Horoskop & Astroinfo
Startsidan Blogg Fotoalbum Kaylas Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Leila
B

59 år och kvinna
Sundbyberg,
Stockholms län
översättning
dagens visdom
Att vara älskad är att leva i bojor.
kalendern
dagens onödiga vetande
Danmark har en gång förlorat en ishockeymatch mot Kanada med 47-0.
nya foton

Den förlorade sonen, Leonard Baskin
antal besökareHär kan du läsa både veckans och månadens horoskop.
Ibland hittar du även annat smått och gott som rör
astrologi och stjärntecknen.

Kika gärna in på mina andra sidor också - Kaylas tarot
och Vildhäxan i Sumpan. Du hittar länkarna dit genom att
klicka på bannern (till höger här på sidan.)

Vill du ha ett personligt horoskop? Allmänt, kärlek, ekonomi,
jobb, årshoroskop, månad för månad + ditt teckens speciella
särdrag. Hör då av dig till mig genom att skriva ditt namn
och mejladress i kommentarer, eller maila mig på:
kayla_sthlm@hotmail.com

senaste blogginlägget
Påskens färg är GUL


Sol, lycka, glädje och välstånd. De är de vanligaste associationerna till den gula färgen, och anledningen till att folk i alla tider valt att föreviga sin kärlek med guldgula ringar. Gult är också en av de första färgerna ögat dras till i en blandad bukett blommor.

I Sverige är färgen starkt förknippad med påsk, men solsymboliken i färgen gör att vi blir positiva och känner oss väl till mods oavsett när vi omges av något gult. Generellt sett ger ljusare nyanser energi, medan mörkare (som saffran) skänker värme och en känsla av ombonad.
 Gul är en ”snabb” färg, och används därför som signalfärg i trafiken, och som accentfärg av snabbmatskedjor och budfirmor.

Påverkan på kropp och hjärna
Den gula färgen förknippas med intellekt, och inte för intet. Färgen stimulerar nämligen nerverna och stärker minnet. Gul inredning på arbetsplatser och i skolor boostar alltså prestationen, och motverkar dessutom nedstämdhet och tunga tankar. Just för att färgen är så pass stimulerande kan dock många få huvudvärk av att titta för länge på gula detaljer, precis som spädbarn kan upplevas skrika mer i gula rum. Gult anses också vara aptithöjande och främja ämnesomsättningen och används ofta, i milda toner, på restaurangväggar och på menyer. Kopplingen till mat är inte särskilt avlägsen: pasta, honung, saffran, citron, ost, senap… Redan Aztekerna använde gult som symbol för mat, eftersom det var färgen på den för dem så viktiga majsen.

Kulturell symbolik
Våra glada associationer till gult i 2000-talets Sverige grundar sig mer på vår längtan efter sol och ljus, än på historiska symboler. Vi kan ännu höra folk tala om gul som svekets färg, något som länge varit starkt fäst i hela det kristna Europa. Att gult varit en ovälkommen färg är inte konstigt: Judas Iskariot bar en gul kappa vid nattvarden, och den kristna dödssynden girighet betecknas också med färgen gul. När pesten härjade och pestfanorna vajade var även de gula. Gult har i den europeiska historian stått för svek, avundsjuka och sjukdom, och i Frankrike målades länge kriminellas dörrar i gult.

Annan betydelse österut
I stora delar av Asien är gult synonymt med solen, och därmed livgivande och heligt. I de fem elementen - trä, eld, jord, metall och vatten - av vilka kinesiska filosofer världen anses vara byggd, betecknas ”jord” med färgen gul. Gul var också kejsarens färg, eftersom kejsarfamiljen ansågs härstamma från solen i rakt nedstigande led. I Japan berättas om guden Izanagi som tog sig ett renande bad i en flod. Hans juveler, som låg på marken, förvandlades till guldfärgade krysantemum. En gul krysantemum är än idag synonymt med mod i Japan.
Gult är även vanligt förekommande inom hinduismen. I olika hinduiska ceremonier används gula krysantemum, bland annat vid begravningar där ett slags halsband, mala, av tagetes eller gul krysantemum hängs runt den avlidnes hals. I Indien är gult även färgen för jordbruk, jordbrukare och Vaishyakasten, en av Indiens fyra ursprungliga kaster. Varje vår smyckar sig hinduer med gula blommor och tyger för att fira vårfestivalen och framtida goda skördar. För buddhister är gult en positiv färg som står för mildhet – ta buddhistmunkarnas senapsgula dräkter som exempel.

Vetskapen om den gula färgens dubbla betydelser över världen, gör det lättare att förstå varför den inte alltid är så lättplacerad i ett modernt svenskt hem. Samtidigt som vi bär med oss ett arv om att gult är fult, svekfullt och sjukligt, attraheras vi av de soliga tonerna och tar intryck från våra resor runt jorden - för att inte tala om de asiatiska influenserna som dominerat inredningstrenderna det senaste decenniet. Det ger oss också en föraning om att färgen är här för att stanna. Och inte bara på fjäderbollar till påsk, utan som välförtjänt solsymbol och energihöjare året om.

         

Gul inom Feng shui
Gult är en livgivande och solig färg som stimulerar våra tankar. Färgen står för klarsynthet, organisation, frihet, och harmoni. En person som klär sig i gult, markerar att hon eller han är öppen för nya kontakter. I hemmet passar det bra att använda gult i hallen, matrummet och köket. Den passar också i ett arbetsrum. I ett sovrum kan gult bli lite väl stimulerande.

Gul personlighet
En gul person är entusiastisk, charmig, övertygande, utåtriktad och flexibel. Väldigt lätt att känna igen på det sättet att den gula personen oftast är den som pratar mest och som istället för att ställa frågor, ger svar. Det som framförallt kännetecknar det gula beteendet är entusiasmen och optimismen – en gul person får dig, och en hel arbetsplats, på bra humör. Fokus ligger på att hitta möjligheter, att se lösningar och att skapa bra relationer. Andra kan uppfatta gula personer som slarviga och för känslostyrda.

Den gula personlighetstypen kännetecknas av sin förmåga att inspirera andra. De gula är utåtriktade och styrs mer av sina känslor än av rationella överväganden. De är positiva och passionerade energiknippen som gärna kommer med egna idéer - men kan också vara flummiga, dåligt organiserade och ha svårt att låta andra komma till tals.

Gula personer brukar framför allt uppfattas som väldigt inspirerande. De är utåtriktade, har en positiv inställning och tycker om att träffa nya människor.

Denna personlighetstyp är vanlig inom yrkesgrupper där man får höras, synas och vara kreativ. Många gula personer återfinns i media-, reklam- eller kulturbranschen, alternativt inom näringslivets kommunikations- eller säljavdelningar.

Kreativa och nyfikna
Den gula personlighetstypen förknippas mycket med kreativitet och nyfikenhet. Om du är gul så älskar du förmodligen möten som syftar till att brainstorma fram nya idéer och projekt. Du är också bra på att ge och ta energi - och du är väldigt duktig på att nätverka. Gula personer är framför allt bra på att uttrycka sig, inte minst i tal.

En av drivkrafterna bakom de gulas intensiva samspel med människor är deras starka bekräftelsebehov. Även om de på sitt sätt är väldigt socialt kompetenta så har de inte alltid så lätt för att hantera människor som de uppfattar som mindre trevliga. Den gula personlighetstypen är väldigt känslostyrd, vilket gör att deras humör kan svänga väldigt kraftigt.

De gula är ofta väldigt uppskattade i arbetslivet på grund av sin positiva inställning och sin kreativitet. De är lösningsinriktade och väldigt flexibla - men de har också, precis som alla andra, en hel del svaga sidor.

                

Känslostyrda och oorganiserade
Ett väldigt utmärkande drag hos gula personlighetstyper är att de styrs av sina känslor och impulser. De följer gärna sin magkänsla och kan ha svårt för beslutsprocesser som är baserade på noggranna, rationella överväganden.

Deras yviga personlighet uppfattas ibland som ytlig eller lite flummig. Om du är gul så är det kanske inte ovanligt att du kommer försent till möten - vilket du sedan babblar bort i ett virrvarr av mer eller mindre acceptabla bortförklaringar.

De gula är inte särskilt välorganiserade. De är heller inte så förtjusta i detaljer, och kan ha svårt för arbetsuppgifter som kräver tålamod och fördjupning. Många gula personer behöver också bli bättre på att lyssna på andra, ta ett steg tillbaka, tänka efter - och behålla båda fötterna på jorden. De kan ibland vara naivt positiva och ha svårt att tygla sin egen entusiasm.

Men det är förstås också denna egenskap - entusiasmen och den positiva grundinställningen - som gör den gula personlighetstypen så inspirerande.

Gul färgs betydelse
Gult är en färg som snabbt får folks uppmärksamhet. Det stärker en persons koncentration och vissa menar även på att det ökar ens ämnesomsättning. Men när gul färg överutnyttjas så kan det lätt bli för mycket vilket snabbt gör att det kan övergår till en negativ känsla.

Gul i allmänhet
Gul är den ljusaste av alla färgerna, därför är det naturligt att den symboliserar energi, livlighet, hopp kreativitet och ungdom.

Gul inom klädsel
Inom klädsel så är gul en livlig färg som sprudlar av liv. Den är dock ökänd för att symbolisera att man inte tar saker och ting på allvar. Det är med andra ord inte en färg du bör välja när du tar fram kläder för en arbetsintervju.

Vad symboliserar gul?

  • Energi
  • Livlighet
  • Hopp
  • Kreativitet
  • Ungdomlighet

Positiva egenskaper: aktiv, ljus, glad, kommunikativ, säker, energisk, expansiv, uttrycksfull, extrovert, vänlig, gyllene, idealist, uppfinningsrik, intelligent, inspirerande, intuitivt, livlig, logisk, optimistisk, filosofisk, lekfull, nöjd, spontan, stimulerande, skinande, tankeväckande, vitala, ung.

Negativa egenskaper: försiktig, ynkrygg, fara, besegrad, oärlig, avundsjuk, sjuk, förrädare, varning.

18 April 2019  | Länk | Horoskop | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Leila B                                             Skaffa en gratis hemsida