Petra & Boel
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Petra
Söderquist

26 år och kvinna
Hallsberg,
Örebro län
klockan
antal besökare

Tjena!

Jag är 16 år och har en rottweiler som heter Boel.
Vi tränar en sport som heter IPO, och förhoppningstvis ska vi starta vår första IPO tävling till sommaren.

senaste blogginlägget
Korning

Tjena!

Idag åkte vi klockan sex på morgonen för att åka till Södertäljes brukshundklubb. Frukost blev det ingen, nervositet är ju ett litet mindre problem ifrån min sida.
När vi anlände fick vi träffa Boels brorsa Laban (Boris) som växt till sig ordentligt, och blivit exteriört jätte fin. Vi gick med på hans test, som han klarade utan några problem. Vissa beteenden liknade verkligen Boels. Syndes med andra ord att de var syskon, om man räknade bort att Laban var 9 cm högre än Boel.

När det var Boels och min tur så trodde jag att jag antingen skulle svimma eller spy. (Hur kan man vara så sjukt nervös? När jag tävlade i lydnadsklass ett så var jag inte alls så nervös.) När jag kommer fram till Testledaren så säger han åt mig att komma ihåg att andas, Tydligen var jag helt kritvit i ansiktet.. (endå tyckte jag att jag nästan hade lugnat ner mig vid det laget).

Att testledaren kände igenom tassar och kollade tänder gjorde inte Boel något. Vilket gjorde mig lättad, jag var rädd att hon skulle krypa ihop och börja gäspa och sådana saker. Men no problems. Kampen var inte heller några problem alls.
Förföljandet så sprang hon i full fart, men sen greppade hon inte. Där vart jag lite shockad på MH:t greppade hon och rev ut vajer och allting. Men hon tittade på mig och "kaninen" upprepade gånger och ansåg väll att hon inte fick ta den. (Där fick man för att man inte tillåter henne att jaga)
När kaninen försvann in i ett rör så arbetade hon aktivt försökte både gräva fram den och skälla på den.. men hon letade i mindre än trettio sekunder.
När Figuranten kom fram med förklädnaden så lekte hon med honom.

På skyltarna så sprang hon igenom, matte var mera värd än rädslan för skyltarna.. vad glad jag blev när jag såg att hon tog sig igenom. Det trodde jag inte. Så bara det är en vinst. Kälken ignorerade hon tills den kom för nära. Då skällde hon på den och backade bakom mig. Innan dess stod hon och skällde på domaren som höll i repet till kälken (hon ville kampa med repet). På skramlet och Kälken hade hon lite kvarstående rädslor. Hon undvek att gå nära dem på gången förbi efteråt. Inget farligt och jag vet ju att hon är en liten fegis. Däremot overallen visade hon ingenting hon gick snabbt fram och löste det själv. ( Hon gick fram till allt själv utom kälken). och skotten rörde henne inte alls.
Godkänt med 418 poäng.

Exteriören var inte heller något fel på hon fick att hon var något dåligt uppfylld under ögonen ngt överflödigt skin runt halsen, pigmenten i munnen var rosa och grå. öronen var ngt högt ansatta. ländpartiet var ngt långt, korset ngt brant knävinkeln ngt knapp. spårvidd bak ngt trång. Armbågar lite lösa steglängd bak något kort och strukturen på pälsen var vågig. Helt klart nöjd med den beskrivningen.

Helt lyckad dag.. jag är jätte nöjd, och nu har vi titeln korad. Och att dömma av min snarkande hund så är hon nöjd också.
17 Maj 2009  | Länk | kul! | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Petra Söderquist                                             Skaffa en gratis hemsida