- Ett liv med hund
Startsidan Blogg Fotoalbum Prinsessor! Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2024)
>>


Förenat vila med tävling på Orust...

Efter att jag glömt av att åka av E6:an i tid kom jag lite senare till Rosas sommarställe på Orust än vad som var tänkt. Tog ut hundarna på en promenad i skogen medan solen gick ner innan det blev skaldjursfrossa framför Let´s Dance. Jag har inte sett ett endaste avsnitt tidigare men jag höll på Jessica igår och var glad att hon stod som vinnare efter omröstningen. Somnade likt vanligt på soffan och tur är väl att man nästan känner sig som hemma hos Rosa att det inte gör ett dugg...

Vaknade till en klarblå himmel och efter frukost gick vi ut med hundarna. Förenade det bästa av två världar, skog vid havet. Vattnet bestod fortfarande av en massa isflak men var strålande vackert och solen värmde faktiskt. Lite trädgårdsarbete och lunch blev det innan vi åkte till tävlingsplatsen.


Ljuvlig plats att njuta av både hav och skog. Lowa, Bis och Janis.


Underbar utsikt!


Även denna helg har vi sällskap av sköna Biscuit...


Min vackra prinsessa!


Isflak!


Lapar sol...

Jag har fortfarande inte hittat formen för hur mycket jag ska göra med Janis innan lydnadstävling. Ska jag gå långpromenad eller ej? Ska jag träna igenom programmet innan? Ska jag bara värma upp och sedan köra? Jag har nog gjort olika varje gång och kan fortfarande inte säga vad som passar oss bäst.

Lottdragning och jag fick startnummer 14, sist i klassen. Jag är oerhört lättad när jag ligger på en kant under platsliggningen. Det blev två grupper och där Janis och jag låg i andra gruppen. Platsliggningen gick bra, Janis tröttnade och lade hakan i backen och undrade när vi var klara. Mitt enda uppdrag är att ha fullt fokus på Janis och inte bry mig om andra hundar. Om jag förstod det hela rätt så reste sig två hundar och en satt upp. En lugn och trygg golden hane låg jämte oss. Tandvisningen var över på ett smäck, Janis fjäskade in sig snabbt hos domaren. Tävlingen började med andra ord på bästa sätt, 10 poäng på platsliggningen och 10 poäng på tandvisningen. Gott!

Idag gick jag och värmde upp på en gräsplan och körde igenom hela programmet innN. Janis kändes fokuserad och jag fick bra kontakt. Det har vi haft tidigare också men tappat allt när vi väl gått in på plan. Denna gång kändes det dock annorlunda när vi gick in och tävlingsledaren började kommendera. Janis var med mig och det var en enorm känsla - den kommer jag leva på länge!

Läggande under gång gick bra men kanske inte riktigt så bra som domaren bedömde. Fick högsta betyg. Inkallning kan jag inte förstå vårt betyg då Janis ställde sig upp innan jag kallade. Det som är glädjande är att jag fått ett första pris även om han dragit ner betyget till en femma som jag trodde skulle bli fallet. Ställandet gick bra, hon stod stilla och var fokuserad på mig och inte marken som varit en tendens vid våra senaste tävlingarna. Apporten var inte alls bra, hon tog den men släppte. Apporten var väldigt annorlunda och helrund på något konstigt sätt, fick en femma. Hoppet var klockrent och den tian var vi väl värda.

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 9
Läggande: 10
Inkallning: 9
Ställande: 9
Apportering: 5
Hopp över hinder: 10
Helhet 9

Totalt 187 poäng, ett 1:a pris och en 3:e placeing.

Trots snälla poäng, som jag kanske inte var värd fullt ut (domaren dömde snällt genom hela startfältet), är jag väldigt nöjd med Janis. Framförallt linförigheten som tagit fem steg framåt. Jag är även nöjd på henne fokus i övriga moment. Nu vet jag hur det kan kännas och nu är vi ett steg närmre vårt mål om ett LP1 2011.


Ett steg nämre vårt mål genom dagens 1:a pris...


Min stjärna!

Här hemma har Sarah och jag frossat i thaimat och bara slappat en stund på soffan. Jag är dödstrött och kommer inte röra mig ur soffan förrän sängen kallar. Imorgon är en fullspäckad, men rolig dag, inplanerad! Och... nu är alla lampor släckte och lite värmeljus lyser upp tillvaron. Det räcker denna ljusa dag!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Sonja Aldén


       
26 Mars 2011  | Diary! | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Hanna Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida