Tips på bästa bettingsidorna
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Bruno
Berlafa

38 år och man
Göteborg,
Västra Götalands län
senaste blogginlägget
Lär dig betta bättre

Hur fungerar gratisspel?

När du ska välja bookmaker är specialerbjudanden extra lockande – men hur fungerar egentligen gratisspel? Dessvärre avslöjar deras användarvillkor att gratisspel inte direkt är gratis pengar. Läs denna artikel om hur gratisspel fungerar och om dess nackdelar.

För att bygga vidare på vår tidigare artikel om varför gratisspel inte är gratis där vi tog en titt på gratisspelens regler och villkor, har vi här jämfört gratisspel från flera olika bookmakers för att ta reda på hur de fungerar – nackdelar inräknade.

En viss bookmaker, vi kan kalla den Regret Victor – ger ett gratisspel på 250 kr till nya spelare. Men vid närmare granskning avslöjar användarvillkoren att du måste placera en insats med egna pengar till odds på minst 2.00 såvida du inte satsar minst fyra gånger beloppet. Därefter matchar de insatsen med "bonuspengar" upp till 250 kr.

Kort sagt dikterar bookmakern vad du måste spela på med dina egna pengar innan du får någonting. Och med odds på minst 2.00 har du mindre än 50 % chans att vinna.

Nackdelar:

·       Gratisspel kräver oftast att du matchar gratisspelsumman med egna pengar.

·       På så vis uppmuntras du att spela på marknader med låg eller negativ lönsamhet.

·       Och för att göra ett uttag måste du satsa ännu mer.

Även om du uppfyllt bonnuskravet får du bara ta ut vinster från bonuspengarna efter att ha omsatt bonussumman minst fyra gånger och spelen avgjorts.

Trots att du fått 250 kr i bonuspengar måste du alltså spela på nytt för minst 1 000 kr av dina egna pengar innan du kan göra något uttag.

Mer pengar – fler hakar

Vissa bookmakers, t.ex. en vi kallar Daddy Power, försöker lura sina kunder genom att locka med ett gigantiskt gratisspel på upp till 2 500 kr.

Det är emellertid inte alls gratis. För att få ditt första gratisspel på 500 kr måste du först satsa minst 500 kr av egna pengar, och därefter placera ytterligare fyra spel på 500 kr vardera för att få nästa gratisspel på 500 kr. Efter fem ytterligare spel på 500 kr vardera får du 500 kr. För att få sista tusenlappen måste du placera ytterligare tio spel på 500 kr var.

För att få 2 500 kr i gratisspel måste du alltså först spela för 10 000 kr av dina egna pengar. Och just det – alla spel måste ha ett odds på minst 1.50. Är det verkligen vad du väntar dig av ett gratisspel på 2 500 kr?

En annan bookmaker, vi kallar den Bet 123, har andra villkor för sitt gratisspel. De erbjuder ett spel på upp till 2 000 kr om du först matchar summan med egna insatta pengar och omsätter den på evenemang med odds på minst 1.50.

Därefter måste du omsätta hela din insatta summa och bonussumma tre gånger innan du kan ta ut några pengar. Även om du satt in 2 000 kr innebär det att du måste omsätta 12 000 kr {2 000 kr insättning*3 + 2 000 bonus*3} innan du kan ta ut några pengar. Ytterligare villkor förhindrar dig från att spela på asiatiskt handikapp, goal line- och money line-marknader för baseboll.

Riskfria spel

En annan form av lockbete som är lika vilseledande är riskfria spel. Du får bara det riskfria spelet om du förlorar din första insats (upp till en viss summa). Med andra ord får du pengarna tillbaka. Men det är inte så enkelt som det verkar. Det så kallade riskfria spelet kräver att du riskerar dina egna pengar först och spelar för mer än det riskfria spelet innan du kan göra något uttag.

En annan bookmaker, vi kallar den DoBog, erbjuder ett riskfritt spel på 100 kr. Men för att ta del av det måste du först spela för 100 kr (av egna pengar) till odds på minst 2.00. Därefter måste bonussumman omsättas upp till tre gånger med odds på minst 2.00 innan du kan ta ut några pengar.

Slutsats: slöseri med tid och pengar

Dessa så kallade lockbeten är slöseri med både tid och pengar. För att få en chans att återse dina pengar måste du först lägga ner mycket tid på att nogaläsa användarvillkoren. Och de dåliga oddsen ser till att bookmakern (som lockat dit dig med specialerbjudanden) alltid drar längsta strået.

Det är mycket bättre att använda en bettingsida med låga marginaler som ger mycket bättre odds än bookmakers som förlitar sig på lockbeten.

Vill du ha tips på ett forum där du kan hitta väldigt bra bettingsidor så gör du bästa i att kika in hos bästaoddsbonusar.se

29 December 2018  | Länk | Odds, betting och speltips

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bruno Berlafa                                             Skaffa en gratis hemsida