Startsidan Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Kitty
Hallberg

70 år och kvinna
Kvidinge,
Skåne län
översättning
dagens visdom
Alla människor sätter i sig mat, men få kan konsten att äta.
kalendern
dagens roliga historia
Två palmer: "Do you löv me?" "Näver!"
dagens onödiga vetande
Aristoteles var först att hävda att jorden var rund.
Google sökning
nogg.se   Web  
antal besökare

Så här började det!

Jag är en "tant" i mina bästa år (1948 års modell) som alltid har varit galen i hundar.

Den första egna hunden köpte jag och min man år 1976. Det var en Amerikansk Cockerspaniel (Bobbo). En härligt vacker hund som inte alls passade mig egentligen. Han fick alla de fel som en nybörjare gör och blev ganska odräglig. Men jag älskade min "morris" över allt annat och lärde mig förhoppningsvis en del av honom också. Såsom att vara mer konsekvent, men det är svårt att vara fortfarande, efter 30 år.
Bobbo blev drygt 11 år gammal avlivades pga levercancer.

Nästa hund var en Blue Merle Collie (Ludde f. 1978), som var Bobbos raka motsats. En mycket försiktig och lite rädd vovve. En mycket skällig hund var han, men ganska lätt att lära.
Detta var i slutet av 70-talet, så det var inte så mycket tävlingsträning på den tiden, tyvärr, för han hade kanske kunnat bli bra.
Ludde blev 14,5 år gammal och blev avlivad pga ålderskrämpor.

Sen kom vår 2:a Amerikanske Cockerspaniel (Fancy f. 1985). En liten tik, mild som en vårvind, var hon. Vi fick henne av hennes uppfödare, pga att hon fått epilepsi och hade blivit tagen ur aveln. Hon var 3 år (1988) när vi fick henne och var hos oss tills hon blev 5-6 år. Då fick min mamma ta över henne för hon gick inte ihop med vår nyköpta Grand Danois tik. Som vid 10 månader började anfalla och bita vår lilla gumma.
Fancy avlivades 6 år gammal pga levercancer.
Vid denna tid (1990-1991)hade vi alltså 3 hundar samtidigt. Vår collie Ludde, amrisen Fancy och så Grand Danois´n Queeny.

Queeny (f. 1990) var en stor tik och mer som en bestämd hane än en mild tik. Hon var mycket förarkänslig, som i alla fall Grand Danois ofta är har jag märkt, så när jag blev osäker när vi mötte andra hundar, då tog Queeny över och "hjälpte" mig.

Men, men... trots detta så hade vi ett gott samarbete, hon och jag. Hon hade lite lustigheter genom att i hela sitt långa liv, till och från tycka att våra lampor i hall och badrum var lite läskiga. Så dom måste skällas på. Därför så började jag fråga henne var lampan fanns, så genom att titta upp på lampan i taket, visade hon var den fanns. Ljuvliga varelsen Queeny.
Hon hade också alltid en "snuttefilt" när hon skulle sova. Var inte hennes egen lilla filt i närheten, så gick det bra med överkastet också.
En bild på Queeny med snuttefilt som är ett överkast. Queeny är 5 år på bilden.

http://www.nogg.se/upload/31786/45441/Photo_31786_671421.jpg

Queeny blev nästan 11 år och avlivades pga magomvridning.

Queeny blev vår första Grand Danois, men absolut inte den sista. Det blev nämligen ytterligare 3 st Grand Danois efter henne.
Hubert (F. 1994) blev nummer 2 i Grand Danoisskaran och Queeny var moster till honom. Detta var den optimala hunden. Han var en klippa i alla lägen och jag litade till 2oo % på honom med både djur och människor. Vid 6 års ålder blev han även pappa till lille älskling, Leroy.

Hubert blev även min lydnadshund och vi kämpade oss igenom många tävlingar, så vi så småningom erhöll vårt efterlänktade LP1. Jag har lagt in alla våra domarprotokoll på denna adress, om någon är intresserad av våra poäng:
http://pets.webshots.com/album/77036464DOqHJx
OBS! Man bör börja på sid. 2 om man vill läsa från början till slut.
Hubert blev precis 8 år och avlivades pga skelettcancer.

Den näst senaste i raden av hundar var vår älskade Leroy (född 2000-död 2008). Han har en speciell plats i mitt hjärta pga att han blev så sjuk i sina ben när han var valp. Det kan ni läsa om på hans egen sida, om ni vill veta mer.

Eftersom min älskade Leroy har blivit avlivad den 16/7 2008, så klarade jag inte att vara utan hund mer än 2 dagar. Så den 18/7 2008 åkte vi och köpte vår lilla Ginna (Le Grand´s Quaramelle). Hon är en otroligt söt och feminin liten svarting på 5 månader (född 14/2 2008). Henne kan ni läsa mer om på hennes sida och se på bilder efterhand som hon växer.

Mitt andra stora intresse har blivit fåglar. Efter 30 år med hundar så kom fåglarna in i mitt liv av, ja... man kan faktiskt säga... en ren händelse. Efter utbildning och byte av arbetsplats, kom jag till en brukare som personlig assistent (2004). Hon hade på den tiden 2 st kanariefåglar som hon inte ville ha kvar längre. Jag tog dom såklart med hem och lite på den vägen blev det.

Men för att göra en lång historia kortare, så blev det en fågel kvar till slut. Efter en del omhändertagna fåglar som så småningom blev placerade hos en uppfödare, där dom fick tillbringa sin tid i stora voljärer ute och häcka varje vår, så blev det bara Pius (kläckt 2006) kvar.

Han var faktiskt en ersättning för vår stora Grå Jako papegoja "Tösen" (40 år) och den historien finns att läsa under rubriken "Djurhimmeln" och sedan under "Tösen".

Pius dog den 19 september 2009 efter en infektion som tydligen inte försvann riktigt fast han fick penicillin. För evigt saknad är du min lille älskade pippi.

Den 29/12 2009 flyttade vår nya pippi in hos oss. Det är en Pionus även han men av arten Maximilian Pionus. Han kläcktes den 3/10 2009. Han heter MIRUS som är latin och betyder UNDERBAR och SÄLLSAM vilket stämmer så bra på honom. Det är en hane för han är DNAtestad.

Kolla in vår nya älskling Tara.


nya foton

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Kitty Hallberg                                             Skaffa en gratis hemsida