Gulfapågen
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

57 år och man
Höör,
Skåne län
kalendern
nya foton

Från början .....
antal besökare

Gulfapågen?? Var kommer det ifrån?? Uppvuxen i Eslöv där vi var ett antal grabbar i ungefär samma ålder vars fädrar drev bensinmack och där kom identiteten och koppling till respektive mack. Pappa Ingvar drev Gulfamacken i Eslöv ihop med Börje från 1960 tills Gulf tog en paus i Sverige. Därefter blev det både Pump och Bilisten och det var ju tur att man lämnat Eslöv när det blev så, Pumpapågen eller Bilistenpågen! Ingen höjdare! Att det sedan blev en hemsida är ESSOmannen orsaken till! Jag har skrivet en del på min andra sida men nu blir det en renodlad sida med oktan, så kan jag orera fritt på andra sidan. Med ett foto på salige fader hälsar då pågen Välkommen in!!

Är man inte om sig och kring sig får man inget i sig sa.... Har Du som läser någon koppling till Jönsson & Carlström på Lundavägen i Eslöv så hör gärna av Dig - mats.stonewood@telia.com !

Likaså om Du har något med koppling till bensinia, gärna Gulf, så hör av Dig!  Med tiden så kommer det lite bilder från den lilla nostalgitrippen jag försöker åstadkomma med små medel! Jag är inte motståndare till morgondagens "mackar" men visst var det något genuint och tryggt när han på bilden ovan klev ut och med honnör hälsade välkommen till Gulf!

Efterlysning:

Utöver ovanstående, så GULF i allmänhet, har en del, men saknar mer än jag har :(! Man ska inte titta bakåt, men fy farao vad man kastat sånt man idag skulle kunna offra en hel del för! Har Du något, eller tips?

Sen har jag en koppling till, HUSVAGNAR! Morbran tillverkade husvagnar i mitt föräldrarhem, har en del foto, tidningsurklipp, ritningar och minnen! Men jag lånar ett utryck från salige morbran - den hade suttit fint i Stenskogen!

Har du foto, minnen eller varför inte en husvagn från Eslövs Hus- o VagnTillverkning! Hör av Dig!

Måste delge ett "minne": Morbrans cabmerca la av och märkligt är att det den, trots att det var cab o sportare som drog husvagn, men enkel förklaring, enda bilen med drag! Hursom, merca o husvagn skulle hem, pappa fick uppdrag att hämta Studebakern hos morbran och sen bar det iväg! Fordonståget kopplades och sen bar det av mot Nr3. Jag tog på mig en uppgift varvid jag stod upp i baksätet och kontrollerade att gick som det skulle! Efter att ha hört diverse uttryck av besvikelse så föll även jag i samma jargong "Den jävelen hänger kvar"! Minne skrev jag, nja, för liten men det finns fotobevis och en mor som påminner mig!

Många vet min installning till Ansiktsboken - kanske dax att omvärdera, för kolla här:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.862853563807558&type=1

Ska Du kasta något? Koppling till Eslöv, bensinia, husvagnar eller möjligen nostalgitriggare?  Hör av Dig!

senaste blogginlägget
Så är det!

Jag borde lägga upp orginalbilden på Jönsson&Carlström som figurera på diverse sidor, även over the great sea i det stora landet i väster. Men har inte kommit så längt än, det är därför jag skäms. Måste nu sikta på nästa jul, men kan ju faktiskt fuska lite och lägga ut bilden till påsk eftersom det står God Helg!
Sen har jag en fd god kollega som nu låst in buset färdigt och ser till att det inte kommer in något bus över gränsen som kvinnlig Rickard Rättrådig, hon och hennes man kom med en hel drös nöstalgi Gulf, bl a en badboll som blåstes upp på 70-talet och håller än idag.
Dessa tingestar borde förgylla PV-huset men så långt har det inte kommit, bostadshuset har fått ny panel tills jag stod på öronen nedför stegen i en yrselattack.
Då blev det stiltje på panelspikandet, men återupptogs senare. Anledningen till attacken var enkel i sin komplicitet, miner om gamla tider, KRISTALLER! De kassar omkring lite som de vill, det är ju mer som är löst i mitt huvud men det ser jag som positivt, att det inte sitter fast!

Vi återvänder till jul och i morgon ska jag hänga upp nostalgi! Kommer ni ihåg de gamla foliesnurrorna i utöver silver, grönt, gult, blått samt rött. Anledningen till rotationen var enkel, varmluft stiger och då de oftast hängdes i fönstren så gav elementen bra rotering! Utöver det så hängdes det en grön gorlang i det andra fönstret och macken var julefin!
God Jul!
20 December 2017  | Länk | Skäms | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida