Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Videoklipp Logga in
om mig
Sandra
B
39 år och kvinna
Karlstad,
Värmlands län
klockan
nya foton


antal besökare

Här kan du läsa om mina hundar, hundträning och annat som händer i mitt liv just nu.

Om rottweilern...
Under de 12 år jag haft rottweiler har jag hunnit lära mig mycket, både när det gäller tävling och träning, men också vad gäller rottweilerns rasegenskaper.

Jag tycker att det är viktigt att man som rottweilerspekulant tänker sig för
innan köpet och är ärlig mot sig själv. Har jag tid för den här typen av hund? Har jag ork för den här typen av hund?

Eftersom rottweilern är en bruksras behöver den arbetsuppgifter, och får den inte det är det ingen rolig hund att äga. All energi en rottweiler har att lägga på arbetsuppgifter kan istället hamna på andra saker som inte är lika trevliga om man inte ser till att aktivera den. Det kan handla om att den exempelvis biter sönder saker, utvecklar oönskade dominansbeteenden eller att den väljer bort dig som flockledare, för i en flock ser flockledaren till att alla har arbetsuppgifter.

Blir du bortvald som flockledare kommer varken du eller hunden att bli lycklig eftersom hundar behöver ledare och hundar som inte har det brukar oftast inte bli särskilt trevliga att ha att göra med. Detta är inte hundens fel, utan ditt som hundägare. Hunden följer bara sitt naturliga beteende - nämligen att klättra i rang. Det man kan göra för att undvika att detta händer är att skaffa sig kunskap. Lär dig att tänka som en hund, för många problem som hundägare stöter på handlar om att man förmänskligar hundens tänkande. Behandla hunden som en hund och inget annat och tänk på att hunden mår bra av regler. Har du bara viljan, tiden och ambitionen att jobba med din hund är rottweiler en underbar hund att äga!

senaste blogginlägget
Ännu en vecka till ände

Hemkommen från bodyattack och CX pass. Jag älskar fredagarna och den kombinationen av träningspass. Hårt, intensivt och mjölksyra!! Det är träning som verkligen ger något. Imorgon ska det bli tung styrketräning - bröst och axlar. Är taggad till tusen nu och skulle gärna köra två pass om dagen om tid hade funnits. Kommer fortsätta med träningen under semestern, som förövrigt närmar sig med stormsteg! Bara en vecka kvar nu, tjohooo!!!
15 November 2013  | Länk | Nytt inlägg | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Sandra B                                             Skaffa en gratis hemsida