Living my dream in the big apple
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Emma
Bredelius

31 år och kvinna
Lidköping,
Västra Götalands län
dagens visdom
Alla sätt är bra - utom de tråkiga.
klockan
nya foton

Spöken
antal besökare

senaste blogginlägget
Min födelsedag, 1 år i NYC och annat skoj

Kvällen innan min födelsedag blev jag firad av familjen med chokladsufflé-tårta, orkidée och presentkort på böcker. På själva dagen hade jag först lunch med Annie på Cheryls, det var en helt underbar dag med sol och 14 grader värme. När jag sedan hämtade Jacob så gick vi åt chocolate chip cookie på "Cocoa Bar". Efter att jag hade lämnat Jacob på karate så gick hem till Brian. Där utanför hans hus väntade en bil på oss och jag hade ingen aning om vart vi skulle. Vi åkte över Brooklyn Bridge och upp på east side av Manhattan och hamnade till slut på Park Ave dr Scandinavian House ligger. Där åt vi köttbullar, potatismos och lingon - jättegott. Till efterätt blev det svenska våfflor som jag saknat så mycket, dock inte lika krispiga som vi brukar göra de hemma. Vi åkte sedan vidare till Broadway och såg Billy Elliot. Jättebra musik och dans med skådespeleriet kunde ha varit bättre. Det var i alla fall en helt underbar födelsedag!

På fredagen var det dags att fira Allies 20-årsdag. Vi var på ännu en musikal - "Guys and Dollls" med Nathan Lane och Lauren Graham (Lorelai i Gilmore Girls) i huvudrollerna. Den var lite seg i början men härlig musik och suveräna rollprestationer. Efter det blev det middag och margerithas på Applebees, servitören retades oss och sa att vi såg ut som 16 och jag sa att han kunde gärna få se mitt id-kort men nej, det ville han inte. När man väl är 21 så behöver man inte visa någonting. Det hände en del den kvällen, en kille blev arresterad utanför resturangen och helt plötsligt rusar det in ett 10-tal poliser på Applebees och springer upp för trappan, men de kom ut lika fort igen. Ingen aning om vad som pågick men spännande var det. Vi fick också gratis glass för att jag sa till servitören att det var Allies födelsedag.

Lördagen blev det middag med Brian, Annie och Brians kompis Mark, vi gick sedan vidar till Cocoa Bar för lite vin. Ännu senare stannade vi till vi Union Hall som är en rätt populär bar i Park Slope. Där träffade vi Allie och hennes kompis Pamela. Kom inte hem förrän runt 4-tiden.

Hela veckan efter min födelsedag var lugn. Jacob hade lov, men David var ledig hela veckan så jag hade också ledigt en hel del. Jag tittade på Oscars-nominerade filmer, tränade och tog det bara lugnt. Oscarskvällen spenderades hos Allie och hennes värdpappor efter en dag med aupair-möte och mexikansk middag. Helt underbar Oscarsgala i år och väldigt intressant eftersom jag hade sett nästan alla filmer i år.

Veckorna som varit har jag spenderat mycket med Brian när jag inte har jobbat. Gått på bio, träffat hans kompisar och bara gått runt i parken och njutit av vårvädret. Pappa var också här på en kort visit i början av mars, vilket var väldigt trevligt. Jag har jobbat mycket helger för Rebekah har en tuff praktik just nu, men snart är det påsk och då får jag lika extra ledigt och ska nog följa med Brian upp till hans hemstad ”Rome” och träffa hans familj.

Nu i helgen var min kompis Mia här som jag åkte med ifrån Göteborg. Hon har varit utanför Washington DC. det här året och hennes år var slut i början av mars. Vi hade jätteroligt! Vi gjorde lite sightseeing, var på Broadway och såg Mamma Mia och hade utekväll i ”East Village” på en rätt skum bar. Hon åkte sedan tillbaka till Washington i tisdags och åkte hem till Sverige igår.

Vädret har varit väldigt växlande här. I onsdags var det 18 grader och solsken och idag är det officiellt första vårdagen och det har snöat (!). Som tur är ligger snön inte kvar och helgen ska bli varm och solig.


20 Mars 2009  | Länk | Au Pair i N.Y | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Emma Bredelius                                             Skaffa en gratis hemsida