Im not a god, I was misquoted.
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
om mig
Peter
Edvardsson

43 år och man
Matfors,
Västernorrlands län
dagens onödiga vetande
man påfrestar stämbanden mer när man viskar än när man pratar vanligt.
antal besökare

Välkommen till min filmblogg. Äntligen kan jag få uttryck för mina tankar som handlar om film och tv.
senaste blogginlägget
Filmtips - Musikfilm

Ja Eurovision gick ju inget vidare till slut. Men då får man återvända till filmens värld. Här kommer lite tips om musikfilmer.

Still Crazy (1998)
Sing Street (2016)
The Rocker (2008)

Still Crazy
Detta är en av mina favoritfilmer som jag ofta har pratat här på bloggen. Det är en engelsk film med en fantastisk brittisk rollista, och en lysande Helena Bergström. Hon spelar fru till filmens stjärna Bill Nighy i rollen som den bortkomne sångaren Ray Simms. Man kan säga att detta är en mer korkad variant av hans stora roll i Love Actually några år senare då han spelar en före detta rocksångare i båda. I Still Crazy backas han upp av Stephen Rea, Jimmy Nail, Timothy Spall och Billy Connolly. Filmen handlar om före detta bandet Strange Fruit som hade allt som ett legendariskt rockband på 1970-talet ska ha - tills ett blixtnedslag satte stopp för framgångarna. Nu 20 år senare har en festival planerat ett nostalgiskt 20-årsjubileum för bandet. Dessvärre vet de inte detta själva! Nu är det upp till bandets keyboardist, Rea, att försöka leta rätt på alla forna bandmedlemmar och övertala dem... Mycket bra musik i underbar film.

Sing Street
Irland är mycket bra på det här med musikfilm. Min absoluta favorit i genren är The Commitments från 1991 som de flesta säkert har sett. Sing Street är en nyare film som dock utspelas på 1980-talet och handlar om Conor som växer upp i Dublin och rymmer från sitt spända familjeliv och startar ett band för att imponera på en mystisk tjej som han gillar. En enkel men hjärtevärmande historia och mycket bra musik. Många bra okända skådisar kryddat med Maria Doyle Kennedy från The Commitments och Aidan ”Littlefinger” Gillen från Game of Thrones i mindre roller som Conors föräldrar.
Filmen är regisserad av John Carney som även har gjort Once från 2007 som även den är en mycket bra musikfilm från Dublins gator.

The Rocker
Jag har alltid haft lite svårt för Rainn Wilson bland annat från amerikanska versionen av The Office men här är han riktigt underhållande.
Tjugo år efter att ha blivit sparkad från sitt 80-talsband sitter Robert "Fish" Fishman och vantrivs på ett hopplöst kontorsjobb. Dessutom bor han hemma hos sin systers familj. Men plötsligt får Fish en andra chans till berömmelse när hans systersons band behöver trumhjälp. Då relativt okända Emma Stone och Josh Gad är mycket bra i sina roller.
19 Maj 2019  | Länk | Film | 0 kommentar

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Edvardsson                                             Skaffa en gratis hemsida