Startsidan Blogg Fotoalbum
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Johan
Karlsson

0 år och man
Stockholm,
Stockholms län
senaste blogginlägget
Professionella besiktningsmän

Överlåtelsebesiktning Luleå

Överlåtelsebesiktning - Vad är det?

Vid försäljning eller köp av villor eller fritids är det bra att anlita en oberoende besiktningsman för att göra en överlåtelsebesiktning, även kallad husbesiktning. Köpare har alltid rätt till att låta en besiktningsman biträda dig för att göra en undersökning av husets skick. 

En godkänd överlåtelsebesiktning ska utföras av en besiktningsman med byggnadsingenjördexamen eller motsvarande som har gjort t.ex SBRs grundutbildning för överlåtelsebesiktning.

Om ni vill genomföra en överlåtelsebesiktning på följande orter: Överlåtelsebesikting Luleå, Skellefteå, Umeå, Kiruna, Övertorneå, Östersund, Sundsvall, Örebro, Kristianstad, Stockholm eller Mora. Kan jag varmt rekommendera Husex AB, de utför besiktningar på samtliga av ovannämnda orter.

Tips för en lyckad överlåtelsebesikting:

  • Ta god tid på dig att hitta en bra besiktningsman i ditt område, börja gärna leta redan innan du går på husvisningar. Be om rekommendationer från dina vänner, arbetskamrater, din banktjänsteman eller kommunens konsumentvägledare. 
  • Be att få referenser och dra dig inte för att ringa upp ett par gamla kunder, välj gärna de två senaste.
  • Vänta inte med att boka besiktningen till sista stund. Många besiktningsmän har mycket att göra och det är inte ovanligt att behöva vänta ett par veckor på en besiktning.
  • Läs noga igenom uppdragsbekräftelsen — där står bland annat vad som ingår och vad som inte ingår i besiktningen. Tänk på att det är en hel del som inte är inkluderat, t ex el, vatten, avlopp, värmepanna, skorsten och eldstäder, vitvaror, ventilation samt radon.
  • Är det viktigt för dig att en fuktmätning utförs vid besiktningen? Fråga besiktningsmannen om det är möjligt eller om du kan få det som ett utökat uppdrag.
  • Var närvarande vid överlåtelsebesiktning. Det är guld värt och du lär dig massvis om ditt nya hus som du kommer att ha nytta av i framtiden. Haka inte upp dig på priset för besiktningen. Att köpa ett hus är antagligen den största affär du någonsin kommer att göra i livet. 

Tack för att ni har läst detta inlägg. Ha det fint!

24 Juli 2019  | Länk | Hus

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Johan Karlsson                                             Skaffa en gratis hemsida