Charity begins at home
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Thomas
Wahlberg

15 år och man
Stockholm,
Stockholms län
klockan
nya foton

Domen över död man. Kan lånas eller köpas via www.elib.se
Google sökning
nogg.se   Web  
antal besökare

Numera veteran på flera områden. Är medicinare med specialiteten invärtes medicin. Sysslar ännu med deltidspraktik på Sophiahemmet. Har kvar intresset för klinisk forskning och utveckling. Satsar numera mest på skönlitteratur och har via Melampyrum förlag publicerat åtta böcker. Har utträtt ur Sv. Författarförbund. Aktuella bokomslag kan ses i fotoalbumet och på rullande bilder till vänster. Böckerna kan beställas via thomas.wahlberg@biolink.se. , flera nätbokhandlare, eller www.adlibris.se. Böckerna kan lånas gratis eller köpas i e-boks form via www.elib.se och alla nätbokhandlare och bibliotek.
I bloggen diskuteras litteratur, filosofi, historia, politik, musik och aktuella frågor. Avsnitt ur undertecknads skrifter dyker upp då och. Jag tar gärna emot kommentarer och synpunkter på blogginläggen.
senaste blogginlägget
Är forskarna överens om klimatet?

Man påstår, även i seriösa sammanhang, att forskarna till nittiosju procent är överens om sanningshalten i klimatlarmen. Jag har några åsikter om detta. För det första vad är en ”forskare”, en som bedrivit seriösa forskningsprojekt inom området med erkänt korrekta vetenskapliga metoder, eller en person utan forskningsbakgrund och fackkunskaper som sammanställt några artiklar, eller ”sammanställningar” av skiftande kvalitet och därefter gjort en sammanfattning som presenterats i skrift och/eller tal? Det verkar som det finns en hel del av så kallade forskare av den kalibern som räknas in i sympatidelen. Enligt min erfarenhet är fackmässigt kunniga forskare sällan överens om övergripande områden. De kan tvista om detaljskillnader i välgjorda studiet med klara och enkla end-points. I klimatfrågan kan urskiljas följande frågeställningar: 1. Ändras temperaturen signifikant över tid? 2.Vilka faktorer påverkar klimatvariationer? 3. Är klimatvariationerna på olika sätt skadliga eller nyttiga? 4. Har koldioxiden någon effekt på temperaturförändringarna. 5. Har människans aktiviteter påverkan på klodioxidnivåerna och i så fall i vilken grad? 6. Hur kan den samlade världspopulationen påverkas att ändra koldioxidutsläpp 7. Debattörerna bör redovisa cost-benefit synpunkter på metoder att minska utsläppen?
Som gammal vetenskapsman inser jag att det inte finns en enda seriös forskare på jordklotet som skulle vara överens på alla de uppräknade sju punkterna med andra forskare.
17 Oktober 2019  | Länk | Samhälle | 9 kommentarer

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Thomas Wahlberg                                             Skaffa en gratis hemsida