Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Logga in
om mig
Camilla
B
26 år och kvinna
Blentarp,
Skåne län
klockan
dagens roliga historia
- I vintras råkade jag ut för en hemsk olycka. Jag föll omkull på isen och blev liggande i tre veckor. - Oj! Då frös du väl fast?
dagens webbspel
antal besökare

Välkommen till min hemsida som handlar om mig och vad jag gör med min häst och resten av min underbara familj <3 Läs gärna min blogg och kommentera, bilder, bloggen och lämna ett hovavtryck i gästboken är ni gulliga:)
Maila om ni vill : lizzie_animalpower@yahoo.se
senaste blogginlägget
HOS BOMPE-FREDAG

Halloj:)
Jo idag när jag och Michelle kom till stallet var klockan ungefär 16.00 och jag var supertrött :/
Vet inte varför menmen så gick vi ner till min prins Bompe och han verkade lika trött han så då kramade jag om han och pussa lite på hans söta ansikte och kropp :D
Sen stod vi och gosa typ en kvart tror jag :D Rätt så länge iaf för att vara när jag hämtar han i hagen !
Det var helt underbart och jag behövde verkligen det, som alltid får jag energi efter att få träffa Bompe och extra mycket för att jag fick mysa i lugn och ro en stund med han<3

Sen knatade vi iväg mot stallet, eftersom att han var så lugn tänkte jag prova att inte ha kedja och det var ett bra val för att han skötte sig PERFEKT och gjorde inte ett enda försök att smita, iaf vad jag märkte och då räknas det som inga försök! ;)
Sen hade jag kedja utanför hagen såklart så han inte kan smita eller att jag tapparr han och han gör illa sig!
Vi tränade lite NH på vägen att han skulle gå bakom mig och så och stanna "fint" bakom mig när jag stanna det fick vi kämpa med mycket idag, alltså han stanna hur bra som helst men han börja äta direkt av det saftiga gräset som lockade oootroligt mycket idag!! :P hahah göllBomERANGEN:D

I stallet fick han gå in i Castillows box och äta havre under tiden fika jag och Michelle, saft och kakor :) mums filibabba som Bompe nog också tyckte när han fick smaka, dem åkte i lätt för han med kakorna ( fast han fick bara smaka små små bitar)

Efter en stund borstade vi i boxen han hade då hållt sig lugn men var lite oroligare idag än i onsdags när vi borsta han ville gå omkring och Michelle fick hålla i hårt för att han inte skulle kunna vända sig och jag märkte att han var lite spänd och rädd/nervös för att han sa ifrån lite och stod inte hel lugnt precis, men det gick jättebra ändå och sista stunden stod han helt fint och stilla :)
Och jag kunde borsta överallt utan protester <3
Jag upptäckte en knöl under käken typ i "springan" det blev jag lite orolig för bestämde mig för att tempa sötnosen men jag hitta inte våran temp och inte Carros heller :(
Sen sadla vi och satte på benskydd det gick jättebra, Bompe var jätteduktig och stod väldigt stilla när jag sadla !!*stolt*

Vi tränsa och sen red vi i paddocken, jag hoppa upp själv utan att nån höll emot och det gick faktsikt idag utan att sadeln gled för att jag hade lyckats spänna så pass mycket, det har ju varit lite svårt med det i sommar, men jag tycker faktiskt att han börjar smalna lite nu :O men är inte säker! Vi märker väl, det går kanske i en rasande fart sen när vi kommit tillbaka till solberga?!
Han var jättelugn att rida till paddocken och i paddocken, medan vi skritta fram kollade jag av att han lyssna framåt och bakåt också red vi ut ordentligt i hörnen, speciellt det "läskiga hörnet" Bompe var jääätteduktig, ibland får jag verkligen snilleblixtar och kommer på sånt som att jag ska titta ordentligt dit vi ska när vi rider förbi något läskigt - och det funkar och löser någonting jättebra:)
Han går nu förbi nästan utan att tveka:D Vi hoppade även över den stora naturbommen i skritt och det var såå kul hahha jag skrattade och Bompe bjöd rejält med spetsade öronen :D:D(L) JAG ÄLSKAR DIG BOMPE
Sen skulle Michelle hålla lite lektion för mig och jag travade runt i paddocken i ett friskt tempo och gjorde en volt i varje hörn, öka och minska tempot lite :)
Det gick helt okej men jag kände att vi inte fick med bakbenen riktigt så vi började arbeta på en volt och nästan direkt började Bompe arbeta superbra och gå så dunderfint som bara han kan!:D Det var bara lite smågrejer som att få volten jämn och hålla Bompes bog resp. bakdel på volten som vi behövde arbeta lite extra med. I ena varvet sköt han ut bogen lite och i andra varvet baken ;)
Det var roligt att träna på att rätta till det och Michelle kunde se väldigt bra när han gjorde det och sa till hur jag skulle göra så det gick perfekt efter bara ett kort tags arbete med det!:)
I galoppen kändes det som att både Bompe och jag hade svårt att hålla balansen och räta upp oss pga. underlaget tror jag och vi provade på olika sätt och olika ställen i paddocken men nöjde oss rätt så snabbt eftersom att klockan var mycket och vi hade hållt på rätt så länge:)
Jag är väldigt nöjd med dagens ritt och dressyrträningen gick mycket över förväntan bra eftersom att vi ridit seriös dressyr bara ett par gånger sista två månaderna ungefär.
Bompe blev ordentligt genomriden i sidorna, fick göra skänkelvikningar, hoppa lite i skritt och trav, galoppera framåt, vi gjorde galoppfattningar och jag fick rida ordentligt , träna min sits, sitta ner och träna magmusklerna ;) och koncentrera mig:D Och det viktigaste vi hade jätte roligt som vanligt (:)
Efteråt borsta vi och så ute, jag svampa av min pojke Bompis lite och borsta man och svans, kratsa hovar, hade på flugspray och kramade om han ordentligt :)
Sen red jag barbacka till hagen, stackars Michelle fick bära alla grejor men sen bar Bompe påsen på ryggen :D duktiga snälla hästen min!
Ådi och Josefin gjorde oss sällskap och jag blir bättre och bättre på att hoppa av barbacka, övning ger färdighet :)(L)(K)<3
Tack Bompe för en underbar dag och tack Michelle för sällskapet !
Jag älskar dig Bomerangen min<3333333333333333333
4 Augusti 2007  | Länk | Mitt liv och mina tankar | 3 kommentarer
nya foton

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Camilla B                                             Skaffa en gratis hemsida