Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Måsen
Åberg

70 år och man
Hudiksvall,
Gävleborgs län
dagens visdom
Framgång ger vänner, motgång prövar dem
kalendern
klockan
dagens roliga historia
- "Vad är det för skillnad mellan en död igelkott mitt på vägen och en advokat i samma situation?" - "Det är bromsspår framför igelkotten."
dagens onödiga vetande
dalmatiner föds utan prickar.
nya foton


Google sökning
nogg.se   Web  
antal besökare

Hej och välkomna till Måsfoto! Här kan alla fågel-intresserade kolla på mina fågelbilder, och eventuellt läsa i min blogg. Ha det så kul! Och ´kwitter nalta´i gästboken om du har lust och vill!
senaste blogginlägget
Kråkfåglarna hamstrar föda inför vintern

De senaste dagarna nu i september har undertecknad sett många nötskrikor eller pärskrikor utefter vägarna i Hälsingland. De hamstrar föda inför vintern nu likt många andra kråkfåglar, som lavskrikor och nötkråkor t.ex. De lägger upp ett förråd av mat inför den stundande vintern. För samtliga dessa tre arter är nötter ,som innehåller mycket fett populärt att gömma undan. Nötkråkan samlar mycket nötter från cembratallens kottar medan nötskrikan samlar ekollon i södra Sverige där det finns ek, men den tar nog och samlar allt som är ätbart och den kan livnära sig på. Lavskrikan känner vi nog till lite att den gärna kommer nära oss människor och vill ha korv, som den gömmer uppe i träden bland laven. Alla tre arterna lär vara mästare på att komma ihåg var de gömt födan.
Hälsningar M.Åberg
23 September 2018  | Länk | Stannfåglar | 2 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Måsen Åberg                                             Skaffa en gratis hemsida