- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2024)
>>


Glädjande besked, konsert, planering kring en dröm och lydnadsdebut!

Oj. Det har hänt mycket den senaste veckan. I tisdags var jag på återbesök på Hundverkstan och Janis kan nu konstateras frisk. Tån är läkt och snedbelastningen är inte alls lika markant längre. Nu får vi äntligen börja gå promenader i skogen och fortsätta med simning och lydnad. Om en vecka ska vi börja så smått med agility och vår uppbyggnad inför debut på agilitybanorna i april

Jag har de senaste två veckorna känt att det hänt mycket i Janis kropp. Hon har använt alla fyra ben lika mycket och inte avlastat. Det var därför extra skönt att få det bekräftat av en expert också. Min känsla och min syn är rätt och jag är glad att jag kan läsa min hund så bra!

I onsdags var jag på stan med några tjejer och käkakde god mat på en toppenmysig restaurang vid namn Putra Made. Ligger på Magasinsgatan och hade både god mat och cool/annorlunda inredning.

I torsdags var jag på Blå Stjärnan och simmade med Janis. Hon är så himla duktig i bassängen. Vi kör vidare med vårt program men kommer nu enbart köra en dag i veckan.


Med pipande leksaker i käften blir livet rätt enkelt...

I fredags blev det hundnördarnas kväll med thaimat och lyndad i Kungsbacka. Var nöjd med första passet av träning då Janis visade glädje och entusiasm. Vid kommenderingen gick hon ner sig och jag antar att 100% av felet ligger hos mig. Tar gärna emot tips!

Igår åkte jag först till stallet, var även där i måndags och torsdags, och red ut en sväng i solen tillsammans med Annica och Princess. Polly är riktigt glad och så mysig och framåt just nu, jag är så glad att se henne såhär!

Åkte till klubben och tog en promenad med mamma och hundarna och det blev även ett kort pass lydnad där jag testa hoppet inför dagens aktivitetet. Åkte hem och var nöjd.


Janis och Iza...

Vid två mötte jag upp Sarah, Sofie och Jenny på Blå Stjärnan där Sofie och Jenny jobbar. Där planerade vi sommarens stora händelse - vandring och bestigning av Kebnekaise. Kommer bli så häftigt. 19-25 juli drar vi iväg!!!

Kvällen spenderades först med en måltid tillsammans med Ida och hennes vänner på The Red Lion. Mums vilket gott vin och god burgare. Sedan tog Ida och jag sällskap av mamma och pappa till Konserthuset där det nalkasdes konsert. Från början skulle jag gått med ett helt annat gäng men nu blev det vi fyra som gick på Hans-Erik Dyvik Husby och spelningen I ljuset av Cornelis. Var otroligt imponerad av det instrumentala, nöjd med själva låtvalen även om jag saknade ett par godingar. Däremot tyckte jag konserten var för kort.


Bra konsert i ett fantastiskt konserthus!

Idag blev det lite sovmorgon innan jag hämtade upp Emma och Theo samt Sarah och Combat för en tur till Nossebro. För en dryg månad sedan satte jag målet att nu ska vi träna lydnad för att tävla och att någongång i framtiden ta ett LP1 (vi har väl minst 10 år på oss). Jag var lite kluven redan när jag kom dit på vilket sätt jag skulle värma upp och förbereda Janis för tävling. I agilityn vet jag exakt hur jag vill ha det innan start med uppvärmning, hur många hundar jag tittar på innan osv. Här var jag nollställd.

Vi gick en liten promenad i solen och fikade en stund innan det var dags för lottdragning. Hon innan mig drog nummer 1 och jag var rejält lättad. Fick startnummer 2 och det kändes helt okej.

Tog ut Janis och gjorde oss redo för platsliggningen. Janis var fokuserad när vi gick in och låg fint i en halv minut tills polaren Theo fick ryck och drog i 180. Janis blev osäker och visste inte riktigt vad hon skulle ta vägen och började tassa sakta framåt till mig. Hon såg så osäker ut och vi har ju faktiskt aldrig tränat med sådana händelser. Tandvisningen kördes direkt efter och där fick vi en 10:a - duktiga hund.

Såhär blev våra poäng:
Platsliggning: 0
Tandvisning: 10
Fria följet: 6
Läggandet under gång: 5
Inkallning: 10
Ställande under gång: 7,5
Apporten: 9
Hopp:9
Helhet: 8

Fria följet kändes jättekasst. Janis var stundtals inte alls med som hon brukar. Gnistan och fokuset saknades och hon kändes väldigt låg. Dessutom råkade jag gå fel och tävlingsledaren fick kommendera mig runt en ruta som stod från tidigare klass och Janis blev ju såklart väldigt nyfiken på konerna. Dessutom reagerade hon en del på en kille som tog en massa kort nere i manegen och där det knäpptes hela tiden. Detta moment måste få till mer glädje och den fokusering vi känner i vardagsrummet när vi tränar.

Läggande under gång var katastrof även om hon gjorde det. Mitt på plan stod en korg med apporter och dylikt som Janis fick nys på med sneglande ögon. Belöningslåda? Hon hade inte alls fokus på mig, lade sig segt men gjorde momentet. Därav en 5:a. Snällt?

Sedan var det dags för inkallning och det gjorde hon klockrent. Hon har ju inte alls samma fart som på t.ex. agilityplanen men hon hade ett jämt tempo och satte sig fint vid min sida! Jippie!

Ställandet är ju det moment vi i princip började träna förra helgen och jag är oerhört glad för de 7,5 poäng vi fick. Hon stannade inte direkt utan gick två små steg. Stod kvar fint tills jag kommenderade henne att sätta sig.

Apporten var ett litet nervöst moment. När hon gör den gör hon den bra men ibland kan hon bara ignorera den totalt. Jag försökte peppa upp henne innan och småviska lite. Jag gjorde ett dubbelkommando men hon tog apporten och höll den fint. 9:a och jag supernöjd!

Hopp över hindret brukar ju inte vara några problem och det var synd att hon satte sig lite snett som drog ner poängen till en 9:a.

I helhetsintryck ficka jag en 8:a och med kommentaren "Kan bli mycket bra". Jag är nöjd att det som började rätt kasst jobbades upp. I slutet såg jag glädje och kanske var det jag som slappnade av och var mer positiv?

I det hela är jag väldigt nöjd med det som gick bra och jag tar med mig lärdom och tränar vidare. Det är ett bra komplement att träna nu när jag inte kunnat träna agility. Men när säsongen drar igång åker lydnaden på sommarvila. Men vi har ett par tävlingar kvar innan dess - detta var kul!

Och... ett stort grattis till Sarah och Combat som vann hela skiten och peppande ord till Emma och Theo som kämpade väl trots att Theo var ofokuserad för dagen.


Härlig promenad i ett vackert Nossebro!


Lydnadshundarna!


Väl hemma åkte jag direkt till Fiskebäck där jag tog en joggingrunda med mina nya springbyxor. Trodde i min vildaste fantasti inte att jag skulle shoppa ett par sådana. Men nu är de invigda och shortsen har fått en konkurrent. Fick söndagmiddag med lamm och därefter tog Iza och jag en sväng till Izas bror Wille några hundra meter bort. Iza fick träna gå fint i koppel och de där metrarna tog lång tid. Men hon är kvick till att lära och på hemvägen hade hon fokus på mig nästan hela tiden - söta, skäggiga lilla dam!

Här hemma har Janis fått massage medan jag tittat på Solsidan. Har det inte spårat ut lite väl mycket? Jäkligt mycket fokus på anus (undra hur många konstiga läsare jag får när jag skrivit det ordet i mitt inlägg) i dagens avsnitt tycker jag...

Dags att hoppa i säng. Det blir en tuff vecka för mig med massor av åtaganden i stallet, jobb, hundträning m.m. Men snart är det helg i igen, belive me!

Jag älskar dig mer än igår
men mindre än imorgon!

Puss älskade Janis!


       
13 Februari 2011  | Diary! | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida