Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
om mig
KickUff
Ahl

72 år och kvinna
Stockholm,
Stockholms län
översättning
dagens visdom
Jag är inte rasist, men finnar tycker jag inte om.
kalendern
dagens onödiga vetande
det finns höns som lägger gröna ägg.
antal besökare

Välkommen till vår reseblogg! Vi är ett par (60+) och vi heter Kicki och Uffe.
Den 10 oktober 2014 åker vi till Tanzania, dels för att se oss om lite men framför allt för att hälsa på Kickis dotter Anette, som arbetar och bor där med sin familj. Vi reser tillsammans med Anettes pappa Leif och hans fru Gunilla. Vi fyra brukar umgås och har även rest tillsammans tidigare, så det är nog mest andra som undrar över hur det fungerar ;)
Bilden här ovan är från vår resa till Zambia vid årsskiftet -05/06.
I den mån vi har uppkoppling kommer vi att skriva och berätta om våra upplevelser och var vi är.
När vi skriver och berättar så är det ju skoj att se vilka som följer oss på resan, så skriv gärna något så att vi ser er :) Ni behöver inte skriva några långa kommentarer, det är bara jätteskoj om ni ger er tillkuänna så att vi inte tror att vi skriver "för blinda ögon"...

I vårt första blogginlägg finns en översiktskarta om du vill friska upp din kartbild av Afrika.
senaste blogginlägget
Från plus till minus :(

Efter att nästan ha vant oss vid över 30º varje dag så var det lite chockartat att komma hem till kalla vindar och någon minusgrad i morse *burr*
I Tanzania var det väldigt varmt och inte många grader svalare nattetid. Positivt med denna lite fuktiga värme för kroppen, hade inget behov av hudkräm. Den som har torr hud får definitivt bättre hud i detta klimat.

Anette och familjen bor i den östra delen av Dar es Salaam, som en liten halvö. Se kartlänken nedan. De bor i ett enplanshus med en stor terrass under tak. En stor tomt har dom, där det även finns ett gästhus med två rum och på andra sidan av gästhuset finns det utrymme för ”vakterna”. Runt tomten är det en hög mur och man kan endast komma in via den höga grinden, som öppnas av vakten. Dygnet runt finns vakten där, en vakt dagtid och två på natten.

De större gatorna i Dar es Salaam är asfalterade men när man svänger av från dem är det ofta jordväg, som är gropig att gå eller köra på.

När vi åkte norrut och behövde stanna för toabesök, så var det två hål i golvet. Ingen hit för oss ”bortskämda”, men är man nödig så är man och det är bara att använda det som finns. Toapapper var något som vi alltid hade med oss.

Valutan är TZS, Tanzaniska Shilling. Svårt att vänja sig vid de höga beloppen. Ibland frågade jag kanske Uffe; ”Hur mycket pengar har du på dig?” Och han kanske svarade: ”100.000”, vilket motsvarar ca 434 kronor, alltså inte så mycket som det låter…

Någon har frågat om vi inte badar och solar! Badat har vi gjort men sola gör man inte i denna värme. Tänk om det är ca 33-34º i skuggan, hur varmt är det inte då i solen? Det går nästan inte att vara i solen, inte för oss i alla fall. Man höll sig helst i skuggan, och svetten rann ändå!

Ella tycker inte att det är ok att jag sa att Petter är min svärson!!! Man får ju inte svära ;)

När vi åkte till Tanzania hade några godhjärtade barnfamiljer skickat med en massa barnkläder, som ska skänkas till familjer som inte har så mycket. Och vi kan lova att de kläderna kommer att hamna där de behövs. Vi har hjälpts åt att sortera allt efter storlek och sedan ska Anette och Petter göra i ordning olika ”klädpaket”, som kommer att skänkas till behövande. Ett stort TACK till er som skickade med dessa kläder!

När vi hade gått ombord på planet i Dar, för hemresan, så blev vi lite fördröjda vid start pga en ung man som var alltför påverkad av något, så han fick lämna planet. Personalen letade reda på hans handbagage och sedan fick vi vänta på att de även skulle hitta hans bagage.
När vi landat i Amsterdam förundrade vi oss åter över det fenomenet att det alltid är en massa folk, som börjar spänna loss säkerhetsbältet och reser sig innan dom parkerat planet och släckt lampan. I detta fall hade vi flugit i hela 9 timmar och ändå har folk inte tid att vänta ytterligare någon halv minut. Visst är det märkligt!?

Vi har under denna resa inte skickat ett enda vykort, så ni som kollar brevlådan i tron att det kommer ett vykort, ni kan sluta med det ;)
Ni får se den här bloggen som vårt vykort till er!

Ni som har följt oss här förstår säkert att vi har haft en toppenfin resa. Jättemysigt att få umgås med Anette, Petter, Ella och Alex…och även med Vanja, Petters systerdotter, som ska vara kvar där till efter nyår. Dessutom har vi ju haft trevligt ressällskap av Anettes pappa Leif och hans fru Gunilla, som vi även annars umgås med.
Som alltid när man har det bra så gick tiden alldeles för fort.

Ja, då sätter vi punkt för vår Tanzaniablogg. Ska bara ta och lägga in några fler bilder om det är någon som vill se…tack för att ni ville följa oss här på bloggen :)

Tack och hej
leverpastej!
30 Oktober 2014  | Länk | Resor | 6 kommentarer
nya foton
nyheter

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & KickUff Ahl                                             Skaffa en gratis hemsida