Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
camilla
ericsson

43 år och kvinna
Stockholm,
Stockholms län
antal besökare

Inför Millennieskiftet hade många höga förväntningar. Många hade onda aningar och många stod utan visioner. " Vad spelar det för roll? Det blir väl ingen förändring för det?” – Och det blev det inte. Varken katastrofer eller under. Vilket leder detta vidare till – regeringsskiftet. Under denna mandatperiod kommer vi att ha borgerligt styre/ alliansstyre/ liberalt styre. Begreppet spelar ingen roll om det inte visar sig i verkligheten.
Personligen har jag många förhoppningar. Och jag förväntar mig, mycket.

Vem är jag? Positiv energi! Glada tankar, stark vilja, och rabarberpaj - det sammanfattar ganska bra vad som driver mig framåt.
Fram till 1997 var jag en ganska vanlig tjej. Jag var 21 år. Var utbildad kock/ kallskänka och hade jobbat på krogen sen jag var 15. Jag var utbildad croupier och jobbade för PAF Casino. Arbetsmoralen var ju mer arbete desto bättre. Jag modellade även för en agentur i Österrike och det var på den tiden som asiatiska tjejer bara sågs i samband med nudlar och Thailands-aktiviteter. Men Asien var på uppgång och jag fick tokjobba...

På väg tillbaka till ett jobb i Grekland som croupier voltade dock bilen jag satt i. Min chef som körde bröt ett ben och min ena väninna bröt ryggen. Hon försökte hålla fast mig men jag flög ur. Min rygg och nacke bröts, det blev en blödning i hjärnan när jag studsade runt, jag föll i koma och slutade andas.
Min brorsa åkte ned till mig och pappa i Sverige larmade SOS International. Efter ca 13 tim. började jag andas själv igen och vi flög hem till Karolinska.

Efter tid på sjukhus och Frösunda Rehab var jag redo att erövra livet igen - men fick handen utav det svenska (s)amhället.
Jag försökte fortsätta arbeta - med det jag nu kunde utan en underkropp som funkade. Jag fick en fast sida med en illustration i en tidning, en fast sida med kåserier i en annan, jag undervisade en kille på 12 år i bild privat och jag undrvisade en koreansk kvinna i svenska privat. Jag har modellat för Frida Bards kollektion Estelle och till utställningen " Våga synas" - som tillhörde det Europeiska handikappåret i Sverige.
En bild på mig där jag sitter fastbunden i min rullstol promotade även året i Sverige.

Jag tröttnade ganska tidigt på att bli placerad utanför samhället - i facket "handikapp och tragik". Därför försöker jag hjälpa till att få Sverige att bli ett Sverige för samtliga medlemmar.
Just nu; Diverse konferenser kring kvinnor med funktionsnedsättning
- Rätten till tillgängliga kvinnojourer och möjligheten att få män dömda för våld emot kvinnor med funktionsnedsättning - Sedan 1:a april 2005 betraktas det som ett brott att våldta kvinnor med funktionsnedsättning!!!!
- rätten till utbildning och arbete
- konferens i Berlin för bildandet utav det nya europeiska nätverket av kvinnor och flickor med funktionsnedsättning.
- konferens i Finland - kring våld emot kvinnor.
- konferens i Barcelona – Dones no estàndards. Som representant för (FQ) forum Kvinnor och funktionshinder på samtliga. Jag och Maude representerade även (FQ) under Almedalsveckan -06.
För (FQ) sitter jag i arbetsutskottet, som firmatecknare och vice ordf.

Min blogg visar många bilder - för att lättare betona och förklara situationer och ambitioner. ACE the ILLUSION - bräck illusionen! Kommentera gärna!

/ ACE - Anna Camilla Ericsson

( Mitt koreanska namn betyder segervind och stavas Riva på koreanska. Koreanska tillhör samma språkgrupp som finska och ungerska. Rullstol uttalas hyllcher på koreanska och stavas inte som det låter ;))

Varje år skadar ca 110 – 150 personer ryggmärgen. De flesta skadas genom trafik- olycksfall. Men en del skadas även av infektioner, tumörer eller cirkulationsrubbningar. Sedan tillkommer alla medfödda funktionsnedsättningar.
Personer med ryggmärgsskador är ingen stor grupp inom vården. Av de som skadas är ca 20% kvinnor, dvs drygt 20 kvinnor per år.
källa: RTP
senaste blogginlägget
Saknar a a och o

Har borjat skriva pa boken som varit planerad ett tag - men inte paborjad eftersom den skulle startas 2010. Dock har jag just nu inga a, a eller o pa mitt tangentbord...

 

15 November 2010  | Länk | tankar | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & camilla ericsson                                             Skaffa en gratis hemsida