Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Robin
Badh

29 år och man
Vartofta,
Västra Götalands län
dagens visdom
Den lätta vägen är alltid minerad.
klockan
antal besökare

var hälsad främling
senaste blogginlägget
arbete

Gör bordeller lagliga.

Inledning: Samhället bestämmer mycket över dig i dagsläget. Det säger vad du får göra och inte får göra, men en sak som vi alla måste får bestämma över är våra egna kroppar, eller får vi det?
Idag är de olagligt med prostitution, eller det är inte olagligt att sälja sex, men att köpa. Frågan är då varför inte både är olagliga eller varför inte ta bort lagen helt och hållet?
Om man nu kan skilja på att ha sex och att älska med någon varför ska man inte få tjäna pegar på det? Jag tycker det är upp till var och en vem man har sex med och om man vill ha pengar för det. Bara båda parterna är överens så blir vell alla nöjda?


Argument emot: . Samhället kan bli mer sexrellaterat som vissa kan uppfatta som stötande, vilket jag inte riktigt förstår varför.
Könssjukdomar sprids också men man kan alltid använda kondomer så det ser inte jag som någon stort problem.
Det kanske största problemet är att unga tjejer kanske lockas in i prostitution, självklart finns det stora risker i att bli prostituerad. Men som sagt, jag tycker det ör upp till var och en vad man vill göra med sin egna kropp som de faktisk är.

Argument för: Arbetslösheten skulle minska, nu skulle det säkerligen inte finnas allt för många bordeller men det blir iaf några fler jobb vilket gynnar staten nu när vi går in i en lågkonjution.
Gillar sitt jobb, jag är övertygad om att de finns människor som mycket hellre vill jobba som prostituerad på en lagligt organiserad bordell än att ha de jobben dom har nu. Om de nu skulle sluta och istället börja arbeta som prostituerad skulle fler jobba skapas till de som inte vill bli det, vilket säkerligen är det allra flesta.
Mindra brott skulle begått med tanke på att då är de inte olagligt att köpa sex.
På sexualbrott.se står det att år 2003 anmäldes 2565 våldtäckter i Sverige. Jag tror att den siffran skulle minskas radekalt om man hade haft lagliga bordeller.
Många av de som blivir våldtagna måste ha psykisk vård efteråt vilket kostar massvis av pengar. Om våldtäckterna minskas så minskas troligtvis antalet som behöver psykisk vård också, på så sätt sparar staten pengar.

En sak som jag tror skulle minska rejält är trafficking . Om prostitution vore lagligt tror inte jag att man tvingar folk att bli prostituerade. Jag tror det finns människor som självmant skulle kunna tänka sig att bli det om det fanns ett bra och regelrätt system.
Trafficking är ett oerhört stort samhällsproblem och jag tycker att vi måste göra något för att försöka minska det. .

Avslutning: Till sist vill jag säga att jag vet att det här kan verka sjukt, jag tyckte själv det när jag hörde tanken första gången, men om man tänker på allt som skulle kunna förändras så tror jag inte att det här är en så dum idé. Många tänker säkert att de prostituerade kommer bli tvingade på bordellerna man vadå, då kan man la anställa vakter som måste jobba på varje bordell?
Jag gick in på google och sökte på adras åsikter om lagliga bordeller. Jag hittade en på hemsida som heter pointblog.se där en hade skrivit en intressant sak. Som jah vill avsluta med:
”Det finns säkert dom som tycker att den prostituerade skulle komma i något underläge - med korrekta anställningsavtal, där de faktiskt får både pengar och sex - medan "kunden" enbart får sex - vem är det, egentligen, som då är i överläge?”

18 Februari 2009  | Länk | Den grå vardagen | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Robin Badh                                             Skaffa en gratis hemsida