Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Logga in
om mig
stig
sjödin
79 år och man
Sandviken,
Gävleborgs län
dagens visdom
Hår i soppan är hemskt, men soppa i håret är värre
klockan
dagens roliga historia
- Jag skulle vilja gå på min svärmors begravning. Chefen: - vem skulle inte vilja det?
nya foton


antal besökare


11år sedan den 30okt 2017


Denna sida tillägnar jag min far Stig"tjetas"Sjödin som efter en kort tids sjukdom har lämnat oss 30/10 2007.


Skriv gärna i gästboken och titta på foton,mer foton kommer


Fråga gärna om det är nåt ni undrar över


026271837@bredband.net


Mats Sjödin


 Cancerfonden - Riksföreningen mot cancer


Vill passa på att tacka alla som har hedrat min fars minne genom fonder och blommor!! Alla som hedrat  syns i fotomappen.

 

 

Ännu en stor fotbollsprofil är borta

 

 

 

Det är med tungt hjärta jag konstaterar att ännu en av min ungdoms stora idrottsidoler ryckts bort från jordelivet alldeles för tidigt.
Stig Sjödin avled den 30 oktober efter en kort tids sjukdom,  67 år fyllda.
Många med mig anser att Sjödin, eller "Tjetas" som var hans smeknamn, var en av de största fotbollstalanger som någonsin funnits i Sandviken. Ja, i sina bästa stunder kunde han jämföras med den 13 år äldre SIF-legendaren Arne Hodin, som gick bort häromåret. Stig Sjödin stannade troget kvar i sitt SAIK karriären ut trots att storklubbar som Djurgården, Åtvidaberg och en rad andra ville värva honom.
Sjödin beskylldes för att vara långsam och direkt  lat under långa stunder på planen, men det brukade han viftade undan på sitt speciella sätt med kommentaren:
– Det fanns ingen anledning att springa på meningslösa passningar. På längre sträckor var jag inte så snabb, men när jag gjorde mina kortare ryck var det inte många som hängde med.
Undertecknad instämmer och minns tillbaka alla de straffar han ordnade åt sitt lag, ibland rättdömda ibland inte. Ingen kunde falla så elegant innanför straffområdet som "Tjetas". Men så var han också ständigt iklädd diverse "överrockar", ibland så ojusta att de fick Sjödins tålamod att brista. Särskilt ogillade han den fotboll som spelades av lagen i dåvarande Norrlandstvåan. Jag skulle kunna berätta flera historier om hur vass han var i replikerna, men avstår i detta sammanhang.
Redan som pojklagsspelare fick han debutera i A-laget. Året var 1956 och ledaren Evald Gabrielsson kom in på SAIK-fiket med budet. Två år senare var "Tjetas" med och vann junior-SM med SAIK efter finalseger över Malmö FF. Samma år blev han också svensk juniormästare i bandy.
I intervjuer uttryckte han sin tacksamhet förr tränaren "Pullik" Brodins insatser. Han betydde enormt för unga bolltalanger i Sandviken på 1950- och 60-talet. Stig Sjödin var -61 med och förde upp SAIK till näst högsta serien och det var faktiskt ytterst nära att han också fått spela allsvenskt några år senare, men laget fick sträcka vapen i en duell med Holmsund.
Stig spelade fotboll i SAIK fram till 1972 då han varvade ner i Åmot. Parallellt hade han också gjort en bandykarriär och var den som sköt de S-märkta till SM-final 1971 med mål på vänsterhörna i tredje och avgörande semifinalen mot Ljusdal. Matchens enda på Faxevallen i Söderhamn. Finalen kunde Falu BS vinna med 2-0.
Under åtskilliga år bodde jag på samma gata som "Tjetas" i Västanbyn och vi spelade senare tillsammans i ett rinkbandylag. Jag kommer att minnas honom som en av de stora profilerna inom Sandvikens bollsportshistoria. Tankarna går också till de närmast anhöriga, hustrun Laila, tre barn och barnbarn.
Av Stefan Andersson
(publicerat i Gefle Dagblad 8 nov 2007

 

 

Tänk gärna på cancerfonden


pg:901986-0

Cancerfonden - Riksföreningen mot cancer

 

 

Från dagens visdom 21 dec

senaste blogginlägget
tomt

det är så tomt utan dig ,nu är det 5 år sedan du somnade in..känns fortfarande som det var igår,kommer ihåg sista kvällen när du ville bli rakad när du låg där på sjukhuset,du låg där med såna smärtor men ville ändå känna dig fin.Om jag bara stannat kvar hos dig på natten men visste ju inte då att du inte skulle orka kämpa hela den natten <3
30 Oktober 2012  | Länk | 5 år sedan | 0 kommentar
nyheter

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & stig sjödin                                             Skaffa en gratis hemsida