Startsidan Om mig Logga in
om mig
Maria
S.

33 år och kvinna
Kalix,
Norrbottens län
kalendern
Slutet av mars, 2019


Hej!

När jag skulle börja sjätte klass i mellanstadiet kom det elever från andra, mindre, skolor till ”min” skola som var den största i området, och – för första gången någonsin fick jag också en riktig kompis i en tjej (Linda) som började i min klass, och som jag även började umgås med utanför skolan; vi sågs hemma hos varandra, och inför studenten (ja, vi följdes åt även genom gymnasieåren) (när ”alla andra” åkte utomlands :p) åkte vi till Gävle en dag, sov över på hotell, och åkte hem dagen därpå.

Under gymnasietiden ”träffade” jag min nog första riktiga killkompis – Erik, via internet, och senare träffades vi även i verkligheten vid några tillfällen.

Något år efter att jag flyttat hit började jag en kurs, där lärde känna en kvinna (Elisabeth) som blev den som jag främst hade kontakt med, men även hennes man. Det blev att jag började umgås med henne / dem även utanför kursen; vi sågs hemma hos varandra, vi gjorde dagsutflykter, vi var och fikade…
Via Elisabeth kom jag även i kontakt med en annan kvinna (Gunilla) och hennes man, även om det främst var Gunilla jag hade kontakt med. Vi gjorde också dagsutflykter, tog promenader, sågs hemma hos varandra…
Via Elisabeth kom jag också i kontakt med ett par i min egen ålder: Hanna och Samuel. Samma sak där; vi gjorde dagsturer, sågs hemma hos varandra.

Ytterligare några år senare lärde jag, via en förening, känna Kristina, och Louise. Med Kristina var det lite mer det vardagliga: Träffas hemma hos varandra, gå promenader… Vi pratade även om att göra en resa tillsammans, men det blev aldrig av. Med Louise var det väl lite mer ”utöver vardagen”: Dagsutflykter, minigolf…


Enda sedan jag var elva – tolv år har jag haft brevvänner, och två av dem har jag träffat även i verkliga livet:
Kajsa som jag träffade vid tre tillfällen, och Sarah – som visade sig bo bara någon mil från där jag bodde då, så, det hade nästan varit löjligt om vi INTE hade träffats i verkliga livet.
__________________________________________________________________

* Linda och jag har fortfarande kontakt, men, i och med att vi lever mer och mer olika liv, blir det främst till högtider vi hörs, och, sedan flera år tillbaka, hör jag ju även av mig till hennes barn (som jag för övrigt aldrig träffat), när de fyller år, till julafton också vidare.
* Erik och jag har fortfarande kontakt, men, precis som i kontakten med Linda, lever vi mer och mer olika liv, och nu hörs vi kanske en – två gånger per år, via mail.
* Elisabeth och hennes man blev föräldrar några år efter att vi börjat umgås, och där och då började också vår kontakt upphöra mer och mer, och nu kan det, bokstavligt talat, gå månader utan att vi varken hörs av eller ses.
* Hanna och Samuel flyttade efter några år, och kontakten upphörde.
* Vad som hände i kontakterna med Gunilla, Kristina, och / eller Louise, har jag faktiskt inte något riktigt bra svar på… Från att ha träffats i alla fall en gång i veckan, så… upphörde de bara…
* … liksom kontakterna med Kajsa, och Sarah… Inget av det var nog någons ”fel”, vi blev inte osams eller något sådant, utan… Vi slutade bara höras och ses…
__________________________________________________________________


Ja, som sagt var, så har jag haft brevvänner sedan jag var i tolv-års åldern; olika, och under olika lång tid, men… Sedan november förra året har jag inte en enda. Under alla (i alla fall de flesta) åren har jag dels lagt ut egna annonser, dels svarat på andras, men, det har aldrig blivit något långvarigare. För att inte tala om alla mailvänner..! De kontakterna minns jag knappt eftersom de oftast upphör innan de ens börjat; oavsett om det är tjejer eller killar.


NU GÖR JAG ETT FÖRSÖK ATT LÄRA KÄNNA NYA MÄNNISKOR
för, trots alla människor jag har runt omkring mig nästan varje dag, kände jag mig så ensam som jag har gjort senaste tiden. Naturligtvis via brev / mail (!), men även att kunna träffa någon att umgås med ”i verkliga livet” är något jag önskar. Jag har – ärligt!! – INTE någon längtan efter vare sig pojkvän / sambo (= dejtingsidor är alltså uteslutet!) eller / barn (!), men jag skulle vilja komma i kontakt med någon som lever ett liknande liv som mitt, att ändå, på något sätt dela vardagen (eller, det där lite ”utöver vardagen”) med; gå ut och fika, gå och bowla, spela minigolf, göra någon dagsutflykt, träffas hemma hos… Jag är öppen för nya idéer :) Att gå ut och festa är INTE något jag är intresserad av (och träffar därför inte människor på det sättet eller). Och kanske lite mer spontat än att ”Kan du på lördag om tre veckor klockan två?”.
Träning (gruppträningspass) är en stor del av mitt liv, så det vore roligt om vi kunde dela det intresset. Det är väl annars där jag ”träffar” (= ser!) mest människor, men, eftersom jag inte är sådan som pratar med allt och alla, har jag, trots alla år där, inte lärt känna någon att umgås med utanför träningen.
vanner_sokes@hotmail.com

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Maria S.                                             Skaffa en gratis hemsida