Välkommen till Herkules & optimistiska matte!
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
om mig
Herkules
Matte

41 år och kvinna
Göteborg,
Västra Götalands län
översättning
dagens visdom
Rocken är som ny, det är bara hålen som är gamla.
kalendern
dagens onödiga vetande
Kryptonit får Stålmannen att tappa kraften.
nya foton

Januari 2011
antal besökare

Hej och välkommen till min blogg!

Bloggen kommer främst handla om min vackra häst Herkules, vår mysiga kisse Smultron, mitt stora blomintresse, (bla. fotografering av växter), vårt nygamla hus, men även om annat smått och gott som gör mitt liv värt att leva :-)

Under överskriften Blogg, kan man välja vilka kategorier man vill läsa om. De olika kategorierna uppdateras allteftersom saker och ting händer och sker :-)

Skriv gärna en rad i min gästbok!

Kramar till Er alla!!!
senaste blogginlägget
Maskmannen :-)

Herkules är ju som bekant en GANSKA så matglad herre...detta resulterar i att han stoppar i sig det han kommer över+lite till :-)

Minst en gång om året brukar vi göra ett träckprov på våra hästar. Detta brukar vi göra på hösten innan installning, så vi får veta maskstatusen i mage och hagar!

Våra hästar har tidigare haft blodmask, som vi noggrannt har maskat bort, tills vi fått ner det till en låg kvot-JÄTTEBRA...

Då över till årets maskanalys :-) Hingsten hade en minimal mängd med blodmask så egentligen behöver han inte maskas alls. Tyvärr har vi upptäckt styngflugeägg i pälsen på hästarna, så avmaskning kommer ändå behövas då frosten kommit.

Då över till min lille herres maskprov...STOR mängd av blodmask, samt även bandmask-SUCK!!!

Våra hästar går ju på samma marker och äter samma mat, men självklart har nog Herkules även ätit av "mindre bra mat" i hagarna... (äter GÄRNA nära gamla bajshögar osv.) :-) Inte mycket att göra åt Herr Slasktratt i detta sammanhang...

Det otäcka denna gång var att han verkade besvärad av maskarna och högg och kliade sig i flankerna-STACKARN! Då jag var rädd att han hade så mycket mask att han skulle få kolik (trots att han maskats i rätt tid hela tiden och senast innan betessläppet), fick vi ge honom en dos med Cydectin.

Detta gav SANNERLIGEN maskarna en match men även Mamma Mats psyke fick sig en tjänga, då Herkules dagen efter avmaskningssprutan släpte en JÄTTEBAJS med MASSOR av OTÄCKA maska mitt framför Mamma Mats förskräckta syn-HUAH, inget kul att få se!

SKÖNT i alla fall att maskarna lämnat honom. Han är inte så bukig längre och har slutat hugga sig i flankerna!

Nu väntar bara ett höstbad, då han är rejält smutsig efter sommarens strapatser :-)

Många Kramar från mig!

16 September 2011  | Länk | Herkules | 1 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Herkules Matte                                             Skaffa en gratis hemsida