Hakuna Matata,
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Emelie
Eriksson

26 år och kvinna
Kolbäck,
Västmanlands län
dagens visdom
Rocken är som ny, det är bara hålen som är gamla.
klockan
dagens roliga historia
Hustrun: "Är verkligen allt som du har bättre än vad jag har?" Mannen: "Hmmm... Nej, det skulle nog bara vara det att din svärmor är mycket bättre än min..."
antal besökare

- Och vi kommer alltid vara vänner förevigt?
- Jaa, förevigt.
senaste blogginlägget
Psycho (1960)

Jag har avgudat Alfred Hitchock ett ganska bra tag nu, utan att sett en endaste film. Så man kan väl säga att jag hoppade av glädje när jag såg att den skulle gå på tv.

Det är ganska svårt att berätta om Psychos handling utan att avslöja för mycket så jag får göra en kort sammanfattning;

En vacker kvinna vid namn Marion (Janet Leigh) stjäl 40 000 dollar från sitt arbete och flyr från staden. På vägen så stannar hon en natt på ett motell som den unge mannen Norman Bates (Anthony Perkins) äger. Han är ganska annorlunda men mycket sympatisk.

Allt är dock inte som det verkar. Men när Marion upptäcker det är det redan försent.

Den här filmen fängslar mig. Musiken får mig ibland att rysa utan anledning och fotot är så välgjort! Alfred Hitchock var helt enkelt en regissör utan dess like. När det första mordet sker i filmen var jag redan förberedd, vilket var ett litet minus. Men själva scenen efteråt var otrolig. Kameran filmar droppande vatten, blod och kroppsdelar ett bra tag. Scenen är gripande lång och man sitter alldeles tyst och bara ser på den svartvita bilden.

Jag visste också redan om vem som var gärningsmannen men det gjorde inte filmen sämre. Jag fick besked om en sak som gjorde mig väldigt chockad mot slutet och min bild om filmen var helt felaktig.

30 September 2007  | Länk | P | 0 kommentar
nya foton

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Emelie Eriksson                                             Skaffa en gratis hemsida