Välkommen
Startsidan Blogg Fotoalbum Dokument Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
LINUS
STEEGMANS HEDSTRÖM

23 år och man
Umeå,
Västerbottens län
översättning
kalendern
dagens onödiga vetande
Amerigo Vespucci gav Amerika sitt namn.
Google sökning
nogg.se   Web  
VÄLKOMMEN

IF YOU WOULD LIKE TO CHANGE THE LANGUAGE: CLICK ON "ÖVERSÄTTNING"
THE FIRST ALTERNATIVE IS ENGLISH.
senaste blogginlägget
Säger nej till Pyhäjoki Kärnkraftsverk

Vart ska man börja när man ska skriva om kärnkraft?

Personligen är jag väldigt emot kärnkraft, men jag kan samtidigt förstå de som tycker det är bra för visst, det ger arbeten, man tjänar (sparar) pengar, det är alltid säkert att man får mycket ström (om inte nått går fel såklart), det ger inga utsläpp och det visar för omvärlden att man är högt utvecklad.

Men de negativa sidorna är mycket mer seriösa tycker jag, Det är för det första farligt utifall nått skulle hända eftersom att ”fienden” radioaktiviteten är osynlig för de som inte har de dyra mätinstrumenten, vilket gör att risken för att stanna i ett farligt radioaktivt område är alltför stort, och även om man till exempel lyckats mycket bra med att evakuera folket i närheten av Fukushima-verket nu så kan vi aldrig veta vad som kommer hända i framtiden och det kan mycket väl hända att ”man glömmer bort” att det är ett mycket radioaktivt område där man är.

Och för det andra så skulle jag varken säga att det har med kärnkraftsdebatten är en politisk, ekonomisk, pessimistisk eller optimistisk fråga, det är till 100 % en moralisk fråga, för tänk efter:

Är det verkligen så har vi ska uppföra oss mot framtida generationer? Lämna radioaktiva platser efter oss, och inte bara en utan tusentals utspridda över hela planeten. Om man stödjer demokrati borde man även stödja kampen mot kärnkraft, för det vi gör nu är att vara diktator över framtiden. Det gäller även miljöfrågan, vi måste göra nått med allt vi lämnar efter oss. Om jag på nått sätt skulle kunna besöka framtiden, så skulle jag tveka med att säga att jag kom från 2010-talet.

Det känns som att kritiken mot kärnkraft kommer i trender, till exempel blev det stora internationella debatter när Harrisburg, Tjernobyl och Fukushima-katastroferna inträffade. Men emellan dom var det endast en minioritet som aktivt debatterade emot kärnkraft. Det är ett fenomen jag inte förstår mig på, folk borde ständigt inse faran och om dom redan gör det, sprid budskapet vidare och få både de lokala politikerna att förstå och de i riksdagen

Pyhäjoki kärnkraftverk är en planerad anläggning i närheten av Vasa, just på andra sidan Bottenviken och staden jag är bosatt i, Umeå. Jag tycker att svenska staten och folket bör tänka efter (det borde även den i Finland) och säga ifrån likt danskarna gjorde med kärnkraftverket i Barsebäck som fanns i likande situation.
Det har är som sagt inte allt jag har att säga om kärnkraft men det är en del.
16 Maj 2012  | Länk | Nutidshistoria | 0 kommentar
nyheter

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & LINUS STEEGMANS HEDSTRÖM                                             Skaffa en gratis hemsida