Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
om mig
.
Seger

31 år och man
Skövde,
Västra Götalands län
dagens visdom
Jag sökte kärleken - och förlorade mig själv.
dagens roliga historia
Två män träffas i skogen: "Är du också jägare?" "Nej, jag samlar fjärilar." "Oj, det måste ta en evighet innan ni fått ihop till middagen!"
dagens onödiga vetande
I ryggsim startar man med ansiktet vänt mot startpallen.
antal besökare

senaste blogginlägget
Tid

Yo!
Tid är en spännande sak som har varit på mina tankar ett tag nu. Hur många har inte hört utrycket, "tänk vad tiden går fort nu för tiden". Vet inte om de är ett jätte svenkst utryck men tror de är något man säger i alla länder. Varför de är så är något alla egentligen vet men på något sätt verkar glömma bort hela tiden. Eftersom vi mäter tid relativt till den tiden som gått som vi kommer ihåg så är ett år frukansvärt lång tid för ett barn eftersom hen bara har upplevt några sånna. Medans om man tar de barnets säg morfar som kanske är 70 år så är ett år bara 1/70 av hans liv vilket inte blir så långt i jämförelse.
Men hur vet du att tid finns då?
Dom flesta skulle nog argumentera att eftersom de finns dagar och år är de väl klart att tid finns, du ser ju förrändringen. Andra skulle kanske ge svaret eftersom vi åldras, föds - växer upp - dör, så är det klart att de måste finnas en tidslinje. Visst tänker man som människor lärt sig att tänka så är de klart att de är så de är. Saker händer, alltså har de gått tid. Men tänk tanken att tid inte finns, försök förklara allt som händer utan elementet tid, för de går de är inte lätt men de går (tror jag) ska ge de ett försök iaf.
Som vi upplever de nu är tid, ett år, en dag, en timme osv, bygger på att jorden snurrar runt solen, som i sin tur snurrar runt annat osv. Säg att de bara är så, de ända som händer i skillnad är att vi ser ljus ibland och ljus inte ibland, de är varmare och kallare ibland. Detta sättet är obehagligt för människan att tänka på tror ja då man vill ha mer struktur därför har vi delat in de i tid eftersom annars hade de bara varit ett ända stort kaos. Säger kaos för att för oss just nu är det de närmaste som skulle hända om vi tog bort tid. Men iaf, vi åldras ju? Sant och de är här jag inser att jag grävt en grop för de kan inte jag förklara utan tid heller, visst gravitationen på planeten trycker ner oss och vi människor slits ut av elementen på jorden. Men detta sker ju allt eftersom, man kanske skulle kunna argumentera att det inte sker efter tid utan att rasen homosapies eller va vi nu kallar oss själva, lever på det sättet bara. Att man föds, växer upp, och dör. Kanske inte behöver blanda in tid i de heller, alla olika individer lever olika "länge" (damn, går inte att säga utan tids utryck) eftersom alla lever efter olika förutsättningar så som arv, vart man bor osv.
Men ja, får klura lite mer på de här tror jag. Vad tror du som läser, går de att plocka bort elementet tid?

Ska avsluta med att säga som en vis man en gång sa till mej "tid de är allt du har de"

/Seger out

4 Maj 2016  | Länk | Mina Tankar | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & . Seger                                             Skaffa en gratis hemsida