Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Caj Romand
Hägglund

83 år och man
Härnösand,
Västernorrlands län
klockan
Google sökning
nogg.se   Web  
antal besökare

Välkommen till Caj Romans hemsida
senaste blogginlägget
Konsten att porträttera människor

I femtioårsåldern började Caj Romand att måla tavlor och har nu hållit på i 25 år. Han föredrar att måla porträtt och gillar utmaningen i att få ett ansikte bra på duken.
- Dels är det kul att arbeta med människor som motiv, dels får man respons från den man porträtterar, säger Caj.
Han poängterar att det alltid är betraktarna och utställningsbesökarna som avgör vad som är bra och inte bra, kritikernas åsikter är inte lika viktiga. Konstnären Caj Romand har hunnit med flera utställningar, senast i vintras på ett galleri i Härnösand där flera av hans akvarellmålningar hittade nya ägare. Förutom porträtt målar han naturmotiv, inspirationen kommer från tillfället, som när han nyligen råkade ut för häftig blåst på en höjd och staffliet blåste omkull.
- Vinden tog tag i mina grejer och blåste ner dem, då började jag fundera på naturens krafter och det slutade med en målning av skogen och älvor fick gestalta de osynliga krafterna, berättar Caj.

Annars kommer inspirationen från människor och möten, Caj uppmanar alla att ta del av konst- och kulturutbudet i Härnösand.
- Det är både kul och viktigt med en levande konstkultur där människor kan mötas och ta del av andra uttryck och tankar, menar han.
Trots att han hunnit måla en stor mängd tavlor sedan han började har det första verket fortfarande en speciell plats i hjärtat. Målningen sålde han till en granne.
- Motivet var ett vattenfall och en bäck i en mörk skog, det är ett starkt minne från när jag började, konstaterar Caj.
Han har hunnit bli 74 år gammal men skaparlusten finns kvar lika stark som någonsin.
- Jag är glad varje morgon jag kan gå upp och syssla med min konst, avslutar han.
Det är nog även de som får ta del av Cajs porträtt och vackra naturmålningar. Håll ögonen öppna efter nästa utställning i Härnösand med omnejd.
16 Mars 2010  | Länk | artikel | 2 kommentar
nya foton

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Caj Romand Hägglund                                             Skaffa en gratis hemsida