A pink fragrance of politics
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Logga in
om mig


28 år och kvinna
Bräkne-hoby,
Blekinge län
dagens visdom
Den första kärleken är som den första snön, man ser spåren tydligt.
klockan
antal besökare

senaste blogginlägget
[Krydda den svenska politiken]

Jag hade en väldigt intressant och spännande diskussion med min bror för bara några timmar sedan. Vi brukar ha sådana diskussioner, och det händer ofta att någon av oss går därifrån för att lätta på trycket och sedan kommer tillbaka efter några minuter. Det är inga tunga ämnen vi handskas med direkt, men vi gör de tunga med våra envisa huvuden. Det finns självklart stunder då det är riktiga tunga ämnen som är utgångspunkten. Det är just då det gör som mest ont när han tycker olika. Han kanske lägger fram åsikter och argument som sliter i bröstet på mig. Då gäller det att inte tappa förståndet, och skrika ”Men hur kan du säga så?” Det slutar självklart alltid med ett skratt.

Nej men nog med det.

Jag vill att det ska hända något i svensk politik. Jag vill krydda den svenska politiken. Inga skandaler, för det är bara slöseri med tid. Inga hånskratt för att någon minister säger något som är osammanhängande, utan partier som starkt utvecklar sin politik och där andra partier försöker möta dem med sin egen politik. Det är nu när SD har kommit in, som det händer lite saker. Åsikter möts. Debatter väcks.
Å andra sidan måste man ha en förståelse varför det är så. Man fattar beslut med konsensus. Demokratiskt, men tråkigt dock rättvist.

Om man jämför den svenska riksdagen med det brittiska underhuset; The house of Commons, säger jag bara OJ OJ OJ. Sensationen bland ledamöterna, stämningen i luften och att man inte kunde låta bli att le då de attackerade varandra med siffror, namn och med en viss ståtlighet i det brittiska underhuset! Det hände verkligen saker där. I den svenska riksdagen, där är det så organiserad. Man får tala i några minuter, svara i några andra minuter, åter svara i några andra minuter och sedan får svara i någon minut. Sen får man sätta sig ner igen.

Om man nu ska krydda den svenska politiken,
ska man krydda den med Marxismen. :)

//B
22 December 2010  | Länk | Svensk politik | 7 kommentarer

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se &                                               Skaffa en gratis hemsida