Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Emeli
.

26 år och kvinna
Dalhem,
Gotlands län
dagens visdom
Att vara älskad är att leva i bojor.
klockan
dagens roliga historia
På zoo: - Titta mamma, den där apan ser ut som faster rut. - Fy, så säger man inte. - Men apan förstår väl inte vad jag säger?
nya foton

Hjärtar dig Pojken..
dagens webbspel
antal besökare

Morsning Korsning! skoj att du ville kolla in min sida!!
Hästintresserad?


-<-@Hästar Föralltid@->-


Våra Hästar:
Dawy Noon
Dacke Ess
Robin Hood
Spirit
Bira
Froj
Varpo

Ni förevigt<33

Linas Hästar:
Kopparslanten
Kingen

Ni förevigt<33

Annas Hästar:
Odena
Rasmus
Gulett
Blåsippa

Ni förevigt<33

Beas Hästar:
Ragata
Bolsan
Hippi
Mynta

Ni förevigt <33
Puss Hej
senaste blogginlägget
NY!

Islandshästarna,
Den robusta lilla hästen.

Temperament och Ursprung.
Islandshästar kommer ursprungligen från Island, därav namnet. Det är en tålig och oftast en robust hästras som kan bära vuxna män, fast den är rätt liten. Dom har ett lugnt temperament och ses ofta på turridningar. Men folk ser dom oftast som snälla små ponnyer men så behöver de inte vara. Hästarna på Island och såna som lir tränade av proffs har eller vill att dom skall ha mycket vilja framåt.

En liten yvig Favorit.
Islandshästen ligger på plats nr tre på listan över populära hästar, i Sverige. Nu är dom mest populära inom tur/fritidsridning och gångartstävlingar, man ser också att bönder driver får från hästryggen.
Tävlingar.
God takt, bestämda tempon, god aktion och bra samling samt form är ett plus inom tävlingar. En välutbildad häst i ökad tölt på tävlingsbanan är tydligen en häftig upplevelse, även för dom mindre intresserade personerna.

Gångarter.
I regel har en islandshäst fem gångarter: Skritt, trav, galopp, tält och flygande pass. Alla islandshästar har inte tillräckligt med pass för att den skall vara värd att träna fram. Man kategoriserar islandshästar i fyrgångare, (Skritt, trav, galopp och tölt) och femgångare som förutom dom ’’vanliga’’ gångarterna har även flygande pass. Tregångare finns också som inte har tölten utan något som kallas grispass. Men det går att träna bort så hästen får en renare tölt.

Historia.
Människorna som seglade till Island kunde bara ta med sig ett fåtal djur, så dom tog dem bästa; Hästarna. I 70 år importerades hästar till Island, tills år 930, då importen blev förbjuden. Därav är Islandshästarna renrasigaste rasen i världen.

Islandshästarna i Sverige.
Det finns stall i Sverige som har ridskolor och turridningsstall med bara islandshästar.
Det finns många ridskolor och turridningsstall som har bara islandshästar i Sverige. Det är lite speciellt att rida islandshäst, jämfört med andra raser eller korsningar. Islandshästar är trygga och litar på ägaren om den är en bra ledare. Om man inte är en bra ledare för hästen så blir den stressad och svår att handskas med liksom för alla andra hästraser.
16 Oktober 2007  | Länk | skolanX( | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Emeli .                                             Skaffa en gratis hemsida