Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2023)
>>


Varför ..

...ger inte Putin sig?

Jag gissar att detta är en av orsakerna och samtidigt så visar jag vad jag tycker om Sveas intåg i NATO. Absolut inte! Det finns få fördelar och kommer att kosta mer än skjortan, vi blir av med hela kostymen. Och som tidigare, vi provocerar och det tycks ju inte Putin behöva, han fixar hjärnsläp ändå. Eller?

Jag gissar, var det. Gorbatjov var västligt sinnad men han insåg samtidigt att gränsen mellan öst och väst borde ligga ungefär där den låg för att inte krångla till det. Men så var det det där med väst, hur göra? Ta och gör lite väst inom öst! Moder Russia får vara kvar, men hon kan köpa sig ett par Wranglerjeans! Så, lite varsamt utan att rucka för mycket på vare sig gräns eller balans så försökte Gorbatjov öppna upp inom gränsen, smart! Sen kom Boris Jeltsin, så länge det fans drickbart så var det lugnt. Bakom hans suddiga gestalt vankade en otålig Putin och tyckte att det var bättre för, smidde planer och såg till att göra sig omöjlig att avsätta. Putin smög i vassen länge, även som tillträd, visade då och då tecken på storhetsvansinne, men höll en någorlunda låg profil. När då "buffertländerna" mot väst inte ville återgå till forna Sovjetunionen utan ville fortsätta den västerländska filosofin så kände sig Putin förminskad, med resultat som vi dagligen upplever. En miss för Putin måste vara att alla förstod inte Sovjetunionens fördelar och finner därför inte anledning att utöka igen. 

Så, Putin trivdes med Sovjetunionen, kände sig trygg med långt till väster och kunde njuta av Belugakaviar till skillnad från Pjotr som stod i kö till en halv brödlimpa. Men när limporna blev ersatta av BigMac&Co så fick Putin nog.

Min gissning!

Hur det slutar? Verkar som Putin behöver ha ögon i nacken också....

Annars rullar livet på, långt till påsk och just nu så visar sig min tes stämma, vår... mmm när påsken ha varit. Det hinner bli några kalla och vita inslag till. Även tesen att det på vinterhalvåret blir kallare vid fullmåne stämmer också. Så månen har större betydelse än vad vi erkänner. Eller vad det nu är som påverkar och råkar sammanfalla med fulla månen och sällan vid måne i nedan.   

9 Mars 2023  | Makt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida