Allt för släktforskning
Startsidan Blogg Fotoalbum Släkttavlor Gästbok Om mig Logga in
om mig
Gert
Ingemar

72 år och man
Helsingborg,
Skåne län
översättning
dagens visdom
Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt
kalendern
dagens roliga historia
Killar behöver både ömhet och värme. - Släng dom i ett element så blir dom både ömma och varma.
dagens onödiga vetande
Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.
antal besökare

Välkommen till min släkthemsida och blogg.
Har ni frågor, mejla
gert-data@hotmail.com

 Klicka för att gå direkt till "Huvudsläkttavlan".

Bakgrundsbilden visar Virke kyrka, tagen med Carl Falkenbergs grav.

 

senaste blogginlägget
Släkttavlor, Antavlor

Nu har jag fått någorlunda rätt på de utforskade grenarna i mina släkttavlor, eller antavlor som det heter på släktforskarspråk. OBS från ”Huvudsläkttavlan” kan ni klicka vidare till underliggande tavlor t.ex. rödfärgade "Till Tavla Kristina" eller blåfärgade "Till Tavla Pehr" Jag har valt min mor och farföräldrars som "Proband", alltså de personer som antavlorna utgår från, även kallat startpersoner. Lite originellt kanske att inte utgå från sig själv, men det är lättare för olika släktingar att här se sin gren. Anor betyder förfäder och som ni kanske kan ana, finns det anfader och anmoder. Anor skall man vara rädd om, annars kan man råka ut för anförlust, sådant händer när två kusiner gifter sig.

När ni kommit till mina släkttavlor (antavlor), vill ni kanske se närmare upplysning (Ansedel). Klicka då på den understrukna texten, (t.ex. mormor) för att komma dit. Står det (*), betyder det att information saknas (Ansedel saknas). På ansedeln kan finnas länkar som går till bilder från kyrkoböcker eller skrivna notiser. I framtiden också till nya släkttavlor (antavlor). Klicka på denna understrukna text på ansedeln, för att komma vidare.

Register med släktingars namn och ort skall jag också skriva så fort tiden medger. Här kommer samma färgsystem användas som på släkttavlor och ansedlarna. Fet röd text för kvinnliga och fet blå text för manliga släktingar. Syskon till släktingar likaså, men övriga namn är med svart fet text och är det ingifta till släkten t.ex. fars brors fru, är hon understruken. Allt för att det skall vara lättöverskådligt.

Har ni frågor, skriv gärna en kommentar.

10 Januari 2013  | Länk | Välkommen | 0 kommentar
nyheter

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Gert Ingemar                                             Skaffa en gratis hemsida