Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Birgitta
Knöppel

11 år och kvinna
Täby,
Stockholms län
klockan
antal besökare

Waggs Kennel

Välkommen att gå in på Fotoalbum för bilder.

Jag håller på med en ny hemsida där hittar Du Havannas nya valp, Gomorra. www.waggs.eu  

Båda bilderna är på Georgia. Tänk vad frisyren gör...

senaste blogginlägget
Djurplågeri stavas C Y K E L

Idag bestämde matten att det skulle cyklas. Av olika orsaker har det inte cyklats på några dagar.

Under dessa dagar har Mick kommit på löp-semester. Han bor ihop med Havanna som sitter hemma och mår pest, hon känner sig uppblåst, nedstämd och ensam. Hon längtar verkligen efter Mick…

Georgia blev lycklig för hon älskar att cykla, ju fortare desto bättre. Tyvärr är då hennes storasyster Tilda mindre och gillar inte att flåbusa HELA tiden. Sedan är det då mamma Charlie som inte visar någon större entusiasm för cyklandet. Och så Mick. Mick har aldrig cyklat förut.

När matten steg upp på cykeln förstod han genast att något var lurt. Efter några meter förstod han att det var mening att han skulle springa bredvid cykeln. Det tänkte han inte alls göra. En sådan befängd idé! Han är faktiskt namnad efter Mick Jagger. Kan någon tänka sig Mick Jagger flänga efter en cykel? Mick vill leva det ljuva rock and roll-livet. Dricka, droger och massor av brudar; det är något för Mick det. Matten misstänker att Mick inte vet att drickan det är frågan om där inte precis är en skål kallt och fräscht vatten och droger vet han inte riktigt vad det är. Men brudar det vet han vad det är!

Mick började med att bromsa, nu är han ju – precis som sin namne – rätt spinkig, så det märktes inte så mycket. I varje fall inte början av cykelturen. Charlie var helt med på noterna. Båda tjatade om att det inte fanns något plats för dem att springa. Efter ett par hundra meter insåg matten att något måste göras. Hon stannade, Mick såg segerviss ut och talade om att genast slänga cykeln och fortsätta till fots. Charlie såg tvivlande ut inför denna idé, hon vet att matten kan vara envisare än synden.

Matten hade verkligen ingen tanke på att slänga bort cykeln som hon köpt för en hel bunt med pengar. Däremot knöt hon upp en knut som hon gjort med alla koppel, och justerade så att Georgia och Tilda kunde springa framför Charlie och Mick.

Och iväg bar det till Micks förskräckelse. Han påstod att det gick för fort fast han kunde trava. Han påstod att Charlie tog för stor plats vilket Charlie tog riktigt illa upp av. Han fick ont i fötterna, träningsvärk i benen, ont i nacken, han hade huvudvärk, han var rädd för spöken, han hade tappat svansen, han var hungrig och han ville hellre bada. Den som någonsin hört en tjatig och utled unge förstår precis.

Den hemska matten bara tvingade och tvingade honom. En hel halvtimme cyklade hon.

När Mick ÄNTLIGEN kom hem tyckte han mycket synd om sig själv. Om man säger som så, så började han inte tjata om cykelbyxor, taight cykeltröja, cykelhjälm, flådiga cykelglasögon – sådana där med starkt orangefärgat glas - och sådant när han kom hem. Han började istället klaga för han hade ett stort skavsår i nacken efter halsbandet.

Till och med den negativt inställda Charlie tycker att han är barnslig. Georgia försvarar sin son med att han faktiskt är yngst.
21 Maj 2008  | Länk | övrigt | 4 kommentarer

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Birgitta Knöppel                                             Skaffa en gratis hemsida