Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

60 år och man
Höör,
Skåne län
kalendern

VÄLKOMMEN

HUMBLEFISH

Namnet är inte så konstigt – Humbledoes -> does -> fish, hur logiskt som helst! Ödmjukt fiske! Humble fish, namnet finns redan, en hawaiiansk restaurang i New York, men jag tror inte de tar illa upp.

Att leva upp till namnet ställer lite krav som i sin tur leder till att efterkommande generationer också ska kunna fiska. Det finns mer påverkan än det fisket som jag ägnar mig åt som kanske ställer till så det inte blir något fiske, men jag ska göra mitt bidrag. Om jag använder mig av krok, ska det vara för att godkänd fisk ska hamna på matbordet, om den ej uppfyller kraven ska den varsamt återsättas. För respektive art så finns det regler, det ska inte ”höftas” eller tummas på, kravet ska vara uppfyllt, gärna med lite råge. Sedan kan det finnas anledning att ha en övre gräns också, detta för att reproduktionen ska få bättre förutsättning.

Jag skrev ”om jag använder mig av krok” och det kanske ska förklaras. Det finns ett moment som man kan hamna i och uppfyller till stor del det man söker vid mindfulness och då kan det rent av vara störande med en fångst, enkel lösning ”fiska” utan krok. Eller fånga tillfället när det händer, bärga fisken!


Att fiska.
För många är det en livsstil, för en del är det ett yrke och för en del så är det ett sätt att bryta vardagen. Jag tillhör den sista kategorin och som sådan utsätter jag mig för det riskfyllda att fastna i utrustningsträsket, senaste, dyraste, avancerande, listan kan göras lång. Men jag försöker hålla mig till syftet med mitt fiske och utifrån det se till att utrustningsnivån är användbar och ekonomiskt försvarbart. Visst finns det en risk med ”billig” utrustning som tar glädjen av fisket, alltifrån att man inte lyckas veva in för lintrassel till att hela upplevelsen känns snarare som en brottningsmatch. Däri ska man inte glömma att fiske bedrivs ute i det fria och moder jord är nyckfull och vädrets makter slår om och förvandlar fiskelyckan till Dantes inferno. Man säger att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder och det stämmer till stor del, viktigt är att inte utmana utan inse ödmjukt sin begränsning, i tid. ”Ett kast till” kan innebära det sista kastet, kanske inte för gott men för ett bra tag och vad är då den positiva behållningen?
I fiskekretsar ska man hälsa "Skitfiske" i syfte om god fiskelycka. Men enbart döda fiskar följer strömmen! Men lite får jag böja mig, precis som bananer på fisketuren är förbjudet! Så, Ha en god stund, NJUT!

Men är det för dåligt fiskeväder, bläddra igenom denna sida, kanske blir det lite drag i smilbandet eller "en sån hade jag"!

På skrift om sån så finns det mer som jag inte har än har, några ABU-Matic som "saknas", splitcane flugspö med rulle från "hedenhös" och så det där enkla bambuspöett som för de flesta av oss startade "fisketuren"! Vad jag betalar för något av saknad, nja, min mobror samlade på sig under parollen, köp gratis, sälj dyrt, genen finns! Men samtidigt, grejorna är i pannrummet, vedeldning, sot osv, jag bär inte bomullshandskar, skulle kunna tänka mig ett limmat splitcane till exempel, Du förstår!

Surfa runt! 

Humblefish - Sambo Anne-Lie driver kenneln HUMBLEDOES!

senaste blogginlägget
Debut

Det är inte så att detta ska bli någon "kolla vad jag fick" för när storfiskaren talar om så räcker armarna inte till osv. Nä, här blir det mer att fånga ögonblick vid fisketurerna och har Du ögnat igenom resten av sidan så vet Du att det behöver inte innebära fångst för att turen ska vara lyckad!

Just en sådan blev det under höstlovet då jag tog ett av barnbarnen med mig och åkte till Rögle dammar, det var fler än vi som besökte denna plats men vi behövde inte trängas. Melker startade med ett inkapslat Ugly stick set och fiskade av på några platser i damm 4 men hade precis som morfar ingen framgång. Sen växlade han över till ett haspelspö som han med sina ringa 6 år hanterar med stor skicklighet, men fisken var fortfarande skickligare, för oss båda. Medhavd skaffning inmundigades och livet var helt okej, nya platser, nya drag men ingen lycka.

 Vi hade sett en del vak när vi gick längs med dammarna så hoppet fanns. Vi beslutade strax före skymning att packa ihop och bege oss till bile, tomhänt och valde att gå annan väg runt dammarna. På motsatta sidan stod de som inte gett upp och enträget vevade men ingen, såsom vi uppfattade det, hade eller haft någon lycka.

Då plaskar det till, någon meter ifrån oss och ryggen med vajande fena på regnbågen visade sig! För att verkligen vissa hur denna överlevare ägde oss simmade den med oss en halv meter ut i dammen, vilket fick Melker att utbrista "Ta håven morfar, ta håven!"

Behållningen fick en bonus och en "cliff-hanger" för Melker vet precis var han ska placerar sig nästa gång och jag känner att det var, trots en utan fångst, lyckad fisketur.

Nästa tur sker med jobbet och då till Björkadammen och där vet jag redan nu att den turen blir lyckad, oavsett fångst eller ej, att klienterna kommer iväg, grillad korv och en dag ute innebär att en regnbåge blir bonus.

Tills nästa - Ha fina upplevelser!

8 November 2020  | Länk | Fiskerapport | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida