Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
marie
Skoog

56 år och kvinna
Vingåker,
Södermanlands län
dagens visdom
Den lätta vägen är alltid minerad.
klockan
dagens roliga historia
- Bits er hund? - Nej. - AJ! Ni sa ju att den inte bits! - Det gör den inte heller, men det där är inte min hund.
dagens onödiga vetande
Var tionde minut dör en djur- eller växtart ut.
nya foton

Min midsommar Amaryllis
antal besökare

Välkomna till min sida!

senaste blogginlägget
För syns skull !!!

Någon gång i de flesta människors liv kommer man till den dagen när man inte se lika bra som i ungdomens dagar. Det är inget konstigt med det, de flesta skaffar sig ett par glasögon, och så ser de igen.
I alla fall är det vad jag har trott, att det skulle vara så smärtfritt och smidigt menar jag. Men nu har jag själv efter mycket velande fram och till baka själv skaffat glasögon för att utan problem kunna läsa även den finstilta texten. Och det var inte alls så enkelt. Kanske det var därför det dröjde så länge innan det blev något av.
Min man t.ex. han kunde bara gå in på närmaste mack och köpa ett par. Funkade kanon för honom. Jag prövade samma sak men det funkade inte alls. Såg ingenting, hela världen blev inbäddad i dimma. Alltså blev jag tvungen att gå till en optiker och kolla synen. När detta till slut var gjort och jag efter mycket provande av bågar äntligen hade bestämt mig så fick jag vänta några veckor på glasögonen.
Till slut fick jag mina glasögon till ett helt annat pris än vad maken betalar på macken kan jag tala om. Men en tröst var i alla fall att jag fick ett par på köpet. Vilket skulle visa sig behövas. För hur det nu än är med synen när jag ska läsa så fungerar den alldeles utmärkt annars, vilket gör att jag så fort jag har läst det jag ska, tar av mig glasögonen och vips så är de borta.
-Du får försöka att lägga dem på samma ställe varje gång, sa maken till mig. Och det lät vettigt, så det försöker jag göra. Men har inte riktigt hittat rätt ställe än för jag tycker de ligger ivägen överallt och så flyttar jag på dem utan att igentligen tänka på vad det är jag flyttar på.
Försökte även att dela upp dem så att ett par skulle vara kvar hemma och ett par alltid ligga i handväskan. På det viset så skulle jag alltid ha ett par med mig till jobbet, affären m.m. Fungerade skapligt till att börja med, sen började jag att glömma dem kvar på jobbet. Handväskan var inte alltid med när jag handlade eller var den med så var inte glasögonen i handväskan. Helt plötsligt var bägge paren hemma eller också var bägge paren på jobbet.
Ja så där håller jag på, så trots att jag nu har glasögon som jag kan använda så är det lika ofta som jag inte kan använda dem för att jag inte hittar dem eller vi befinner oss helt enkelt inte på samma plats, mina glasögon och jag.
Jag vet att detta inte är något unikt problem, många med mig letar efter sina glasögon. Och många gånger har jag själv hjälpt till att leta efter andras glasögon. Bl.a min gamla mormor letade ofta efter sina glasögon. Hon hade två par som hon varvade med. Det ena paret hade hon när hon läste och det andra när hon gjorde annat. Utan var hon bara när hon skulle "koppla av" som hon sa. Jag minns att jag frågade henne en gång om det inte var jobbigt att hålla reda på två par glasögon så där och alltid behöva växla mellan dem beroende på vad man gjorde.
Nejdå, sa hon man måste fokusera på det positiva. Att få sämre syn är inte bara dåligt, tänk bara när jag ser att jag behöver städa men inte riktigt vill göra det, då tar jag bara av mig glasögonen så ser jag inte eländet.
Så jag försöker göra som mormor, tänka positivt. För när allt stämmer och jag faktiskt befinner mig på samma plats som mina glasögon och kan använda dem, då ser jag väldigt bra med dem, t.o.m det finstilta.
26 Oktober 2008  | Länk | allmänt | 2 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & marie Skoog                                             Skaffa en gratis hemsida