Skeppslogg
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
om mig
Jazzica
av Limhamn

39 år och kvinna
Limhamn,
Skåne län
klockan
nya foton

Mer kök...
antal besökare

senaste blogginlägget
Vårrustning

Äntligen har vi kommit loss och fått en ny mesan ! Den gamla var väl använd sedan 1992 och kanske såg ut mer som ett lakan än ett segel. Nu har Ulf på Sydsegel hjälpt oss att få till ett segel som säkert är 1,0 kvm större och med genomgående lattor och lösfotat. När vi dessutom fick tag på en bättre begagnad genua som han sytt om en del och som är många kvm större än vår Genua 3 så skall det nog bli fart på båten. Ulf har även lovat att följa med för att lära oss utnyttja seglen bättre (skota smartare).

Att laga saker med epoxi kan ha sina stunder, ibland långa om man glömmer ha handskar på sig. Eftersom blandningsförhållandet är viktigt och även så temperaturen så kan man spela sig själv lite spratt. I måndags tyckte jag att det så bra ut och på tisdagen tyckte jag att det var lite mjukt så jag tog bort det..... men inte överallt ! Där jag inte tog bort det blev det en bra jämn och hård yta redan på tisdags eftermiddag...

Ny epoxi och nya försök, nu hjälpte Morbror Lars till så det blev snyggt och bra iaf!

En titt på motorn fick alla lampor att lysa rött! eller kanske mer kylarglykolblått... Allt låg under motorn istället för i kylsystemet, letade efterorsak men kunde inte finna något. På lördagen testade jag med lite ny glykol och då hittade jag en kran till, gömd lite bakom alla slangar bakom motorn! En lättnad som inte var liten, minst 2 kg.

Ny kabel till radarn är monterad i mesanmasten, skall bli spännande att se om vi kan få liv i radarn, fä lovade att den fungerade men det har vi tyvärr aldrig upplevt. Det kan bero på att kabeln måste var hel utan skarvningar enligt en Furunogubbe på båtmässan i Köpenhamn.

Att en impeller kan kosta nästa 1000 kr är horribelt! Är det någon som har testat biltemas för 99 kr?

Nu hoppas vi att SMHI har fel så att det inte blåser 13 m/s med 20 i byarna på lördag när vi skall sjösätta och masta på. Att dingal med 11 ton är inte helt trivialt och inte heller att pricka rätt med en mast på 16,5 m som är 230 kg tung....

8 Maj 2012  | Länk | Vår 2012 | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Jazzica av Limhamn                                             Skaffa en gratis hemsida