såå himla fint.
Nästa figge har vi samma upplägg på, ligger kanske 25m ut, här sticker hon iväg med riktigt bra tryck men tappar riktningen något, så jag kallar in henne, hon kommer och vi prövar igen, nu blir det pang rätt på i rakt fint skick 👌🏻🌟
De två nästkommande figgarna läggs också ut med samma resultat och jag är såååå himla nöjd! På den sista figgen hamnade legan rätt så nära den förra legan, även om utgången var stor och vid, då märktes det att hon direkt vart inställd på att sticka till den gamla legan, men det gav ingen utdelning. Dock måste jag tänka på att legorna får ett rejält avstånd framöver så vi inte får in ett oönskat beteende här.
Men sååååå otroligt nöjd med lilla skruttan!
Ser att hon har en fantastiskt fin potential för söket.
Känns jätteroligt!
6 December 2019  | Länk | Ninja söker | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida