Våran livs resa
Startsidan Debatt Topplistor Logga in
om mig
Linda Jonas
Lundstedt Jansson
31 år och kvinna
Norrköping,
Östergötlands län
kalendern
klockan
nya foton

Sen blev det spännar trävling, vem kan spänna sina muskler mest ( tyvärr har vi inga muskler kvar så båda förlorade.)
antal besökare

våran livs resa

Asien och Australien runt

 

12/1 -09 till 12/1 -10

senaste blogginlägget
Tillbaka till vårat "andra" hemland.

Tillbaka till våran “andra” hemland.

Hej alla lätt sommar bruna svenskar!

Just nu så befinner vi oss I Thailand igen för er som inte redan vet.
Vi har haft en hel del lata och underbara dagar här på Koh samet nu. Med mycket sol och bad.
Vi trodde dock att det skulle vara lite turister med där hade vi fel, det kryllar av turister över allt och framför allt svenskar, men det gör inget för vi trivs så pass bra endå. Vi trodde även att vädret skulle vara bajs, men det har varit stort sett helt perfekt varje dag.

Vi bor I en bungalow på ett mysigt ställe nära silversand beach. Här har det drällt in sex st katter som bor på våran altan som vi matar varje dag. Tre sjuuuukt söta kattungar och en mamma och en pappa. Jo , jag vet vad ni tänker. - vem ska mata dem sen när ni åker I väg? Men vi tänker så här. Huvudsaken är att de klara sig ett litet tag till, skulle inte vi mat dem så skulle de försmodligen redan vara döda.
Här om dagen när vi kom upp I från en härlig dag på stranden så hade mamma katt fångat en jätte fin ödla ganska stor runt 30 cm med svans. Det var väl lite äkligt men man ska aldrig glömma att man ska berätta för katten hur duktig den har varit när den har fångat ett byte och visar upp det.

Vi trivs jätte mycket mera med vårat resande nu när vi har kommit tillbaka till Asien. Australien var som sagt inget för oss.
Men något trevligt vi gjorde var att vi tog en en dags tur till Australian Zoo!
Det ägs av den kända Steve Erwin’s familj (the crocodile hunter) som dog för ca 3 år sedan. Det var sjukt mysigt. Djuren såg ut att ha det jätte bra där. De flesta djur hade jätte stora ytor att hållas på.
De hade även en uppvisning med krockodiler och andra djur som va rätt trevlig.
Koalorna och Kängurna hade jätte stora ytor att vara på, Det första vi gjorde var att gå in till kängurna för alla andra som besökte zooet var fullt upptagna på att kolla på matningen av elefanterna. Vi köpte til mat och matade dem och gosade en hel del med dem, de är verkligen hur snälla och söta som helst.
Det känndes kul att äntligen få se en levande känguru innan har vi tyvärr bara dett två döda vid vägarna och , några har vi även ätit.(aaaaaahhhhh neeeej tänker kanske ni) men kängru kött finns att köpa I varje mat affär och är ett väldigt nyttigt kött, både för mijlön och människan. Det är många som tror att kängurus är utrotade men där har man tydligen fel, vi fick lära oss att det var ett stort överskott av dem. Köttet var även blad det godaste kött vi båda någonsin har smakat.
Över till Koalorna. Det var sjuuuuukt söta! De sover dock 22 timmar per dygn. De äter bara ecalyptus blad så de får inte I sig så mycket energi.
Men vi klappade några iafl,de var jätte lurviga och mjuka. Man kunde stå och titta på dem hur länge som helst.
Det fanns en massa häftiga djur ,bilder finns I mappen Australian, zoo

Midsommar firade vi I Brisbane.
Det var bara vi två som hade en jätte mysig picknick I den botaniska trädgården. Vi köpte med oss vin och plockmat som vi åt och njöt av. (för det var dyyyrt) Vi hade en jätte trevlig midsommar och utan regn!

Vi åkte heller aldrig till Noosa heads utan vi åkte till Rainbow beach I stället.
Rainbow beach var fint och lugnt. En grym strand som var jätte lång och vacker. Med sanddyner som var jätte höga runt omkring.
Stranden var dock lite lurig I bland. Den såg torr ut på vissa stallen men nej nej det var den inte, man tog några steg till och “vips” så sjönk man ner I sanden ner till knäna. För linda hände det först, Hon blev väldigt rädd med vi fick oss ett gott skratt efteråt för vi fattade inte riktigt vad som hände, jonas fick dra upp henne.

Nej nog om Australien.

Vi lämnade landet som sagt Australien den 21 juli. Jo vi vet att vi är sega på att skriva men vi får skylla på att vi inte har haft någon lust att sätta oss ner och skriva. Vädret har hållt oss utomhus.

För två nätter sedan brakade ett jätte hemskt åskoväder loss.
Det höll på I flera timmar mitt I natten . Golvet och våra sängar skakade I bungalown, vi trodde verkligen att blixten skulle slå ner när som helst. Men som tur så gjorde den inte även om åskan var helt över oss.
Vi har aldrig någonsin tidigare I våra liv erfarit ett sådannt åskoväder, vi vill aldrig vara med om det ingen heller.
När åskan gick och regnet började falla började paddorna o dammarna här om kring att para sig! Vi fattade in först va det va som lät för det lät som att det stod 30 kor utanför våran lilla stuga och gormade! Men sen fattade vi att det var grodor för dagen efter va det fullt av yngel I dammarna men honan och hanen var båda döda, de dör tyligen efter parning, det kan vi första så länge som de höll på!

Men vi mår bra annars, som sagt vi solar och badar mest, chillar helt enkellt. Äter god mat och dricker gott .

Idag tog vi oss in till ban phe för att fixa våra solglasögon som har blivit lite slappa under resan.
Vi tog den lokala båten in som vanligt, men halvvägs över slutade motorn att fungera. YES! Asia is back! Är verkar man inte underhåll något tills den dagen det pajjar.
Vi stod där ut mitt I mellan Ban phe och koh samet medans inte nån sa något. De som köre kunde förmodligen inte ett ord eng. Men efter ca en halv timma kom en annan båt och boxserade in oss till hamnen. Lite lätt sjösjuka och trötta kom vi till slut I land..haha

Nu är det tydligen en stor Thai långhelg, så det är fullt av folk på ön, runt ett par tusen till än va det var igår. Det har öst in fok hela dagen.


Nu har vi ca två veckor kvar här tills vi åker vidare, Vi har tänkt att besöka Cambodja först och sen Laos.
Det ska bli intressant att få se några asiatiska länder till.

Vi har hört att ni har fint väder där hemma. Underbart med svensk sommar va? Lite avenssjuka är vi. Det skulle ju inte sitta fel med sill, potatis. Och en jordguss tårta! Haha..

Nya bilder finns i mapparna: Australien,brisbane,midsoomar. Thailand, Koh samet andra gången. (för er som inte har sett även Australien, Rainbowbeach.)

Många pussar och kramar I från oss som är bruna och myggbitna från tå till topp.

Vi tänker på er ofta..
Love
4 Juli 2009  | Länk | Thailand, Koh samet | 3 kommentarer

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Linda Jonas Lundstedt Jansson                                             Skaffa en gratis hemsida