Reflexion
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

60 år och man
Höör,
Skåne län
senaste blogginlägget
Tidsfördriv som går upp i rök

Det brukar vara äldre som lär yngre och oftast dumheter. Men nu är det precis tvärtom, yngre har lärt mig och jag anser att det absolut inte är en dumhet. Det sista anser inte min moder men det är hon ganska ensam om och jag tror att det är just det moderliga som ställer till det.
I plitandets stund så ägnar jag mig åt cigarr rökning, en lite enklare cigarr från Holland avnjuter jag med lite tilltug i form av choklad med lattefyllning samt någon bit med saltade mandlar doppade i honung och omgärdat av choklad -det lockar fram andra smaker ur den ganska enkla cigarren.
Rökning är skadligt! Hävdar mode och jag samt Junior inser att vad vi än försöker motbevisa så är gamal äldst, vi puffar på!
Men, man drar inte halsbloss, man använder inte rökdonet för att under sju minuter stressa ner, jag menar allt det där som resulterar i varningstexter som "Rökning dödar" och så vidare. Nej, jag ägnar mig åt en stunds kvalitetstid, längden avgörs av cigarrens tempo, allt ifrån 30 minuter till en och en halv timme, ungefär, för jag vet inte, jag klockar inte tiden och som skrivet, den går ändå upp i rök, så varför bry sig.
Hur började då detta. Nja, det har varit några fisketurer, andra tillfälle då pipa nyttjats och plötsligt så kom Junior med en cigarr och på den vägen är det. Vid den årliga läkarbesiktningen fick jag erkänna att jag nyttjar alkohol i samma takt som det dunstat på flaskorna och jag röker en cigarr i veckan ungefär. Ungefär står för att ibland delar vi på en och ibland blir det fler.
Jag låter röken fylla gommen, pressar lite framåt och hänförs av smaker som är långt ifrån "ultra mentol", det kan vara pepprigt, vanilj, jordiskt, läder, nötigt osv, inte ovanligt att cigarren levererar i en och samma, men efter hand.
Tilltug och dryckjom? Nja, expertisen säger med glimten i ögat ( inte rök) att endast dåliga cigarrer kräver något mer, men som den amatör jag är så söker jag sådant som påstås gifta sig med varandra. Kan vara en skvätt punsch eller som nu lite choklad med mer än chokladsmak.
Ett dyrt tidsfördriv? Nej! Du hittar cigarrer från 30 kronor och snudd på olösligt men då det händer en gång i veckan så blir det inte dyrt.
En måltid på snabbmats stället är dyrare, varar kortare och innehåller inte de smakupplevelserna som en lagom cigarr gör. Och Du ser röken av pengarna.
Så, prova en gång, men se till att det inte är alltför billig och att Du har tid att njuta.
Och det är okej att vara novis, för egen del så råkade jag dra in röken igen via näsan och ner i lungorna och detta fick mig, vuxna Karl att tåras. Det gjorde även Junior och bättre hälft men deras tårar kom från skrattattacken!
Nu har jag nått punkten att cigarren jag avnjutit ska få värdigt avslutas i ask koppen och jag ska återgå till aktivare göromål, men stunden som varit är med ett bra tag, smakerna rullar ett tag till.
Har jag gjort Dig nyfiken?
Spara Dig inte till nyårsafton!
25 September 2021  | Länk | Tid | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida