Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Om mig Logga in
om mig
Lilla My
Ström

53 år och kvinna
Vallentuna,
Stockholms län
dagens visdom
Allting ska göras så enkelt som möjligt - men inte enklare.
kalendern
klockan
nya foton

Längtar tillbaka till semestern !
Google sökning
nogg.se   Web  
antal besökare

DON´T WORRY

BE HAPPY !

senaste blogginlägget
Idag har jag gjort något jag sällan gör...

Idag har jag gjort något som jag sällan gör nämligen baka. Det blev chokladmuffins, beställda av min 6-åring, sockerkaka med kokos och anisskorpor, beställda av maken. Det var riktigt avkopplande ! Hunnit städa har jag också så jag känner mig riktigt nöjd och duktig.

 

Började äta rosenrot och rysk rot för ett par veckor sedan och jag måste säga att det här gjort mig mycket piggare och fokuserad. Jag kan verkligen rekommendera det !

Beskrivning. Rosenrot är en flerårig ört som kan bli upp till tre decimeter hög och som ofta växer i täta tuvor. Stjälkarna är ogrenade med ganska tätt sittande blad. Bladen är ljust grågröna, köttiga, platta och bladkanterna är hela eller glest småtandade. Rosenrot blommar i juni-juli med gula blommor som sitter i en tät flocklik samling.

Utbredning. Rosenrot är ganska vanlig i fjällen, men förekommer också sällsynt i Hälsingland, Norrbotten och Bohuslän.

Skärpa och koncentration

Även om Rosenrot har en förmåga att påverka hela kroppen positivt verkar glykosiden salidrosid framför allt på hjärnan. Glykosiden understöder hjärnans aktiviteter och åstadkommer att såväl de medvetna som de omedvetna funktionerna förbättras. Energin ökar genom att de signalsubstanser som gör att hjärnan fungerar optimalt balanseras. Den effekten är snabb. Redan 30 minuter efter intag märks en lätthet att koncentrera sig. Man distraheras inte längre och får därmed mer gjort.

Förbättrat humör och ökad lust

En forskargrupp (Saratikov och medarbetare) kunde redan 1978 visa att de aktiva komponenterna i Rosenroten, salidrosid och rhodosin, har en positiv effekt på nivåerna av signalsubstanser i det limbiska systemet, där lustcentret är beläget. Detta centrum styr funktioner som glädje, lust och känslor. Det är förklaringen till att Rosenrot kan stimulera den sexuella lusten både hos män och kvinnor. Kliniska studier samt flera fall-rapporter intygar ökade lustkänslor, större benägenhet att få orgasm, med mera.

Rosenrot och nedstämdhet

Effekten av Rosenrot har undersökts hos patienter med psykisk depression, behandlade med sedvanliga skolmedicinska antidepressiva medel. De patienter som kompletterade medicineringen med Rosenrot kom ur sin depressiva sinnesstämning 30% snabbare än patienterna i kontrollgruppen. Inte bara reducerades depressiva symtom snabbare, bieffekterna av antidepressiv medicinering minskade dramatiskt när patienterna samtidigt tog Rosenrot.

 

 

 

Ja som ni märker så är Rosenrot bra till mycket och den växer ju här i Sverige där många lider av trötthet och nedstämdhet framför allt under de mörka månaderna. Det finns många olika märken och jag har provat flera men kommit fram till att de som finns på Apoteket (Arctic Root) är de bästa. Själv beställer jag mina på Body Store som har bra priser.

4 Januari 2009  | Länk | Hälsa | 0 kommentar
nyheter

12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilla My Ström                                             Skaffa en gratis hemsida