Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Hélène
Holm Nyström

66 år och kvinna
Uppsala,
Uppsala län
klockan
antal besökare

Välkommen hit till Kattoteksbladet.

Här kan du läsa om det kattliga livet i människornas och katternas värld.
Vi är 3 skrivarkatter som bor med 2 människor en Matte och en Husse i en lägenhet i Uppsala, katternas stad.

Skrivaröverhuvudkatten Zamar en dam i sina bästa år. En svart och vit Huskatt 7,5 år.

Skrivarmellankatten Gizmo-kartongernas mästare och alltid full av bus och roligheter.En röd och vit Huskatt på 2 år.

Minsta Skrivarkatten Biscaya Star av rasen MainCoon är 8 veckor och har inte flyttat in än.

Här skall ni få läsa om våra liv och ni kommer även att få lite tillbakablickar från en tidigare skrivarkatt som heter Salomon.

Salomon vandrade över Regnbågsbron för 2 år sedan men lämnade efter sig en hel del skrivet material som vi kommer att publicera lite nu och då.
Salomon är mycket saknad av sin Matte och Husse, systern Zamar och Gizmo som endast kände honom under 2 månader.
senaste blogginlägget
Kattoteksbladet 4/04


Av
Salomon Katt


Nya matordningar


Matte försvann en dag och blev borta i 1 vecka. Under den tiden skulle husse sköta vår mat. Men oj! Vilken blandning det blev.

Första dagen fick vi det gamla vanliga torrfodret, syrran och jag. Syrran flyttade runt matskålen på köksgolvet som vanligt. Jag fick leta efter den. Fann den under kökssoffan den här gången.

Ett par dagar därefter hände något roligt. Ni kommer ihåg den rymmande salamandern, från fiskTV:n. Den rymde igen. Den fanns plötsligt bakom mig. Vände mig om för att se vad det var som rörde sig, då upptäckte jag salamandern. Nu fick jag en rolig stund.
Den luktar inte gott. Tror inte den smakar gott heller. Men en rolig leksak är det. Salamandern kröp runt och jag smackade till den gång på gång. Den kröp en bit. På nytt var jag där och smackade till den. Så fortgick det en stund tills husse kom och lyfte upp den till fiskTV:n igen. Då var det roliga slut. Suck!!!!
Sedan skällde husse på mig för att jag lekt med ”hans” salamander. Jag trodde det var min och syrrans fiskTV???

Men husse gjorde något annat som var bättre. PRRRR!!
Han var arg på ett par stora fiskar, som fanns i fiskTV:n. De hade ätit upp neontätrorna. Nu plockade han upp de två stora fiskarna och gav dem till syrran och mig. Vi for runt med dem på golvet och lekte. Till slut åt vi upp dem. MUMS!!!!!!
Vi har en bra husse i alla fall.

Några dagar senare kom husse hem med en STOOOOOR påse med torrfoder. En sort som vi aldrig ätit förut. PRRRR!! Godis.

Tänk vad mycket som kan hända på matfronten när matte är borta.

När matte väl kom hem igen fick vi ”bara” äta av det torrfoder som husse köpt hem. Inga mera fiskar har det blivit och ingen mera salamander att leka med.

Fast matte går sämre nu än när hon for bort. Undrar vad hon har gjort? Dessutom har hon inte varit ute och gått som hon brukade innan hon for bort. Jag undrar vad som hänt? Dessutom ligger hon mycket på sängen och skriver på datorn. Konkurrens igen. MJAU!

Syrran och jag har saknat matte väldigt mycket. Därför sover vi nu i hennes säng hela nätterna. Vi måste ta igen den tid vi förlorat. På mattes vakna tid turas vi om att sova i hennes knä. Jag tror att hon förstår att vi har saknat henne.

Idag kom husse hem med ny mat igen. Nu hade han köpt färskmat. Husse ställde ner 4:a burkar framför mig och sa att jag fick välja vilken han skulle öppna. Vad svårt det var. Jag ville ha från alla burkarna på samma gång.
Jag matvrak? Vad är det?? Fnisss PRRRR!!!
Men till slut valde jag kyckling. Nu till det underliga. Syrran åt av färskmaten. Det brukar hon aldrig göra. Vad har det tagit åt henne???
Jag får se till att slå vakt om färskmaten från och med nu. DEN ÄR MIN. MJAUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 Januari 2007  | Länk | Katoteksbladet | 0 kommentar
nya foton

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Hélène Holm Nyström                                             Skaffa en gratis hemsida