Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Lightspot
Laserbehandlingar

10 år och man
Västerås,
Västmanlands län
kalendern
antal besökare


OBS!! OBS!! OBS!! OBS!!

VI HAR BYTT SIDA! GÅ IN PÅ:

www.lightspot.biz


Välkommen till Lightspot Laserbehandlingar. Denna sida är provisorisk i väntan på att vår ordinarie hemsida ska bli klar.Vi håller till i Västerås och utför borttagning av tatueringar, hår (permanent), ytliga blodkärl, pigment förändringar i huden och skinrejuvenation (hudföryngring) m.m. Vi använder oss av laser, Q-switched YAG laser, och IPL (Intensive Pulsed Light) till mycket förmånliga priser (billigast i Sverige). Vår utrustning är av samma typ som i stort sett alla behandlare i Sverige använder vid dessa behandlingar. Metoderna är i särklass de bästa för dessa ändamål och är mycket väl beprövade.

Avlägsning eller blekning av tatuering.

För att i korthet förklara hur en behandling går till så kan man säga att man skjuter in laserstrålen punktvis i huden och på så sätt "skjuter sönder" färgen i tatueringen. Resterna av färgen tas upp av kroppen som bearbetar den som andra slaggprodukter. Efter behandlingen blir huden röd och irriterad och blåsor kan uppstå. Efter någon dag kan det bli en sårskorpa över området. Laser behandlingen ger i sig inga ärr, men tatueringen ger ibland ärr som i vissa fall kan synas då den avlägsnas. Behandlingen är skonsam, men vissa tycker den gör ont. Detta är förstås individuellt men det kan kännas som att det sticks eller bränns lite grann. Det är dock ingen smärta man (i vanliga fall) behöver bedövning för.

För att ta bort en tatuering helt krävs det flera behandlingar.Ibland upp till 8 st. Men redan efter en behandling ser man oftast en betydlig skillnad. Men det behövs i snitt 4-6 behandlingar för att tatueringen helt skall avlägsnas. Det som avgör hur svårbehandlad en tatuering är, är t ex hur djupt den sitter och vilka färger den har. Mörka färger är lättare att avlägsna. Grönt och gult är de svårare färgerna. Oftast kan man avlägsna tatueringen helt men man kan aldrig garantera att en tatuering helt försvinner. I vissa fall kan den sitta för djupt, men även andra faktorer kan vara av betydelse. I dessa fall kan det bli några små fläckar, eller svaga skuggor, kvar på vissa ställen. Vissa människor har för avsikt att tatuera över sin gamla tatuering. Detta kan vara problematiskt på svarta eller väldigt mörka tatueringar. I dessa fall kan vi bleka tatueringen, så att tatueraren kan göra en sk "cover up", med ett betydligt bättre resultat och även arbeta med tatueringar som tidigare varit omöjliga att tatuera över. Vid blekning av en kolsvart tatuering som man vill tatuera över, behövs endast ett fåtal behandlingar.

IPL
Tekniken med Intensiv Pulsed Light (IPL), är en behandlingsform som kan förändra en rad olika hudtillstånd som t.ex. Permanent hårborttagning, åldrande solskadad hud, pigmentfläckar, ytliga blodkärl och andra skönhetsfläckar. Den erbjuder en säker lösning, individuellt utformad för att behandla din specifika hudtyp.
Behandlingen går till på lite olika sätt beroende på vad som ska göras, men IPL är i egentlig mening ingen laser, utan ett intesnivt pulserande mkt starkt ljus. För att enkelt förklara hur t ex permanent hårborttagning fungerar, så använder man ett mycket energirikt ljus som man "skjuter" in i hårroten. I hårroten finns ett pigment som heter melanin. Melaninet drar till sig ljuset och omvandlar det till värme och denna värme är runt 70¤C. Detta förstör hårsäcken så att ett nytt hårstrå inte kan bildas. Då människans hår växer i tre olika faser (cykler) så kan man bara förstöra ca 30% av kroppens hårrötter per behandling. Detta beror på att håret måste vara i växtfas, då roten innehåller hår, och på kroppen är endast ca 30% av håret i växtfas vid samma tidpunkt. I regel brukar man säga att efter ca 3 behandlingar är runt 70 % av kroppens hår borttaget och efter 5 behandlingar är runt 95 % borttaget. Detta är förstås individuellt och lite olika beroende på kroppsdel, men mellan 3-6 behandlingar brukar krävas för att få ett bra resultat. Eftersom ljuset absorberas av pigment (melanin), så får man inte ha solat 3 veckor före bahandlingen. Det beror på att ljuset då absorberas av huden istället för i hårroten, och ge upphov till små brännskador. Väldigt mörka människor kan tyvärr inte behandlas p ga detta. Annars kan nästan alla människor behandlas förutom vithåriga, då deras hårrot saknar pigment. Resultatet blir dock bättre ju mer ljushyad och mörkhårig man är.
Vad gäller andra hudförändringar i huden tex rynkor eller ytliga blodkärl, är principen densamma. När ljuset når pigmentet i t ex blodkärlet drar det ihop sig och bleknar. Det brukar räcka med endast en till två behandlingar för att få ett ytligt blodkärl att försvinna. IPL påverkar dessutom hudens djupare lager till ökad produktion av kollagen och elastin vilket avsevärt förbättrar hudstrukturen och ger huden en klar lyster och ett ungdomligare utseende. Detta kallas skinrejuvenation. Behandlingen kan utföras i anskiktet, decolletage, hals och händer.
Behandlingar med IPL är en snabb, säker och effektiv behandlingsform, med goda dokumenterat bevisade resultat.

Vår affärsidé är att "alla ska ha råd" att avlägsna en oönskad tatuering eller något annat man stör sig på, då detta kan vara ett stort lidande. Vår utrustning är av precis samma typ, och av lika god kvalitet, som nästan uteslutande används av Sveriges laser behandlare och salonger/studios(inom samma genre).
Vi sätter priset för behandlingen efter en konsultation som kostar 200 kr. Dessa 200 kr dras sedan bort från det pris vi satt, när behandlingen påbörjats. Vi kan påbörja behandlingen samma dag som konsultationen.

Priser på borttagning av tatueringar.

Priset för att avlägsna en tatuering är från 200 kr per behandling (mkt små tatueringar t ex "luffar prickar") och uppåt. Det är svårt att uppskatta exakta priser per behandling pga flera faktorer, men ungefärliga priser är: t ex en tatuering som max är 2x2 cm stor, kostar hos oss 400 kr per behandling, och en på max 5x5 cm tar vi 700 kr per behandling. För de allra största tatueringarna ligger priset på ca 2500 kr per behandling. Då kör vi ca 60 minuter som är den rekomenderade maxtiden för en behandling. För att jämföra ligger snittpriset, i Sverige, på samma behandling, samma storlek och OBS! samma typ av laser på ca 1000 kr/beh för max 2x2 cm och 1500 kr/beh för 5x5 cm.

Priser på permanent hårborttagning m.m.

Priserna vid behandling med IPL är såklart olika beroende på vad som ska behandlas, men pris ex på hårborttagning av hela underben inkl. knän (båda benen) är 1500 kr/behanling. Överläpp 300 kr/behandling. Avlägsning av enstaka hårstrån kostar hos oss 100 per ljuspuls. Detta kan jämföras med snittpriset i Sverige som vid samma behandlingar tar i snitt 3500 kr/beh resp. 700 kr/beh för överläpp och 250 kr/ljuspuls.
En skinrejuvenation av hela ansiktet kostar 1000 kr per behandling. Ett litet område med ytliga blodkärl kostar hos oss ca 700 kr per behandling.

Lightspot Laser behandlingar är således billigast i hela Norden, och då vi strävar efter att fortsätta vara billigast så skulle vi uppskatta om ni hör av er till oss om ni hittar någon etablerad laserbehandlare eller klinik med lägre priser än oss. Vi har även prisgaranti, då vi sänker priset på någon behandling som visar sig vara billigare hos någon annan etablerad behandlare.

För bokning eller frågor kan ni ringa eller maila.

Niclas Pedersen, Leg. Sjuksköterska och Laserbehandlare.
Tel nr: 0733-662651
e-mail: lightspot@rocketmail.com

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lightspot Laserbehandlingar                                             Skaffa en gratis hemsida