CarolinaHallberg
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Carolina
Hallberg

29 år och kvinna
Fagersta,
Västmanlands län
dagens visdom
Att slösa bort tid är en viktig del av livet.
klockan
dagens roliga historia
- Hur långt in i en skog kan en människa gå? - Halvvägs, sedan är den på väg ut igen.
dagens onödiga vetande
enligt sägnen drack den aztekiske härskaren montezuma 50 koppar choklad om dagen i koppar av guld.
nya foton

Brá och Thrulle pussar på varandra
dagens webbspel
antal besökare

CARRO´S BLOGG!

Din läsning mitt liv !
som blivande Hippolog (Hästvetare)

Jag går det treåriga Hippolog kandidatprogrammet på Wången med inriktning IsladshästKul att du hittade hit, trevlig läsning!

Välkommen att bli beroende!
Bloggtoppen.se

Personligt bloggar
Populära bloggar
senaste blogginlägget
Vikt på bakbenen

Man strävar ju hela tiden efter att hästen ska ha mer vikt på bakbenen. Hästen har naturligt mer vikt på framdelen men man vill med ridningen få hästen att aktivera bakbenen och få dem in under tyngdpunkten och bära upps ig med bakbenen och bli lätt i fram och komma upp med manken. Man letar efter den där motorbåtskännslan då man som ryttare känner hur man "rider hästen i uppförsbacke" och framdelen lättar.

Nu i dag fick vi sanningen på det hela och våra tankar om att rida hästen med mer vikt på bakbenen blev förkrossad. Det har gjorts ett test på bland de bästa dressyr hästarna i världen där testet gick utt på att mäta hur mycket vikt hästarna hade på fram respektive bakdel i de mest samlande övningarna/gångarter så som piaff och passage. De red på en slags matta där de mättes hur mycket vikt hästen hae på fram och bakben och dessvärre blev resultatet att hästarna INTE la mer vikt på bakbenen fastän ryttarna hade kännslan av att de red i uppförsbacka, manken kom upp och blev lätta i fram. Gud vilket tråkigt besked tycker jag, då är det alltså inte så som man alltid har trott, att hästen bär mer vikt på bakdelen efter att man har fått aktiverade bakben.

Egentligen är det ganska lågiskt eftersom att det inte är en kroppsmassa på hästen som flyttas bakåt. Kännslan av att framdelen kommer upp kan förklaras i att när bakbenen aktiveras och ryggen kommer upp höjs öven manken och muskulaturen på manken stretchas ut, och det känns då som att man rider i uppförsbacke.

Men man kan i alla fall täka på att man inte vill rida hästen mer på framdelen och göra att den lägger ännu mer vikt på framadelen än den redan har naturligt. Kanske en tråkig vetenskap, men så är det.

Allt från mig i dag, nu är jag uurtrött och ska sova, natti natt!

kram
11 Januari 2011  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
nyheter

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carolina Hallberg                                             Skaffa en gratis hemsida