Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Johan
Nilsson

32 år och man
Linköping,
Östergötlands län
senaste blogginlägget
5 klockor som är dyrare än en Ferrari

Ett armbandsur är en praktisk pryl som dessutom kan vara en perfekt modeaccessoar, men hur mycket kan en klocka egentligen vara värd?

Vissa tycker att det är värt att lägga en hundralapp, medans andra sparar ihop en eller två månadslöner för att unna sig en riktigt fin klocka. Men sedan finns det ju så klart de där riktigt, riktigt dyra klockorna, som gemene man bara kan drömma om. Men det är ju inte fel att drömma lite… Om bilälskare kan drömma om en Ferrari så kan vi minsann drömma om de här underbara klockorna!

The Patek Caliber - $5,120,000
Om du vill köpa denna klockan får du sälja 3,5 Bugatti Veyrons om du råkar ha några sådana liggande (70% av det totala antalet sålda 2005, ifall du gillar siffror). Dessvärre är det närmaste de flesta av oss kommer en sådan bil när vi dreglar över dem när vi kollar på Top Gear.

Låt oss sätta detta i perspektiv. Tre Veyrons. Säg det högt för dig själv. Tre. Veyrons. Vad gör denna klockan värd 5,12 miljoner dollar? Tja, till att börja med är det den mest komplicerade klockan i hela världen med 33 funktioner. Man behöver vara ingenjör för att förstå hur den funkar, vilket vi inte är, men låt oss säga att den har typ alla funktioner du kan tänka dig förutom röntgensyn. Den tog dessutom längre tid att utveckla än du gick i gymnasiet (inklusive det där sabbatsåret och extrakurserna på komvux.)

Vacheron Tour de l’lle - $1,250,000
Vacheron är den äldsta urmakaren som fortfarande finns. Det grundades 1755 och deras över 250 års erfarenhet gör att de är rätt bra på att göra klockor, om man säger så. Tour de l’Ile har tourbillon, två urtavlor och så många små delar och bitar att det är det mest komplicerade serietillverkade armbandsuret som någonsin tillverkats. Och det är rätt billigt, du behöver bara sälja en endaste Veyron!

Patek Phillipe REF 5016p - $762,000
Denna klocka är den näst mest komplicerade armbandsuret som Patek har producerat. (Fast det mest komplicerade var ett fickur, så det kanske inte räknas.) Här är det modern teknik som gäller, det finns till och med en app för inställningar!

Rolex Submariner – $234,000
Nu börjar det ju nästan bli billigt! En begagnad Rolex Submariner kan gå på mindre än 100 000 kr! (Vi sa ”nästan billigt”.) Skaffa en, så kan du säga att du har samma klocka som Steve McQueen!

Split Second Patek Philippe Reference 1436 - $214,000
Bara att denna klocka har Tiffany & Co. -namnet gör att man förstår att detta kommer att bli dyrt. Men jämför man med de första klockorna så är det ändå rätt så överkomligt. Ja, om man nu någonsin kan kalla något som kostar över 200 000 dollar för billigt. Men du får både Patek och Tiffany-namnen, vad mer kan du begära? Och du kan starta timern och stoppa den på två olika tider- de där snygga blå visarna är inte bara snygga!
28 Juli 2019  | Länk | nöje | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Johan Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida