Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Logga in
om mig
malin
ljungdahl

44 år och kvinna
Oxelösund,
Södermanlands län
dagens visdom
Antingen så finner vi en väg eller så gör vi en
kalendern
dagens onödiga vetande
En enda tråd i en spindels nät är lika stark som en stålvajer med samma tjocklek.
nya foton

samlade för lite vila
antal besökare

Välkommen till min sida !

Här kan du läsa om mig och min hund, Chessex Four Season Coat till vardags kallad Focus.

Focus kom till oss vid påsken 2007, 8 månader gammal och ägs nu av mig och Eva Hörnmark på kennel chessex tillsammans.
Eva får fortsätta sköta allt som har med utställning att göra för det gör hon med bravur, de är så snygga tillsammans i ringen !
Jag tränar lydnad på Oxelösunds bk och håller på med viltspår och apportering. Focus används även i praktisk jakt av husse, främst som apportör och eftersökshund men har även fått testa på lite stötande.

Focus är en mycket lugn och mysig kille som är en klockren familjehund, när det vankas arbete har han en tydlig på knapp och gillar verkigen utmaningar. En mycket tacksam kamrat att träna med som är väldigt allround. Hans bästis i hela världen är Melker, de är verkligen riktiga polers och skulle nog vilja vara tillsammans hela tiden om det inte var tvunget med dagis ibland...Självklart är Focus med och lämnar och för Melkers del är det mycket viktigare att pussa och krama Focus än mamma.....

Jag är mycket tacksam att jag fick äran att förvalta Focus åt Eva, har förstått att det inte var helt enkelt att släppa ifrån sig den härliga killen. Tack igen Eva för förtroendet !
senaste blogginlägget
SE VCH Chessex Four Season Coat!

Har inte uppdaterat sidan på evigheters evighetmen nu har jag fått en riktigt god anledning, i går spårade Focus till sig sista ettan och championatet !

En långdragen historia då jag tagit de två tidigare ettorna på ordinarie prov i Åkerstyckebruk och Näverkvarn i höstas. Eva piskade på under hösten och tog upp Focus en helg med tanken att ta den sista ettan men så kom snön..... Hela vintern gick och hela våren. Man skulle kunna tro att vi haft en väldigt lång vinter i Södermanland eftersom jag inte fått tummen ur men så i tisdags kände jag att det var dags att ringa herr spårdommare. Jodå vi kunde gå redan dagen efter....

Focus värmde upp genom att ligga i bilen på jobbet på morgonen innan vi drog till storskogen. Spåret gick toppen och domaren tyckte att han var en mycket duktig spåhund. Ödmjukt svarade jag att det visste jag redan.

Tack och bock till domare Stig Thunberg som var helt i min smak. Lugn och trygg och gav mig ett litet tips i början på spåret.
Efter bara någon meter såg vi att något korsat spåret som Focus fick intresse för och jag kände att det var nära att han glömde bort sin uppgift. DÅ påminde Mr Domare mig om att man har rätt att ta hunden till starten och skicka honom på nytt. sagt och gjort, sen gick det toppen !

11 Juni 2010  | Länk | malin | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin ljungdahl                                             Skaffa en gratis hemsida