Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Mats
Carlström

62 år och man
Höör,
Skåne län
kalendern

VÄLKOMMEN

HUMBLEFISH

Namnet är inte så konstigt – Humbledoes -> does -> fish, hur logiskt som helst! Ödmjukt fiske! Humble fish, namnet finns redan, en hawaiiansk restaurang i New York, men jag tror inte de tar illa upp.

Att leva upp till namnet ställer lite krav som i sin tur leder till att efterkommande generationer också ska kunna fiska. Det finns mer påverkan än det fisket som jag ägnar mig åt som kanske ställer till så det inte blir något fiske, men jag ska göra mitt bidrag. Om jag använder mig av krok, ska det vara för att godkänd fisk ska hamna på matbordet, om den ej uppfyller kraven ska den varsamt återsättas. För respektive art så finns det regler, det ska inte ”höftas” eller tummas på, kravet ska vara uppfyllt, gärna med lite råge. Sedan kan det finnas anledning att ha en övre gräns också, detta för att reproduktionen ska få bättre förutsättning.

Jag skrev ”om jag använder mig av krok” och det kanske ska förklaras. Det finns ett moment som man kan hamna i och uppfyller till stor del det man söker vid mindfulness och då kan det rent av vara störande med en fångst, enkel lösning ”fiska” utan krok. Eller fånga tillfället när det händer, bärga fisken!


Att fiska.
För många är det en livsstil, för en del är det ett yrke och för en del så är det ett sätt att bryta vardagen. Jag tillhör den sista kategorin och som sådan utsätter jag mig för det riskfyllda att fastna i utrustningsträsket, senaste, dyraste, avancerande, listan kan göras lång. Men jag försöker hålla mig till syftet med mitt fiske och utifrån det se till att utrustningsnivån är användbar och ekonomiskt försvarbart. Visst finns det en risk med ”billig” utrustning som tar glädjen av fisket, alltifrån att man inte lyckas veva in för lintrassel till att hela upplevelsen känns snarare som en brottningsmatch. Däri ska man inte glömma att fiske bedrivs ute i det fria och moder jord är nyckfull och vädrets makter slår om och förvandlar fiskelyckan till Dantes inferno. Man säger att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder och det stämmer till stor del, viktigt är att inte utmana utan inse ödmjukt sin begränsning, i tid. ”Ett kast till” kan innebära det sista kastet, kanske inte för gott men för ett bra tag och vad är då den positiva behållningen?
I fiskekretsar ska man hälsa "Skitfiske" i syfte om god fiskelycka. Men enbart döda fiskar följer strömmen! Men lite får jag böja mig, precis som bananer på fisketuren är förbjudet! Så, Ha en god stund, NJUT!

Men är det för dåligt fiskeväder, bläddra igenom denna sida, kanske blir det lite drag i smilbandet eller "en sån hade jag"!

På skrift om sån så finns det mer som jag inte har än har, några ABU-Matic som "saknas", splitcane flugspö med rulle från "hedenhös" och så det där enkla bambuspöett som för de flesta av oss startade "fisketuren"! Vad jag betalar för något av saknad, nja, min mobror samlade på sig under parollen, köp gratis, sälj dyrt, genen finns! Men samtidigt, grejorna är i pannrummet, vedeldning, sot osv, jag bär inte bomullshandskar, skulle kunna tänka mig ett limmat splitcane till exempel, Du förstår!

Surfa runt! 

Humblefish - Sambo Anne-Lie driver kenneln HUMBLEDOES!

senaste blogginlägget
Björkadammen

Sporadiskt

Kan man säga om det här med fiskerapporter....

men här kommer en.

Björkadammen 2 juni, ca 15 grader, vindstilla, molnigt vilket gjorde att man såg ner i dammen klart och tydligt. Hade sällskap och det var inte många kast med haspelspö förrän det nappade, dock var fiskaren var för ivrig och tappade.

Men, det fanns fisk! :)

Joddå, sen blev det min tur att tappa, en bit ut gjordes det krumbukter så jag stod tomhänt med håven redo till ingen nytta, men blodad tand! Envisheten gjorde att jag bytte drag och nu blir det intressant, en dubbelstjärtad gummijigg med grönt huvud, ca 6 gram, inga långa kast. Första kastet och hugg, försiktigt drillande till håven och fångsten landade, en bit över 2 kg - NÖJD!

Så var det än en gång bevisat, fisken finns i sjön, det är upp till mig som fiskare att överlista, lagom envis och tålmodig, gränsande till mindfullnes! Men hur gick det nu med annalysen av vilket drag? Klart är att orange är en fungerande färg i Björkadammen, sen var det helt klart rörelsen som gjorde det! Hade många mindre följare, ibland i "stim" om en handfull men de var tydligen ganska nya i dammen och fortfarande försiktiga om än nyfikna. Fick mig några upplysande råd av återkommande Bosse, som jag lyckas träffa varje gång jag är där.

Testade fluga men kroppen skrek, det var dagen efter en tvåbarnsfamiljs flytt till 3;e våningen utan hiss. Jo, 60 år och fortfarande stark men det börjar sina, jag fick ge mig efter 3 svep.

Några timmars naturupplevelse som toppades utöver fiskelycka med en symfoni av ätlig groda som gjorde ljud ifrån sig som jag inte skulle gissa kom från denna lilla gröna gynnare, Bosse visade mig.

Blir fler turer, är ju skyldig Melker fiskelycka!

3 Juni 2021  | Länk | Fiskerapport | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida